Reklama

Reklama

Tady

  • USA Here
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Tady je první americký film natočený v Arménii. Toto road movie vypráví o krátkém, ale intenzivním milostném vztahu mezi americkým zeměměřičem Willem a fotografkou Gaderine, která se po letech vrací do Arménie, své rodné země. Američan kontroluje správnost satelitních map, objevuje neznámou zemi a umělecká fotografka zjišťuje, zda ještě stále má vztah ke své vlasti. Dva opuštění cestovatelé se rozhodují alespoň na chvíli sdílet své putování. Kam až na společné cestě dokážou zajít? Neobvyklá love story je příběhem o objevování Arménie, jejích obyvatel a také krajiny, vnější – divoké přírody – i vnitřní – vlastního nitra. Režisér Braden King protkává příběh o putování Arménií snovými abstraktními sekvencemi, které snímku dodávají zvláštní poetický rozměr. Zásadní roli ve filmu zaujímá práce kamery, jejímž prostřednictvím poznáváme Arménii v nejrůznějších podobách. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, ale plné intenzivních a neuvěřitelně pravdivých detailů o soužití v téhle konkrétní konstalaci (cizinec, cizinka, cizí země a potřeba s někým být). Film, který je rozhodně víc o osobním prožitku než o nějakých "objektivních filmařských kvalitách", přestože kamera je dechberoucí a arménské hory a údolí se jen tak neokoukají. To hlavní ale leží v nevyřčených mezerách mezi všemi těmi obrazy, kde se dva snaží najít sami sebe a zároveň i toho druhého. Přes pomalejší tempo v úvodu silná pocitová pecka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je spíš o vztahu dvou lidí než o čemkoli jiném, navíc je zabalenej do filozofickejch myšlenek, který mě způsobem vyprávění spíše nudili až srali než aby mě pořádně rozvařili. Záběrů na Arménskou přírodu jsme se nemoh nabažit, ale to poeticko-filozoficko romantické pojetí filmu mě přišlo nepovedené a zdlouhavé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle příběhu jsem očekával zajímavý příběh a nádherné záběry z Arménie. Nádherných záběrů jsem se dočkal, života Arménie jsem se také dočkal, ale do toho režisér přibalil ještě pár uměleckých záběrů, filozofických otázek a bůhví čeho ještě. No a právě na to jsem v takovém filmu zrovna náladu neměl a kolikrát se stalo, že jsem u kdejaké minimalistické scény okamžitě na pár sekund upad do kómatu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak zajímavě příjemné až jsem skoro brečel. Foster a Azabal je slušný herecký výběr. Hudba dobrá. Příběh nádherný. ()

Sareen 

všechny recenze uživatele

Zašroubovat mraky do sklenic jako zavařeninu, vyšívat mapy do tlustých přikrývek...  I přes lehounké mravenčení vyvolané snovou poetikou a prostorné filozofické úvahy nad pravdou a přáním dojít na konec světa, zůstalo téma převážně oddychového snímku nevyčerpáno. Však jak se praví v úvodu, příběh ještě spí. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Potkali se zeměměřič a fotografka v rozvleklém dvouhodinovém rádoby poetickém příběhu zaplácaném velkohubými moudry řečenými na pozadí problikávajících epileptických obrázků. Primitivně vystavěný příběh s třemi scénami, které člověka vytrhnou z letargie (auto sjede z cesty kvůli ovcím - wow - hádka u opraveného auta - zeměměřič se konečně nasere a skopne svůj zeměměřičský stroj ze stolu) je zakončen pěti falešnými konci (asi aby člověk ještě víc trpěl) a hlavně je přeplácaný tou "úžasnou" arménskou krajinou. Do Arménie se nechystám. Falešné konce nesnáším. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi ve filmu líbí hlavně ty snové sekvence... to ostatní už tu bylo... jinde a v jiných obdobách... film mi svým způsobem připomíná trochu tahák na Arménii... je vidět, že samotné autory ta země dost dostala... z vlastní zkušenosti mohu říct, že jim rozumím... díky nim jsem se tam v myšlenkách mohla opět vydat... :-) ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Konečně skromný film zabývající se ,,něčím zajímavým", diváka nepovrchně nasycujícím ... Zpočátku se Here tvářil jako dokumentární film okořeněný osudovou láskou. Na to, že ale pomalé filmy mám ráda, občas už mi ubíjelo to dusno mezi hlavními hrdiny. Na druhou stranu je pravda, že v dokumentu by to vypadalo úplně stejně reálně :-) Klidně o půl hodiny kratší a mohlo být mistrovské dílo. ()

Reklama

Reklama