Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (691)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hororům se cíleně vyhýbám, ale Nezvratný osud 5 mě teda pobavil. Vítejte ve světě, kde se furt něco porouchává, mosty se hroutí, z ventilace vypadávají šroubky, elektrické kabely praskají a lidé se chovají jako idioti. Předchozí díly série jsem naštěstí neviděl, ale fakt by mě zatraceně zajímalo, čím se asi tak mohou odlišovat. Jako jedna epizoda Akt-X by to asi bylo snesitelnější, jinak jsou to takové Stopy hrůzy v audiovizuální podobě. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nezvratný Osud 5 by mohl být krásným zakončením celé série, ale všichni bohužel známe nenažrané producenty, takže se obávám, že tomu tak nebude. Přesto musím říci, že pětka hravě strká do kapsy předchozí dva průměrné díly a znovu vrací sérii do velmi zábavných sfér. Prvním dvěma dílům se rovna nemůže, ale má svá nesporná pozitiva. PLUSY: Rozhodně casting. Po otřesném minulém díle a o něco méně hrozné trojce se pátému dílu podařilo dát dohromady skutečně sympatickou partu přeživších (včetně té záměrně otravné postavy). Dalším je návrat Tonyho Todda, který dokáže i těmi pár minutkami svého účinkování pozvednout celý film. A v neposlední řadě první tři samostatné smrtící scény - tedy gymnastika, akupunktura a operace. ZÁPORY: Chloubou prvních dvou filmů (a částečně i třetího) byly vždy úvodní vize. Proto nechápu, proč se autoři opět rozhodli pro silniční neštěstí? Jediným důvodem, proč bych případně chtěl vidět i šestí díl, by byla pořádně zpracované vlakové neštěstí, případně třeba zřícení věžáku. Úvod pátého dílu byl ryze průměrný a kvalitou byl spíš u čtvrtého dílu. Bohužel nutností je i procházení přeživší partičky tou naprosto stejnou rutinou, kdy se postupně dozvídají, "co se to tu ku*va děje." Vím, že je to nezbytné, ale už to vážně začíná nudit. Také závěrečné zúčtování mezi poslední trojkou bylo dost nezáživné, ale naštěstí úplný závěr filmu to dostatečně napravil. Celkem tedy zasloužené 4 hvězdy. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Když padal most, tak jsem ani nedýchal. Napětí, skvělé herecké obsazení a zajímavý konec. Bohužel, už 2 roky se chystám na laserovou operací očí a díky tomu, co jsem ve filmu viděl, to zase odkládám :-( Jinak jsem se bavil. Už se těším na BLU RAY. dne 28.01.2012 - TAK BLU RAY paráda, film nemá chybu. DTS,zvuk - už jsem to viděl 5 x a vždy jsem při padání mostu nadšením zatleskal :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobré a nápadité pokračování už rutinní série, nad kterou jsem už po třetím díle zlomil hůl. O to víc jsem ale nakonec byl překvapen. Jasný, příběhově je to pořád to samý a herci jsem přiběhli z reklamy na šampón, ale nový režisér přinesl do zajetých kolejí konečně pár nových nápadů. A hlavně přinesl humor a nadhled, který jsem zde postrádal již od 2. dílu. Celý se to totiž naštěstí nebere moc vážně, v jednotlivých smrtících scénách si režisér až sympaticky hraje s divákem a celý to hodně rychle uteče. Navíc finální pointa mě hodně potěšila a mohla by fungovat i jako takový zakončení celý série. I když toho se asi jen tak nedočkáme. 70% P. S. - Úvodní nehoda je jako vždy nejlepší scéna z filmu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Final Destination 5 nech sa už tvári akokoľvek vierohodne,je už pre mňa len príjemnou bodkou za celou touto ságou o pomstichtivej Smrti.. Efekty padajúceho mostu zrejme pohltili celkový dojem o filme ktorý sa postupne vytráca,čakanie na smrť začína byť po polovici filmu už nudné a otrepané...klišé scénami a dialógmi nabitý scénar a námet už je viac menej za zenitom...Napätia a akcia však nechýbajú,no vzápätí odzbrojujúcie dialógy sa absolútne vymykajú racionalite,dynamika príliš kolísavá a nepresne usadená do dejovej línie (v podstate nič nové u filmoch typu Nezvratný Osud)...Aj napriek tomu,som sa tešil na nové spôsoby nešťastných úmrtí,niektoré slabšie no niektoré sa vydarili... K záveru iba dodám,dobré efekty, povznášajúca atmosféra a skvelý koniec. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Začátek filmu s bortícím se mostem představuje se 4 minutami a 44 vteřinami nejdelší úvodní katastrofickou scénu z celé série. (Linkyc)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 42,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 157,9 mil. (NIRO)
  • Keď ''posol smrti'' (Tony Todd) vysvetľuje tým, čo prežili, že smrť je nerada oklamaná, hovorí, že toto už videl. Bol síce v prvej a druhej časti, ale päťka predchádza jednotke, takže to ešte zažiť nemohol. (ČSFD)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama