Reklama

Reklama

Happy Town

(seriál)
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 5 h 53 min (Minutáž: 43–47 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V poklidném městečku Haplinu přezdívaném Happy town, kde se již pět let nestal žádný zločin, je objevena mrtvola muže v rybářské chatce na zamrzlém rybníce. V souvislosti s tím se začínají dít záhadné věci a na povrch pomalu vyplouvají podivná tajemství jednotlivých „ctihodných občanů“. Teprve se zmizením šerifovy ženy se do městečka vrací opravdový strach z tajemného Magicmana. (Solozo)

(více)

Recenze (20)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Miluju Twin Peaks a nesnáším když se k němu nějaký seriál přirovnává, ale u Happy Town mi to vadí asi nejmín, protože to je z části pravda. Tajemno, záhady, lesy v okolí, záhadný pták (ne sova), město šílených lidí kde má každý svoje tajemství atd.. ...dalo by se pokračovat, snad jen tu chybí ta Lynchova šílenost. Každopádně oprosti TP je to tak 4:10 ale stále je HP výborný seriál, který opět dokazuje jak jsou američani vypatlaní kreténi s nulovým vkusem na seriály, již klasicky seriál zrušen. Je sice pěkné že se dovíme kdo je Magic Man, ale závěr místo objasnění naopak přínáší tuny nových otázek na který už asi nikdo neodpoví, tudíž mě závěr trošku zklamal, a přitom stačily tak 2 díly navíc. Na hodnocení to vliv nemá ale HP je během těch osmi dílů jaksi nedomrdlé a někomu by se mohlo zdát že je to celé o ničem, ono totiž je, s klidem si dokážu představit 2 serié po 12 dílech. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Happy Town má celkem smůlu. Koncept podobný Twin Peaks se bez výrazné tvůrčí osobnosti prostě nemůže obejít a současně je to koncept, který je už trochu "zaprášený". Studio seriál také příliš nepodpořilo a tak z toho nemohlo (sledovaností a úspěchem) vylézt nic dobrého. Tentokrát tu není žádný David Lynch ani nikdo jemu podobný, ale obyčejní autoři, kteří se chtějí přiblížit mysteriózní atmosféře městečka s vůní neobjasněné smrti všude okolo. Tajemné postavy, malé městečko, boháč a pod ním chudoba a do toho všeho šerif, který se musí po nervovém zhroucení svého otce postavit do čela městské policie. Ani tu nejde o "tu temnou stránku maloměsta", kterou zkoumal Lynch, ale jen o uměle navozování tajemna a dojmů magie. Kromě tvůrčí autority a jedinečnosti Tappy Townu také chybí lepší tempo(spád) a charismatičtější herci. Největší problém přijde v závěru série (na konci dvou neodvysílaných dílů), v kterém je nám konečně představen Magic Man v celé své tajemné kráse. Na rovinu řeknu, že tenhle způsob ve stylu "hledáte kdo to je, ale poprvé ho ukážete až na konci, takže nemáte jedinou šanci na to přijít během seriálu" nemám rád. Diváka tento způsob hodí do prázdné role sledující hloupé figurky pro tvůrce. Přesto všechno bylo 8 dílů s HT příjemné nahlédnutí do nové light verze TP (což všichni musí brát s obrovskou nadsázkou) a především Sam Neil potvrdil, že rozhodně patří mezi elitní herce pro televizi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem nesmírně ráda, že jsem neviděla Twin Peaks, protože tady ho skoro každý srovnává a to bych nikdy nechtěla. A za druhé jsem nesmírně zklamaná ze závěrečné části, která je ukousnutá a to mě ani trochu neuspokojilo. Jako kdyby si každý psal, hrál a režíroval jen tak pro srandu králíkům, škoda. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Malé městečko se na obrazovkách neprosadilo a dostalo prostor jen na 8 dílů. Celkem sympatický mysteriózní seriál, jenž se inspiruje u kultovního Twin Peaks, ale to není na škodu. Osmý díl závěr velmi uspěchal, ale zas to nenechalo moc otevřených otázek, což je dobře. Pěkné 4 hvězdy a herecky kraluje Sam Neill. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Magic Man! Magic Man? Kdo je sakra ten záhadný vraždící Magic Man? Na tuhle otázku je překvapivě v osmi dílech tohoto velmi záhy zrušeného seriálu zodpovězeno. Avšak Happy Town je hodně nevyvážená záležitost, takže se zrušení nedivím. Zajímavý je sice svou stylizací a sarkastickým humorem, avšak u mě ho zabil hodně pomalý a nezáživný start s ne moc dobře prokreslenými postavami, u kterých mi strašně dlouho trvalo, než jsem si na ně zvykl a začal mít nějakou i rád (Sam Neill s přehledem vítězí!). V momentě, kdy se mi Happy Town začal dostávat pod kůži, nastal narychlo splácaný konec. Ale můžeme být alespoň rádi, že to nějaký konec mělo, takže tvůrcům palec nahoru. Základní otázka byla tedy naštěstí zodpovězena, ale to ostatní si sami můžeme samozřejmě jen domýšlet. