Reklama

Reklama

Kočky

  • Francie Les Félins (více)

Alain DelonJane Fondová – on prchá, ona číhá... Marc Borel je bezvýznamný tenisový trenér, možná gigolo, jak se komu líbí. Jeho život by mohl plynout i nadále lehce a bezstarostně, kdyby nesvedl manželku mafiánského bose Mac Keena. Podaří se mu utéct Mac Keenovým zabijákům do Evropy a doufá, že na slunné francouzské Riviéře se dobře skryje a bude žít dál svůj život, na který je zvyklý. Ale i tam ho dostihnou pistole zabijáků. Ukryje se v útulku pro bezdomovce, kam chodí krásná vdova Barbara a její sestřenice Melinda s laskavou tváří charity. Marcovi nabídnou místo řidiče. Marc ovšem netuší, že se stal součástí do detailu promyšleného plánu, v němž má on sehrát tragickou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

movie 

všechny recenze uživatele

Další vynikající René Clément. Skvěle natočené, dobrá hudba (US import Lalo Schifrin) a Decaeho kamera, chtělo by to ovšem trochu přitlačit na scénáři. Alain Delon a velmi zánovní Jane Fonda jsou dle očekávání naprosto v pořádku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při pohledu do zrcadla mi už dávno chybí spokojenej výraz, kterým na sebe po ránu zasněně hledí Marc, takže opravdu stěží mohu pomýšlet na svádění zazobanejch paniček. Jemu to však jde a když za to má být pro výstrahu umrtven, tak jde raději sloužit ke dvěma skutečným Kočkám, který ho pro změnu obě chtějí. Po dobrým či po zlým, živýho nebo mrtvýho a to je fajn. Je to totiž hodně originální, napínavý a škodolibej divák mého typu si i tu koncovku dokáže užít. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi to už raz bude tak. S Alainom Delonom mám nejaký problém - len veľmi málo filmov, kde hrá, ma aj bavilo. Pritom nepopieram jeho herecké kvality. Asi to bude tým scenárom, námet ma zvyčajne moc neosloví a potom sa to už vezie. To platí aj pre tento prípad - hlavná os príbehu nudná až strach. No na druhú stranu ma aspoň oslovilo rozumné finálne rozuzlenie a nádherná J. Fonda. Priemer. 60/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Alain Delon a Jane Fonda, zní to jako skvělá kombinace. Bohužel to tak úplně není. Ve filmu se toho až tak moc nestane.. Zajímavý je hlavně konce, protože se nese trochu v inspiraci s Hitchocockovými filmy. Celé je to o tom, že Delon utíká před gangstery, kteří se ho snaží zabít. Útočiště najde ve vile jedné bohaté vdovy. Kromě ní si na něj dělá zálusk i její sestřenice. Nakonec se ukáže, že je všechno trochu jinak. Jane Fonda je tu skvělá jako vždy. :) "Kup kytky, nebo udělám scénu!" ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

