Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Recenze (290)

golfista 

všechny recenze uživatele

Už je to hrozně dávno, jako mladí kluci jsme na ten film chodili především kvůli vnadám J. Fondové (snad jediná nahotinka která proklouzla cenzorům do kin). Ale protože mi nic jiného z tohoto filmu v paměti nezůstalo, tak pouze dvě **. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Striptýzek, fetiš, SM, orgasmy, jeden sexy moment vedle druhého a nadpozemský erotický náboj v hlavní roli s děsivě sexy Jane. A aby toho nebylo málo, víc hlášek než v deseti hláškových filmech dohromady. Ať už je Barbarella naivní úmyslně nebo ne, nedokážu od toho filmu odtrhnout oči. A když by každá comicsová postava byla takhle mrdatelná, porno průmysl by šel do háje. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, je to blbost, ale zábavná blbost a NEODOLATELNĚ naivní pokus o lehkou erotiku na filmovém plátně. Doba květinových dětí a počátky sexuální revoluce se na této comicsové adaptaci plně projevila. Je to úlet, plný sexuálního náboje, se sexy Jane Fondovou v přiléhavých modelech, na kterou je radost se dívat. To jak zpocená Jane zadře popravčí nástroj slasti, je výkon hodný celého regimentu erotických údernic :o) Za zmínku stojí i extravagantní kostýmy a design interiérů. Jen tak pro zajímavost, ve své době byla Barbarella často promítána v půlnočních představeních. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nadherny artificialni eurotrash (opak evropskych art filmu), silne poznamenany dobou sveho vzniku, tj. sexualni revoluci. Snad jedine remake Flashe Gordona v sobe ma takovou miru zamerne umele hovadnosti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Od úžasné úvodní titulkové pasáže přes desítky (z dnešního pohledu) naprosto pitomých scén až k „orgastickému“ finále jsem jenom nechápavě zíral a skvěle se přitom bavil. Jestli to Vadim myslel vážně (což doufám nemyslel), dokážu si představit jak se budou lidé bavit za takových třicet let třeba u Van Helsinga (i když ten působí směšně už teď :). 60% Zajímavé komentáře: Oskar, Kass, Exkvizitor, swamp ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kromě vnad Jane Fondové tenhle film nabízí jen stupidní příběh, zoufalé triky a nudné dialogy. Ale ty vnady samy o sobě stojí za to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $613,285Tržby Celosvetovo $623,000KLENOT MEDZI CÉČKAMI !!! Tak krásna naivita, ľahkosť, iskrivosť, vášeň, odrovnávajúce dialógy všetky možné zábrany, ladiaca hudba a pesničky, plus prezliekanie odevu-neodevu každých 5minút hlavne kúzelnej predstaviteľky v podobe očarujúcej Jane Fonda sa len tak nevidí a asi vidieť nebude. Od filmu som nevedel čo mám čakať a dostal som toľko že ani vo sne by som toľko čakať nemohol. KÚZELNÝ FILM, ktorý predbehol dobu, pobavil a moc, moc zašmáknul. /100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné (ve všech existujících významech, které toho krásné slovo má...). Jane Fonda byla nádhernou ženou, pro kterou Roger Vadim natočil, snad úmyslně nesmyslný, snímek, v kterém poukazuje na její tělo, vlasy, obličej... na celou Jane Fondu. Je to sci-fi dárek budoucím generacím, které se budou moci dívat na tuto ženu tak jak by si přáli (až na pár detailů, ale ty by už hraničili s trochu jiným žánrem). Ve své době muselo být největší sci-fi moct vidět tělo tak krásné ženy na velkém plátně. Rogere, si fajn chlap, že si její tělo uchoval pro další generace. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší komiksový film. Film, který Jane Fondová natolik nenáviděla, že donutila svého 3 ( asi- nejsem si jistá) manžela Teda Turnera, aby ho koupil a navždy ztratil. Ironií osudu se naštěstí stalo, že ke konci manželství, byla Barbarella na jeho příkaz vysílána i několikrát týdně. Po rozvodu vyšla na DVD. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Barbarella od začátku do konce odpovídá sloganu „anything goes". To jest slavnému principu, který zní: „cokoli jde". Jinak řečeno: ve vědecké praxi může být, z dobrých důvodů, kdykoli překročeno každé metodologické pravidlo - což je názor, který propagoval již Einstein a jiní vědci, např. Feyerabend. Anarchismus podle nich napomáhá dosažení pokroku a věda založená na zákonech a pořádku uspěje pouze tehdy, když jsou v ní příležitostně dovoleny anarchistické tahy. V kinematografii platí totéž, ovšem Barbarella překračuje metodologická pravidla až tak, že vystupuje z ohraničené oblasti regulérního filmu kamsi do pásma nefilmového fantasy braku Planeta Krull, jehož je Barbarella sci-fi ekvivalentem. Nejvíc ze všeho mě pobavilo, kterak se neherečka Jane Fonda neustále producírovala před kamerou a odmítala sic jen na moment odpochodovat pryč. Osobně si myslím, že scénář i režisér s jejím lopaťáckým herectvím počítal. Že si z ní režisér Roger Vadim vystřelil a ona to chudinka ani nezjistila. A nebo to celé byla součást hry i z její strany, to je taky možný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla ale uchylarna. Clovek nevi, jesli to tvurci mysli vazne nebo jesli se ma smat. Jane Fonda jako Barbarella hraje dost hrozne, ale je fakt sexy a kazdymu za odmenu nabizi, ze ho opicha, takze pohoda. Ostatni herci jsou taky strasny, ale sem tam je nekdo aspon vtipnej. Triky jsou proste stary, v ty dobe to ale musel bejt jen lepsi prumer. Jinak, aspon ze pribeh je docela slusnej. A ted se dostavam k nejvetsimu problemu - hudba. Ta je naprosto perfektni. Problem je, ze se absolutne nehodi do tohohle filmu a spis by sedla treba do Austina Powerse. Nemuzu rict, ze bych se nebavil, ale je to proste desna kokotina, takze jen 3*. ()

