Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Ano sestřičko, muži se zásadně žení jen se slušnými ženami, to mi můžeš věřit!“

Pro pilota vnitrostátních TransWorld Airlines Adama Tylera (Cliff Robertson) to měla být volná a tudíž báječná neděle, kterou hodlal provášnit s milenkou Monou (Jo Morrow) v posteli svého newyorského mezonetu. Tam ho také překvapila Eileen (Jane Fonda), která si za bratrem přijela pro ujištění, že vůbec není divná, když je ve dvaadvaceti ještě pannou a svému příteli Russu Wilsonovi (Robert Culp) předmanželský sex vytrvale odpírá. Protože Eileen netuší nic o Adamově bouřlivém milostném životě ani o skutečném účelu jeho bytu, bratr jí dá ve všem za pravdu a když se mezi dveřmi objeví roztoužená Mona, rozhodne se nově nabytou pověst slušného muže si nepokazit. Avšak jenom s poctivostí nejdál dojdeš… (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Až do okamžiku, kdy se objeví Russ, je „Neděle v New Yorku“ podprůměrná komedie s lehce tápající Jane Fonda a opravdu nesympatickým Rodem Taylorem. S příchodem neukojeného přítele se nálada filmu zlepší, stane se z něj situační komedie se vším všudy (nesouhlasím s kolegou betelgeuse, vlastně to celé vnímáme obráceně) a to už mu vydrží. Není to lechtivé, není to erotické, je to americky skrupulózní (stejně jako polibky Fonda s Taylorem), ale taková byla doba. No ale taky nádherně jazzová. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jak jinak než sexy mám označit komedii na téma nezávazného sexu se smyslnou Jane Fondovou a pulzujícím jazzovým soundtrackem? Hlavním hrdinou je ale režisér, který řádně zatočil s divadelní předlohou a přes interiérovou dominanci dává zapomenout na jevištní “čtvrtou stěnu”. Žel ve druhé polovině sráží film právě předloha, která jinak charizmatickému, “cool” obsazení ordinuje příliš mnoho situačních atrakcí, které rozmělňují náladu filmu a navíc ani nepřinášejí kýžený komický efekt. Škoda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prikláňam sa ku kolegovi dopitakovi, prvá polovica filmu je taká nijaká, Jane Fonda hľadá po meste brata a popri tom sa pripína ku sakám spolucestujúcich v autobuse. Film naberie obrátky a nejaký smer až keď sa objaví Robert Culp. Téma zámeny identít síce nie je nič svetoborné a nie je to ani nejako extra vtipné, ale Culp so svojou  ukecanou postavou vnesie nový vietor a rozprúdi stojaté vody. Síce všetko smeruje k predvídateľnému koncu, ale aspoň sa už film tak nevlečie. Jane Fonda mi ale do úlohy 22-ročnej panny vôbec nesedela a nielen preto, že už mala vtedy 26, jej prejav v tejto úlohe je, akoby bola skúsená 30-nička, proste som jej to nepapal. Ani chémia s Rodom Taylorom príliš nefunguje, predsa len, Taylor nie je Redford. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

22. Zlatý Glóbus za rok 1964 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Sunday In New York" - Hudba a text Carroll Coates, Peter Nero ()

Reklama

Reklama