Reklama

Reklama

Binární bedna

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2010, 5 min

Obsahy(1)

V jednom království v předaleké dimenzi žila byla jedna stará bedna, o které se povídalo, že skrývá pradávné binární tajemství. Nahlédnutí do nitra živého předmětu, ve kterém se skrývá podivný skřítek a jeho svět. Dochází ke střetu pohádkové harmonie a moderních prvků z oblasti informatiky. Prvotina Tomáše Kotlanta se vyznačuje zejména netradiční vizuální stránkou a poetickým komentářem vypravěče. (TomasKotlant)

(více)

Recenze (9)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Klatě, nevím, zda zvolit zbabělé tři hvězdičky, nebo se zcela oprostím od poněkud nedodělaného a amatérského vizuálu a animace (pevně věřím, že kolonka studentský je tu spíš pro efekt a v jádru pudla se jedná o amatérskou práci) a prostě podlehnu výbornému vtipu, kterým oplývá říkanka binární a to říkám jako člověk, pro kterého je matematika příjemná asi stejně jako návštěva zubaře trpícím alzheimerem a majícím protetické ruce z červivého dřeva. Z višně. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Pěkně animovaný film pro matematiky a IŤáky, hlavně se ale nesnaže přepočítat nuly a jedničky z básničky :) ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejsem znalý matematik, jak už tu mnozí naznačili. To by totiž měla bedna pro mě zcela odlišný význam. Takže říkám škoda. Animace krásná, moc pěkné barvičky, vážně, na ty já si potrpím. Zajímalo by mě, zdalipak byl kosák na provázku. Asi ano, potom by zřejmě nelítal, ne?Mám jen jednu výtku. Obraz byl rozostřený, ale myslím si, že byla chyba v přehrávači či v mých očích. Koneckonců, stmívá se, jsem unavená a tak všelijak podobně.... Na závěr říkám potřetí, škoda, že nejsem matematik. Poprvé v životě je mi to líto...! ()

ewi 

všechny recenze uživatele

Skvely film, ktery "nema vyznam" pro nematematiky (viz komentar uz.noby), avsak lide znali se kralovsky pobavi:) ()

noby 

všechny recenze uživatele

Povedená, lehce surrealistická animace, doprovázená podivnou básní, vcelku beze smyslu prošpikovanou výrazy z informatiky. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Nonsensová básnička s príjemne insitnou animáciou, ale vtipy, ktoré tam pravdepodobne sú, alebo možno nie sú... Alebo sú na tom CD-čku? Ale úvodné titulky sú vymyslené pekne :-). // Po vysvetlení pointy (vcelku jednoduchom) som zistil, že je to príbeh zo života. Pridávam hviezdičku! ()

Reklama

Reklama