Oskar

všechny recenze uživatele

Barbarella je jedním z těch filmů, které se snad dají ohodnotit jen extrémně: odpadem nebo pěti hvězdičkami. Odpad dát nechci, protože je to sice filmařsky to nejspodnější dno, jaké jsem kdy viděl, ale připouštím, že právě díky tomu je to velmi, velmi zábavný film. Ale pět hvězdiček taky nedám, tím bych deklasoval všechny filmy, které jsem až dosud ohodnotil. Shodněme se na tom, že Barbarella je všechno, jen ne průměrná. :-) V čem se ale pravděpodobně rozcházím se zbytkem světa, je klasifikace půvabů Jane Fondové. Já na ní prostě vidím, jak jí to nesedí, jak ji do toho Vadim nutil, a jak ponížená se cítila. A je mi z toho nepříjemně, asi jako bych sledoval přímý přenos znásilnění. Takže IMHO má Fondová mnohem větší sex-appeal v komedii Bosé nohy v parku, kde sice nehraje meziplanetární štětku ani se nesvléká při beztížném tanci, ale je nádherně ztřeštěná a dala do té role všechno. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

doufal jsem v další archaické science-fiction, ale namísto fikce na vědecké bázi jsem zhlédl naprosto suprareálnou, komediální, (a jak se správně zpívá v titulním songu) psychedelickou fantasmagorii, která se science-fiction chytá co do žánru jen pokud jde o některé typické prvky (cestování vesmírem, vzdálená budoucnost, paprskové zbraně) a z – v rámci pokleslých podob sci-fi žánru – častého motivu erotična činí stěžej celého filmu. a ono to funguje, jak by ne, když je v hlavní roli přitažlivá Jane Fonda. ve Vadimově režii ztvárnila to nejskvělejší, což v diskurzu feministické kritiky může právě tak znamenat i nejhanebnější bytí-pro-pohled. kdo již předtím, stejně jako já, viděl Vadimovu prvotinu v hlavní roli s jeho bývalou ženou a bývalou přední herečkou Brigitte Bardot, ví dobře jak silně je tvorba tohoto režiséra motivována obdivem k ženským idolům. ještě nikdy jsem neviděl, aby byl tento úmysl zobrazení ženy na plátně – toto bytí-pro-pohled natolik patrné, až průhledné, jako právě v Barbarelle. k tomu všemu navíc, Barbarella vskutku není ani tou silnou, soběstačnou hrdinkou - královnou galaxie, jak ji představují filmové plakáty. potřebuje být zachraňována muži: před ztroskotáním své vesmírné lodi, před armádou lidožravých robotických panenek, před znásilněním mimozemským klavírem, před lesbickými prostitutkami ve zvrhlém mimozemském městě Sogo (pravděpodobně aluze biblické Sodomy a Gomory), před pádem z náručí nevidomého anděla, před utopením se ve zvratcích zkapalnělého zla, či před hejnem lidožravých kanárků. samozřejmě, za záchranu je připravena se odvděčit sexuálním stykem dle specifických potřeb a kulturního zázemí partnera. teď už asi máte představu, s čím vším má divák tu čest. přes to všechno miluji tu vizuální stylizaci, zejména překrásnou architekturu scény, dekorace, odvážné kostýmy a zvukové speciální efekty. