Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (691)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Snaha o zmenu je viditeľná. V piatom diely ide skôr o napätie než o zábavu, tak ako tomu bolo už v kultovej jednotke. Pri jednotlivých nástrahách smrti sa dalo napätie až krájať a celé kino zostalo ticho. Oceňujem snahu k návratu ku koreňom série. Ale ruku na srdce... niečo také ako prvý diel už nepríde, ten pocit prekvapenia. Séria Final Destination stavia na tom ako originálne odpraví na svet daľšiu patriu ľudí a nič viac. No a inak tomu nebolo ani teraz s pár odbočkami a príjemným prekvapením na záver. Daľší diel len v takomto duchu. Nezvratnému osudu to takto svedčí viac než humorné poňatie. Palec hore. [Videl v Kine] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Atmosféra 8/10 Efekty 8/10/// +úvodní i závěrečné tituky patří k těm nejlepším, při některých scénách opět tuhne krev v žilách, rovněž efekty destrukce a smrti jsou úžasné -horší je to se 3D efekty v momentě kdy se nic neděje, stejně tak dějově jsem čekal trochu víc/// Další porce masa z mé oblíbené série. 3D efekty už sice (kromě titulků) nevyrazí dech jako tomu bylo v předešlém dílu. Nicméně komu to nestačilo ve čtyřce, má tu šanci si úžít opět pořádnou porci adrenalinu, napětí a krve. Škoda že si občas tvůrci u některých scén nevyhráli ještě daleko víc. Každopádně závěrečná pointa zvedá tento film do slušného nadprůměru a kdo má nakoukáno, tomu závěr vyrazí dech./// Celkem 68%/// ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další pokračování přichází v plné síle. Vedle jedničky a dvojky jde zřejmě o nejpodařenější (rozuměj mordy jsou promyšlené, nečekané a sympaticky zábavné, postavy se nechovají úplně hloupě) díl. Zase tu máme skupinku mladých lidí, kteří se jeden po druhém mohou (ne)těšit na odpočinek šest stop pod zemí. Škoda jen, že po zhruba hodince začne jeden z přeživších kalkulovat vykoupením sebe sama skrze smrt někoho jiného a tahle epizodka se nepříjemně vleče a hlavně není ani zdaleka tak cool jako předešlé dění na plátně. Vedle toho naopak potěší provázání na první díl (pamětníci zaplesají), bohužel, stačil ale pouze náznak toho, co se stane a měl bych z finále lepší pocit než z další porce rozmašírovaných těl. To by ale tvůrcům nemilosrdné teenagerovské publikum neodpustilo, kdyby film utnuli poté, co „skupinku z jedničky vykopnou z letadla“.. Přepálené 4*, ale proč ne.. Tak či onak, už teď se těším na Final Destination 10.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Oproti sérii Saw má Final Destination tu výhodu, že náhodná úmrtí za libovolných okolností se vymýšlejí lépe, než dokola omílané pastičky. Trojku a čtyřku jsem před pětkou neviděl, jednička byla (hodně) fajn a dvojka dala jasně najevo, že pokračování půjdou cestou nových skupinek na vybití. Pětka sice přináší novotu v podobě možnosti zachránit se zabitím někoho jiného, avšak tenhle prvek je se svou thrillerovou hrou těsně před závěrem spíše na škodu. Ve všech ostatních ohledech film splňuje prakticky vše, co se od slasheru čeká: je v něm houf atraktivních mladistvých, povedené triky i gore scény, není dlouhý a má v sobě dostatek momentů, které na diváka pomrkávají ve vědomí vlastního nadhledu. Že už je základní mustr ojetý jak třicetiletý moskvič a inteligence zúčastněných se rovná zdechlé makrele, to obyčejný divák přežije a fanoušek série s radostí přehlédne. Body navíc za povedený konec. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Osud nezvrátíš, i kdyby sis cpal prsty do krku sebevíc! Přesvědčí se o tom už pátá skupinka odpudivých teenagerů. A navzdory mnohým výblitkům místních mudrců, kteří zajisté postrádali hlubokou psychologickou sondu do charakterů jednotlivých postav, trochu toho "strhujícího", živočišného baletění či snad filosofickou partičku šachu s bledým jezdcem, je to pořád náramná legrace! Úvodní katastrofka výživná a následující nehůdky jsou natolik roztomilé, že by se u nich zuřivá reportérka Planety opic (TV Nova) o půl osmé večer nepochybně udělala v živém vstupu! No, samozřejmě nesmírně pohrdám tím, že ti tupci ani po páté nezměnili tolik osvědčené schéma! Jaký by to mohl být hluboký artový zážitek, kdyby třeba ti mladí lidé dvě a půl hodiny debatovali v jedné místnosti o smrti a plynovém ohřívači vody a chcípali u toho nudou! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Během smrti telefonujícího muže v autobuse, padá autobus samovolně z mostu. Při scéně, kdy se všichni zachrání, je však v dálce vidět, jak najednou padá dolů přímo i s kusem mostu. (PECHY15)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama