Reklama

Reklama

Carlos vypráví o životních osudech Ilicha Ramíreze Sáncheze, jenž byl po dvacet let nejhledanějším teroristou na světě. Mezi lety 1974, kdy se v Londýně pokusil zavraždit britského podnikatele, a 1994, kdy byl zatčen v Chartúmu, prožil několik životů pod mnoha pseudonymy a prošel si všemi spletitostmi mezinárodní politiky té doby. Kdo byl Carlos, jak se jeho propletené a mísící se identity propojují, kým byl, než se bezhlavě vrhl do svého nekonečného boje? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Carlose sráží televizní nafouklost, 330 minut neutáhne ani výtečný Ramirez (tedy, ona to spíš neutáhne postava Carlose). Po Veřejném Nepříteli další francouzská pecka, která stejně jako on dokáže zabavit a vyvolat svým stylem nostalgii po kriminálkách sedmdesátých let (i s typickým pocitem, že být vrah je vznešené, skvělé a člověk si u toho hodně zašuká), ale hloubky Baader Meinhof Komplex nedosahuje. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Navzdory liposukci má Carlos pořád zhruba hodinu nadváhy. Nebo dvě hodiny podváhy, záleží, z jaké strany to vezmeme. Každopádně jako film příliš dobře nefunguje, protože popisuje až příliš dlouhý časový úsek za použití spartánské výpravy a ne zrovna citlivého střihu. Ramíréz je boží, ale hlavně způsobem, jakým pracuje se svým tělem. S psychikou je to horší a Assaysovo dílo to přibližuje Edelovu Baader Meinhof Kompexu. Což však není žádná výhra, protože proti štíhlému a mrštnému německému atletovi se tenhle otylý Venezuelan nemá šanci vyšvihnout nad průměr - ta "televiznost" mu bere kyslík. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dan Franck, Olivier Assayas .. Obšírně znázorněný kus teroristického života, radovánek i smrtí na pozadí studené války. Ilich Ramírez Sánchez aneb Carlos je nám zde představen po dvě dekády, počínaje rokem 1973 až do zatčení, včetně klíčových momentů. Těch je skutečně mnoho, takže ten postupný nával jmen, míst a událostí může být místy hůře stravitelný. Ovšem představitel hlavní role je charismatický a přesvědčivý, stejně jako poctivě odvedená technická a především výpravná práce, která dodává poctivou atmosféru. ___ Zajímavý pohled na osobu Carlose, ovšem z úplně odlišného úhlu pohledu nabízí i tento snímek - Assignment. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Ještě po skončení druhé části jsem chtěl Carlosovi (podobně jako Baader-Meinhof Komplexu) vyčítat takzvanou "romantizaci teroristy". Měl jsem totiž během sledování chuť stát se revolucionářem, v luxusních hadrech bojovat proti kapitalismu, kouřit doutníky, pít whisky a klátit krásné levičácké aktivistky. Ve třetím dílu ale Assayas Carlose doslova myšlenkově i fyzicky vykastruje tak, že na nějaké zidealizované představy opravdu není místo. Nejhorším osudem teroristy totiž není mučednická smrt, ale naprostá ztráta relevance, a nejpotupnější situací pro muže je, když mu přestane fungovat jeho nádobíčko. _____ Budu opakovat, co tu už bylo řečeno jinými, ale Carlos měl podle mě být buď dvou a půl hodinový film nebo deseti-dvanáctidílný seriál. Snažit se zmapovat dvacet let v pěti hodinách a v nich se navíc snažit uvést množství postav a zdánlivě nesouvisejících událostí, se dost dobře snad ani nedá. _____ Mesrine zůstává neohrožen. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne chronologicky spracované, na televízne pomery veľmi slušne technicky zvládnuté, prvotriedny casting, krásne lokácie. Počas troch častí ako plnohodnotných filmov táto miniséria nestrácala šťavu a herci odviedli kus dobrej práce. Škoda, že atmosféra sa občas strácala a napätie nie vždy vrcholilo s vrcholmi jednotlivých častí. 85%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Životopis profesionálního teroristy střídajícího záminky ke svým vraždám, únosům a atentátům. Plná huba vznešených slov a zoufalá prázdnota skutečna. I sestříhané trochu dlouhé. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako každý historicky pokud možno věrný film místy zabržděnější, ale zrovna tady je vhodné pokusit se objasnit pohnutky ústředních postav, což v kombinaci se silně nadprůměrnými scénami krveprolití působí věrohodně. Osobně děkuji ČT za odvysílání tohoto filmu, sám bych na něj nikdy nenarazil. 75% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ramírez je skvělý. Assayas si poradil se střídáním lokací jako kdysi naši tvůrci, letmý záběr na nové město, pro jistotu popisek a dál pokračujeme v interiéru. Malý televizní rozpočet z toho čiší. Ale díky němu nevidíme bortící se budovy, hromady mrtvol, jejich tělesných orgánů, ani tekutin. Vidíme salónního teroristu, který sice střílí celkem rád, ale nerad se svým obětem dívá do očí. Viděla jsem sestříhanou verzi ČT, která má značnou dynamiku, jen kvůli přemíře postav je někdy složitější se v ději orientovat. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