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je jpro mne paradoxně jeden z vůbec nejvíc nepochopitelných filmů, jaké jsem kdy v životě viděl ... Asi první půlhodinu jsem nevychytával a nechápal vůbec, pak se to docela rozjelo a už jsem se jakž takž "naladil" ... Ano, naladit se na tento film bylo pro mne právě to nejobtížnější a stejně nevím, jestli se mi to podařilo. Já prostě nevím, jestli to všechno bylo myšleno vážně něbo ne, herecké výkony ... jestli byly perfektní nebo tragické, comixovost filmu jestli byla náhodná nebo účelová atd. Film je to prostě podivný a i když jsem si říkal, že tohle a tamto je prostě perfektní, ve skutečnosti jsem se u toho šíleně nudil. Krásná Jane Fondová a její oblečky super. Výtvarná stránka taky super, barvičky ... hmm ... takový prostě LSD trip, krátký ... Ne, "Barbarella" je prostě film, který mne po 40ti letech naprosto odrovnal a vůbec nevím, co si o něm mám myslet. A to jedinné a hlavní se mi na něm právě tolik líbí!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost, která se naprosto vymkla kontrole. Jediná povedená scéna je ta úvodní - striptýz ve stavu beztíže. A co se vnad Jane Fondové týče, můžu se jen přidat k reakcím kolegů. Díky tomu jsou taky ty hvězdičky dvě. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetá >fanta(sy)stická< taškařice, která (to je můj ničím nepodložený dojem :-) mohla vzniknout jen v létě lásky (byť v Evropě) a nikdo mi nevymluví, že Mistr Vadim, krom toho, že krásnou Jane hýčkal, nebral nějaké stimulující >posiláty< ... ;-) Já vím, že svou pointou i filmařsky toto díl(k)o nepatří zrovna do zlatého fondu světové kinematografie, leč svou poetikou a jistou ujetostí si v rámci (sub)žánru prostě nejvyšší hodnocení zaslouží. Nemám zrovna v lásce slovo >kultovní< , ale Barbarella je věčná :-)... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt podivnej film. Dostal jsem se k němu náhodně přes stejnojmennou písničku od Svena Vätha a ze zvědavosti jsem se na to podíval. Abych pravdu řek, tak jsem se teda nedíval ani tak na film, ale spíš na Jane Fondovou (ne)oblečenou v těch bizarních kostýmech. Během sledování jsem si hned vzpomněl na film Barb Wire s Pamelou Anderson. Stupiditou se oba dva filmy celkem vyrovnaj, takže vzhled hlavních představitelek je tim pádem v obou případech největšim (a v podstatě taky jedinym) pozitivem. Kdybych si měl teda vybrat, tak se radši budu koukat na Pamelu, nicméně oba filmy hodnotim stejně "vysoko". ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti úmyslu natočit velmi stupidní film (nebo eurotrash, chcete-li), ale i takový film se dá natočit tak, aby diváka bavil. Ale tohle byla přímo esence neftipnosti a nudnosti. ()

Související novinky

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Reklama

Reklama