Reklama

Reklama

Od devíti do pěti

  • USA Nine to Five (více)
Trailer

Obsahy(1)

Judy Bernly utekl manžel se svou sekretářkou. Judy je nyní sama sekretářkou ve velké korporaci. Violet Newstead, vedoucí kanceláře, ji zasvěcuje do chodu kanceláře - a do práce pro jejich sprostého, šovinistického šéfa Franklina Harta ml. Když Hart přeskočí Violet, jdou společně (ještě s další sekretářkou, Doralee Rhodes) utopit žal do místního baru a později do Doraleena domu. Tam sní o pomstě za všechny ústrky a ponížení. Když se díky zmatku začnou domnívat, že otrávili Hartovi kávu, začíná se roztáčet bláznivý kolotoč událostí - unesou šéfa, začnou měnit chod kanceláře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $103,290,500║Tržby Celosvetovo $107,900,000║ Taký úlet, miestami dosť praštený až dokonca bozard ale našťastie s tých podarenejších. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem namachrovaný sexistický šéf ani jeho sekretář střežící si nedobytnost svého řitního otvoru, takže k tomuto snímku těžko hledám osobní vztah. Nicméně souhlasím s tím, že každý sebevědomě rozkazovačný manažér by se měl dostat do spárů Judy, Violet a Doralee, aby poznal, jaké to je udělat si volno zavěšený pod stropem. Já se u toho celkem bavil, ale několikrát jsem k tomu namyšlenému kreténovi pocítil jistou chlapskou solidaritu a to se určitě nemělo stát. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hollywoodština v nejlepším smyslu slova. Nenáročná crazy komedie o třech gráciích z kanceláře versus samolibý šéf... Zápletkou vtipné, kvalitně napsané, dobře obsazené, zručně natočené - dokonalý průměrný americký film, který vás pobaví i po čtvrstoletí někdy v noci na kterémkoli televizním kanálu... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozil jsem se opravdu moc, co si na mě přítelkyně přichystala. O to větší bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že se jedná o naivně roztomilou (jen občas trapnou) komedii, jejíž nevinný začátek se postupně pěkně zvrtne v napínavou podívanou. Několikrát jsem se dokonce i upřímně zasmál... jediné Jane Fonda to s tím šíleným oblečkem a účesem slušelo. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Tri ženy vs. egocentrický sexistický a ku všetkému ešte nadriadený - celkom príjemná ukážka, ako sa dá z tejto kombinácie urobiť komédia. Bavila som sa - aj keď sa dá pri tom v pohode aj ožehliť. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete první docela nevtipnou a s trapností hraničící půlku, v té druhé už film boduje a kladkostroj si vás jistě získá stejně jako nečekané a výborné rozuzlení. Cílová skupina asi měla být spíše ve starších ročnících, já osobně bych totiž nasadil mladší zaměstnankyně (herečky). Viděno v dabingu z Kavčích hor 1992. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Od devíti do pěti má skvělou atmosféru nastupujících osmdesátek. Až jsem blaženě chrochtal. Zápletka stále aktuální, jak se zdá. Úvodní trojice je výborná, každá jiná, každá jinak zajímavá. Dolly Parton svou první filmovou roli zvládla skvěle. Co mi film trochu pokazilo byly dvě slabší části, v půlce filmu a na konci. Na druhou stranu je to film, který jistě neomrzí a udrží si stejnou laťku i při opakovaném zhlédnutí. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Titulku "Nine To Five" napsala a zazpívala Dolly Parton, ale to je z písničkového doprovodu bohužel všechno a i v dalších ohledech má tahle komedie rezervy. Škoda, protože dobrá herecká sestava by tu byla. hodnocení 2,5* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od devíti do pěti, nebo taky od osmi do čtyř, to je totiž pracovní doba, kterou musí trávit sekretářky v práci se svými šéfy. Jeden z nich je opravdu vypečený. Tři ženy se takovému šefovi postavily a vznikla z toho velmi příjemná komedie. Ke které jedna z hlavních představitelek nazpívala i úvodní píseň. Mám na mysli country zpěvačku Dolly Parton. Film mě vždycky zaručeně pobaví. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