330 vyčerpávajúcich minút dejepisu. Nabitých akciou, od človeka, ktorý si postavil kariéru na vyhýbaní sa jej. A vôbec to nie je na škodu. Assayasa rozoznáte podľa množstva krásnych žien, voyerskej kamery a výborného (a rôznorodého) pesničkového soundtracku. A keď príde na útoky je skoro až dokumentárne reálny, žiadne vybuchujúce fontány, ani rýchle strihy. Skôr tiché guľky odzadu do hlavy. Celé je to veľmi civilné (nedivím sa zrovnaniu s Baader Meinhof Komplexom), neustále sa striedajú lokácie a občas ani nepostrehnete, že sledujete archívne zábery. Ramirez vo svojej roli vynikajúci. Z tých 5 a pol hodiny je jeho súkromiu venovaná možno štvrtina, všetko ostatné je politika, plánovanie útokov a samotné akcie. Keď niekomu prišla nudná už tá na polovičnú stopáž zostrihaná verzia, nech ide sledovať Michaela Baya. 90% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som rád, že som sa na to po určitom čase dodíval... za druhé, určitá skupina ľudí by sa na tento film nemala vôbec dívať, pretože v danom prevedení a v prevedení famózneho Édgara Ramíreza mi to miestami pripadalo, že byť terorista v danej dobe môže byť v celku "fun" (samozrejme na dnešné pomery to tak nie je milé deti). Miestami, podotýkam "miestami" som sa občas nudil, ale ako celok 7-8/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

O Carlosovi jsem četl knížku, abych se trochu dopídil, jak to bylo. Nenávidím ty americké filmy, které si vypůjčují jeho jméno a točí absolutně nesmyslné děje. Film začíná tím, že upozorní na fikci, kterou museli spáchat při natáčení pro nedostatek důkazů, ale z toho co je mně (široké veřejnosti) známo je to nejpůsobivější a nejvěrohodněji natočený snímek, jaký jsem kdy viděl. Navíc na dokument jsou tu opravdu kvalitní herecké výkony. Nemůžu si to vynachválit. V této kategorii absolutní špice!. 99% ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Velmi realistické zpracování. Ani se mi nechce věřit, že ti herci nezemřeli. A samozřejmě herečka Nora von Waldstätten krásně ječela a ukázala poprsí... ✔ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ženám nevěřím !! Neumí si to srovnat v hlavě.." - "To je jen ubohý klišé.." - "Ale na něm je vždy něco pravdy.." ()

fishki 

všechny recenze uživatele

V prvom rade klobúk dolu pred Ramírezom, ktorému sa podarilo udržať ma pri živote a v napätí celých šesť hodín aj vzhľadom na to, že ani príbeh Carlosa a ani tento seriál tých šesť hodín neutiahne. Každý diel minisérie má svoje 'ups' and 'downs'. Našťastie tie 'ups' prevyšovali (za jeden spomeniem prepadnutie hq OPEC-u). Tri hviezdičky dávam len tvorcom za tú drzosť zbytočne tento príbeh naťahovať. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Natočený to není vůbec špatně.. Naopak, jsem z toho měl pocit, že poměrně nudné carlosovy eskapády by mě -bez tak zručných řemeslníků za kamerou- začaly nudit mnohem dříve než až v poslední čtvrtině (té kratší verze). ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem plnohodnotnou 3-dílnou verzi a musim říct, že mi to pojetím dost připomínalo film Veřejný nepřítel č. 1 s Vincentem Casselem, ale kvalitou už míň. Casting je fajn, Édgar Ramírez se pro roli Carlose hodil jako málokdo, výpravu bych taky ještě bral vzhledem k televizním nákladům, ale formální zpracování je absolutní nezáživná vypravěčská tragédie, které chybí něco, co by se dalo nazvat dramaturgií. Taky jsem nepobral, proč jsou ve filmu minimálně 3 scény, kde musíme sledovat Ramíreze s obnaženym neoholenym čůrákem (jasně, vim, v jakých letech se děj odehrává). Myslim, že by bohatě stačila jedna... Jinak mi ale CARLOS o Šakalovi vlastně neřekl vůbec nic. Je to jen řemeslně-rutinně natočený sled údálostí na základě faktů a zbytek domyšlená omáčka. Realita je úplně jinde, což řekl sám Iljič Ramirez Sánchez, když film viděl. ()

Reklama

Reklama