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: První díl zaujal svou atmosférou a známými hereckými tvářemi, takže minimálně ještě jeden díl bude trvat, než se rozhodne o dalším (ne)sledování tohoto seriálu. UPDATE: První série je za mnou, takže jsem sledoval dále, tajemství městečka Happy Town si mě připoutalo. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Happy town svou atmosférou připomíná Twin peaks, zkřížený s nedávným Harper's islandem, narozdíl od něj se ale nemusíte obávat prvoplánované nechutné vyvražďovačky, ale sympatického staromilského mrazení v zádech, kdy ani velcí ptáci poletující v mlžném lese nepůsobí kýčovitě, ale nanejvýš esteticky. Postavy jsou sympaticky zahrané a dokáží udržet vaši pozornost po celou dobu. S Twin peaks má seriál kromě klaustrofobických lokací města, které je skutečně malé, společný styl dialogů, zatímco ale v Twin peaks mluví "divně", ale nepůsobí to divně, jelikož pasují do onoho snového světa, zatímco v Happy town obyvatelé mluví občas dost nesmyslně bez zjevných důvodů. Zřejmě šlo o záměr navodit stejnou atmosféru, ale vyšlo to jen z poloviny. Seriál má pouhou jednu sérii o osmi dílech, navíc dva poslední díly stanice ABC, na které Happy town běžel, neodvysílala a zveřejnila je pouze na svých internetových stránkách. Samozřejmě kvůli nízké sledovanosti ho bohužel zrušila, takže na spoustu otázek zřejmě nedostaneme nikdy uspokojivé odpovědi, kdo je ale Magic man, bylo zodpovězeno, jak jinak, nežli v dost kontroverzním závěru, který vás nenechá jen tak v klidu. Nicméně Happy town rozhodně doporučuji jako nenáročnou podívanou, navzdory tomu, že využívá surrealismu a psychologie, díky čemuž si nebude nikdy přesně jisti, jak to všechno dopadne. Spousta překvapení a dějových zvratů a příjemná dávka mrazivého tajemna. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks nového tisíciletí? Nenechte se vysmát. Tam kde šlo TP na dřeň kosti, se Happy Town pouze povrchně veze po dobrém vizuálu a výtečném Samu Neillovi. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádný propadák, ale taky o nic světoborného. Některé scény nemají chybu, jiné jsou průměrné a když to začne skřípat přichází zvrat, který tomu vlévá novou energii. Zásadnější problém spíš vidím ve scénáři s charakteristikou postav, místy prostě nefunguje a je to škoda. Obecně jsou povětšinou zajímavé, ale nedotažené. ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Po črtvém díle scénář nenudí, žadný fluf talk, i když je tu spoustu klišovítých vzorců problémů, pokud jejich rozluzlení nebude "očekávané" a přídá se trochu mystery, tak se to zařadí k lepším věcičkám poslední doby. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál, který mě zaujal od prvního dílu. Seriál nabízí zajímavé, tajemné postavy a především zcela vynikající mysteriózní atmosféru a s ní propojené nejrůznější záhady, které se v městečku odehrávají. Seriál mi přijde podobný jako britský seriál Meadowlands (Cape Wrath), akorát šířeji pojatý, ale tajemná atmosféra je oběma těmto seriálům podobná. Vřele doporučuji. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Problem tohto serialu je, ze tu uz takych bolo stovky. Vyhoda tohto je vyborne herecke obsadenie a k tomu taka zvlastna farebnost a prichut, clovek pri pozerani takmer citi vonu cerstvo upeceneho chleba. Neviem, ci sa tvorcovia zrazu zlakli prilis pomaleho tempa alebo bola nizka sledovanost, ale posledne 2-3 casti naberu taky rychlu spad, az sa da povedat, ze su sflaknute. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Každý se na to dívá jinak, já v tom vidím dokonalou záležitost, která se jen tak nevidí. Každou minutu v Haplinu, přezdíváném Happy Town, jsem si krásně vychutnával a prožíval ji s tamějšími obyvateli. Úžasní herci, kteří do svých rolí skvěle zapadají (především Sam Neil a sympatická Lauren) mě oslovili již v prvním dílu a všechny do jednoho jsem si oblíbil. Atmosféra by se místy dala krájet a ke konci každého dílu děj graduje na maximum. Navíc se vše odehrává v krásném, poklidném odlehlém městečku, do kterého se po letech vrací strach. A když vše dokresluje prvotřídní hudební doprovod, tak nemám jediné námitky. Měl jsem možnost shlédnout prvních 8 dílů, ale budu doufat v další díly a čekat je s otevřenou náručí. Vždy se do Happy Town s radostí vrátím. ()