napriek tomu ze "od deviatej do piatej" ma uz 40. rokov tak miestamy posobil aktualne az az. hlavnym hrdinkam nejde nefandit i ked na dolly parton je vidiet ze vela hereckych skusenosti nema a jane fonda svoju postavu hra az prilis "crazy". z hrdinskej trojky je najlepsia lily tomlin ktora s hravostou zvlada ako komedialnu tak i realnejsiu polohu. ocakaval som ze to bude viac o pracoviskovych vztahoch, ale v polke sa to zmeni na dost blaznivu komediu (wtf moment s hulenim travy ci pasaz v nemocnici). Dabney Coleman ako sexisticky, egocentricky, klamarsky, pokrytecky bigot co je ich sefom je vynikajuci ako i kameramanska praca ktora dodava new yorku spravny "feel"... ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I'm no fool. I've killed the boss, you think they're not gonna fire me for a thing like that? Mám takový pocit, že s se již tolik nenosí, aby film byl vtipný a poučný zároveň. Ještě méně vídávám, aby se tvůrci odhodlali k risku a obsadili herce proti svému typickému charakteru, ve svých hereckých stylech nesourodé. Máme tady poněkud ztracenou Jane Fondu, v problémech single matky utopenou Lily Tomlin a ve své vůbec první herecké roli vystupující Dolly Parton. Pokud hledáte ikonické trio, můžete s tím přestat, právě jste ho našli. Ono nebýt těchto tří skvostných hereček (a samozřejmě nesmím opominout ani skvělého Dabneyho Colemana jako sexistického, egoistického, prolhaného, pokryteckého bigota), kterým jdou jak komické momenty, tak i ty tragické, film by nejspíše vyšuměl a byl by zapomenut. Jenže my je máme a tak film nejenže nepostrádá potřebné grády, ale je zachována i hlavní myšlenka - tedy ukázat nerovnost muže a ženy v každodenním životě. Bohudík i bohužel, film ani po více jak čtyřiceti letech od své premiéry neztratil ani jedno, ani druhé. I'm no girl. I'm a woman, do you hear me? I'm not your wife - thank God - or your mother...or even your mistress. I am your employee and, as such, I expect to be treated equally, with a little dignity and a little respect! ()

danecek24

všechny recenze uživatele

38. Zlatý Glóbus za rok 1980 - nominace (3) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Dolly Parton, Nejlepší filmová píseň - "9-To-5" - Hudba a text Dolly Parton, Objev roku (herečka) - Dolly Parton ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film prostě miluju! Nejvíc Lily Tomlinovou, je prostě dokonalá. Perfektní lekce, jak vtipně servírovat feminismus. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazila omylem ve chvíli, kdy v jednom filmu padl dotaz, zdali viděl film Od devíti do pěti a o čem to bylo :) A odpověď zněla, že je to o ženský s velkýma kozama :D Tak jsem na to byla zvědavá :) Trojice žen, která v té době slavila obrovský úspěch každá na své scéně - to je bravurní kombinace. Je to sice šílené, hodně emancipované a sem tam úsměvné. Jane Fonda s účesem ke stropu, Dolly Parton se svým typickým úsměvem a Lily Tomlin s chladnou hlavou jako vždy :) Je to úsměvný snímek se zajímavým plánem, kde všechno pluje pozvolna, jak si hlavní hrdinky přejí. Co se mi líbilo, že jejich snové vize o tom, jak vyřídit svého šéfa nebyli jen na pár sekund, ale na několik minut a klidně se tam zkouřili a přecpali vším možným u sebe v obýváku :) 35 let starý film, všechny jsou ještě s námi na světě a dá se na to koukat :) S určitým nadhledem :) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, ale ve chvíli, kdy se v takových filmech podceňované pracovnice rozhodnou pro rafinovanou pomstu, se ze tří podnikavých dívek staly tři zhulené dívky, což jedna z nich vystihla slovy: "Stydím se za to, co děláme". Chvíli to vypadalo, že když film začíná tím, že vedoucí vymyslí zlepšovák a přisvojí si ho šéf, bude končit tím, že všechny tři vymyslí spoustu zlepšováků a smetanu opět slízne šéf. To, že smetana byla pěkně hořká, není zásluhou intelektu tohoto klubu odložených žen, ale díky deus ex machina – tedy když už ve scénáři není kudy kam, vyřeší se vše zásahem z hůry. Za vidění stojí asi spíš díky tomu, že to byla premiéra Dolly Parton v plné parádě - její jméno se ozývalo na cenách Grammy, Zlatých glóbech i Oscarech. ()

Reklama

Reklama