René Clément ma opäť raz presvedčil, že ani so špičkovými hercami nedokáže nakrútiť mimoriadny film. Mala to byť krimi-dráma-thriller a bola to nuda popretkávaná neprirodzenými dialógmi, neúspešnými pokusmi o nejaké zápletky a dramatické situácie, z ktorých diváka vyslobodil  "akože" neočakávaný záver, ale ani ten nedal zabudnúť na to, čo bolo pred ním. Aj Alain Delon má niekoľko menej úspešných filmov a tento sa radí k nim. Ani sa nečudujem, že som o ňom doteraz nepočul. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jacob Erftemeijer je nejlepší dabér AD mezi současnými herci! Tím nesnižuji výkon mých hrdinů Ladislava Lakomého a Pavla Trávníčka, ale to co dokázali v ČT v současném dabingu, to nemá obdoby! Ostatní tolik nevynikají, mix zvuku je na dnešní poměry střízlivě mile pohodový a nevýrazný (jaká to změna proti všem těm studiím pro MGM, které jediné co dovedly, bylo potlačit ruch původní stopy, a přebít to plkáním levných hlasů. Kočky začínají akčně, nejlepší pasáž je pak kdy Mark přijde šoférovat, a překombinovaný konec to trochu kazí. Jane Fonda totál sexy kus. A ještě jednou: vynikající výkon dabéra Jacoba Erftemeijera! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď sa Marc ( Alain Delon ) dostal zo spárov prenasledovateľov a našiel útočisko na starom zámku v spoločnosti dvoch krásnych žien, netušil, že peklo mu len začína... Parádny noir zo starej francúzskej školy je dokonalou ukážkou vynikajúcich hereckých výkonov, Schifrinovej dynamickej hudby a precízneho scenára. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jedna stárnoucí a druhá dospívající kočka se v letním vedru luxusního sídla přetahují o odtažitého Delona, aniž by bylo jasné,  proč vlastně. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tento film René Clémenta mě uchvátil, především pro jeho spletitý děj a výkon Alaina Delona (Marc Borel). Od prvních okamžiků je zřejmé, že jde o víc, než o útěk před pomstou žárlivého manžela. Různé náznaky a události příběh stále zamotávají, ale až v posledních dvaceti minutách Clément postupně odhaluje pointu, takže jsem v napětí setrval až do konce, což mám neobyčejně rád. Jednoznačně plný počet hvězdiček. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které si s divákem hrají a v tomto případě jsem až téměř do posledního záběru netušila, kdo bude v téhle osudové hře vítězem.. Inu, svádět vdané ženy se nevyplácí.. Lola Albright- Alain Delon- Jane Fonda úžasný trojlístek, moc hezky se mi na ně koukalo.. Doufám, že nikdy nedostanu koťátko.. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Další Clément se vším všudy, co ke skvělému filmu patří. Už v úvodních titulcích, které jdou krásně do rytmu, mi padla do ucha hudba. Počáteční efektní útěk připravoval diváka na předvídatelnou kriminálku, ale nic není, jak se zdá a snímek se hrou na králíka a kočku, kočku a králíka, králíka a kočku, kočku a králíka... posouvá v duchu psychologického dramatu k nečekanému a silnému konci vygradovanému vynikajícím Schifrinovým doprovodem. Velice překvapivý a naléhavý film, dokonale propracovaný a skvěle natočený. Šílenství a posedlost. Drsně rozrušující dílko. Alain Delon je výstižný a strhující a navíc mu to sekne. Jane Fonda je úžasná a krásně zvrácená a také jí to sekne. Napětí od začátku do konce. Bez mrknutí oka a jediného zaváhání dávám pět hvězdiček. "Opravdu tím musíme projít? Nemohli bychom to udělat jiným způsobem? Najít jinou cestu? Je těžké jíst králíka, kterého jste před tím ochočil." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film od rezisera Rene Clementa s Delonom /Sicilsky Klan, 3 mzi na zabiti, dva muzi ve meste/ v hlavnej ulohe. Hlavne ze je to zasmodrchane, su tu naznaky a udalosti ktore dejovu liniu neustale zamotavaju. Vyborne herecke vykony a genialna Jane Fonda - preto dam film u vysoke hodnoteniue . 76 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Film noir přesně takový, jaký má být. Jistě, sama knižní předloha není zrovna vrchol inteligence a logika si občas bere dovolenou, ale režie, herci, hudba a kamera dávají na všechny ty díry v ději zapomenout. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na film noir a nakonec se z toho vyklube thriller. Tísnivá atmosféra, téměř hmatatelné napětí a otázka, kdo je v téhle hře kočkou a kdo králíkem. Pilíři příběhu jsou ženské charaktery, a jestli Kočky obsahují nějakou zapamatování hodnou myšlenku, pak tu, že ženy není radno podceňovat. (více zde) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podceňovat ženské nesmí ani Delon, jinak nedopadne dobře. Nenudil jsem se ani chvilku. Jane Fonda výtečná. 80% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nehlaď kočky proti srsti." Předeme líbezně. Lísáme se záludně. Smyslnými drápky poškrábeme. Stíhán, vězněn, v podkroví bez oken, za zrcadlem. Budeš jen můj, neunikneš mi. To ďábel sám nechal rozkvést zrádné kouzlo dam. Kouzlo, kterým dámy v černé oslepují, předhazovanými cukrbliky opíjejí, obětní beránky iluzí čiré nevinnosti k sobě lákají. Alain Delon prchá, k vašim službám, milerád, překračuje nablýskaného sídla práh. Ukrývá se a podléhá. Svůdce, který podpatky žen rád rozviklával, teď do slepé uličky zahnán. Podezíravý "sluha - pán," který prokoukl ošemetný, lstivý plán. První kolo vyhrál, leč podruhé lapit se nechal. Jane Fonda zhrzená. Zradil její půvab, rozdrásán v prachových peřinách. Přitulil se k té druhé, Lole Albright, duši šlechetné vdovy neopatrné. Od tajných dveří a skrytých komnat klíč předává. Úmyslně "milostné psaníčko" podsouvá. Roztřepené pírko se chvěje, dopadlo do pavučiny zatemnělé. Staré dýky hrot se pýří. Mystika starobylými pokoji víří. Sevřené hrdlo záludně. Úzkost, odraz, opojení. Závrať, pokušení. Touha, která se nezastaví. Propadl ses do (pro)pasti. Nic tě už nezachrání. Koloběh stříbrných talířů pokračuje. Zkažené, pekelné ženy s ohnivými chapadly, povstaly. Morgiany, které stopy po svých milencích zahladily. Zazděn za vějířem, tvůj osud se mnou a kocourem zpečetěn. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Svižný a napínavý start. Trochu vleklá a zamotaná prostřední část, s o to brilantnějším a strhujícím rozuzlením. Výborný konec. K napětí a pozornosti přispívá dobrá hudba. Zbožňovaný Delon mezi dvěma krásnými, osudovými ženami, z nichž každá má svůj cíl. Smyslná a dráždivá Jane Fonda (povinnost pro její fanoušky tohle shlédnout). Čím jsou ženy krásnější, tím jsou nebezpečnější. A ta kočka na závěr :-) Výborné. ()

Reklama

Reklama