Solozo 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu seriál, který mi tipově chyběl...Opravdu se dá vysledovat určitá inspirace městečkem Twin Peaks...Do menšího městečka uprostřed lesů se po letech klidu opět vrací něco tajemného a zlého. Po nalezení mrtvoly místního pošuka se začínají ztrácet i důvěryhodní občané a napozoru se musí mít každý občan městečka před každým...Neboť tajemství zde skrývá téměř každý!!! ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

zajímavý seriál, tedy zatím hodnotím po dvou dílech, zatím se to dobře rozvíjí, je v tom napětí, a proto jsem zvědavá na další díly ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

První dva díly mě fakt oslovily. Koncept, který kopíruje bez okolků Twin Peaks na okamžik funguje. Zahoří ve vás zvědavost a tak si řeknete, že těch osm dílů dáte. Problém nastane po druhém dílu. Začne to být nuda. V jednom díle se asi tak 10x ozve oslovení záporák - Magic Man a vám to začne být otravné. Postavy prostě nejsou tak efektivně vykreslené jako v Twin Peaksu. Sakra, vždyt to vlastně není jako Twin Peaks! Je to jako silikonová prsa. Tváří se tak, ale stále to nejsou pravá prsa. Pánové se snažili o něco moc velkého. Alespoň získali Sama Neilla. Celý seriál se snaží oživit a dát mu charakter. Bez Lynche to ale asi nepůjde. A já bych se přitom tak rád vrátil do Twin Peaksu :( ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý seriál, který ovšem nebyl skoro ani odvysílán celý a druhá řada asi nebude a to je ten kámen úrazu. Seriál se totiž pomalu rozjíždí a postupně se divák seznamuje s obyvateli městečka Haplin neboli jak mu místní říkají Happy Town, ovšem to trvá skoro všech osm dílů první řady a mnoho věcí tak zůstane jen nakousnuto a nedokončeno... a tak se na konci zatím první a asi poslední řady nedozvíme skoro vůbec žádné rozuzlení, to by bylo logické, kdyby bylo v plánu pokračování, ovšem jelikož není tak na mě seriál působí neuceleným dojmem a to je škoda. Možná kdyby měl seriál od začátku dán určitý počet dílů, celkový dojem by byl o hodně lepší, jelikož tohle není typ seriálu, který byl šel natahovat donekonečna, i když... člověk nikdy neví... ()

vena199204 

všechny recenze uživatele

Díky nadšení, jenž ve mě vyvolalo Městečko Twin Peaks, jsem začal shánět cokoliv podobného. Happy Town není pecka typu Twin Peaks, ale i přes to jsem shlédl všech 8 dílů najednou. Závěr mohl být ovšem lepší. ()

Reklama

Reklama