Reklama

Reklama

Lhář má čtyři tváře

  • USA The Four-Faced Liar
Trailer

Obsahy(1)

Příjemná romantická komedie se skvělými herci, odehrávající se v současném New Yorku, je filmovou adaptací hry Marji Lewis Ryanové, která zde mimochodem hraje hlavní roli nekonvenční Bridget. Ta žije ve společném bytě s bratrem Tripem a svůj život moc neřeší, střídá jednu dívku za druhou, než pozná Molly a Grega, kteří spolu zrovna začali bydlet. Mezi Molly a Bridget se pomalu začíná vyvíjet něco víc než pouhé přátelství, přesto nebo možná právě proto, že jsou obě tak odlišné. Překvapivý konec jen korunuje svěží snímek jdoucí proti tradičním hollywoodským schématům. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

zipacna 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem byl smutný, když film skončil. Tak rychle to uběhlo, že se mi nechtělo věřit, že to bylo 90 minut. Už se mi dlouhou dobu u filmu nestalo, abych všechny postavy a herce přijal tak rychle a tak snadno, obzvláště poté hlavní ženskou dvojku, která byla víc než milá, a rozhodně jsem jim celou dobu přál, aby jim TO vyšlo. 100% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak neprehľadný film plný najrôznejších medziľudských vzťahov som už dlho nevidel. Úplne zle sa mi v tom orientovalo a obávam sa, že mi potom ušlo množstvo dôležitých vecí, ktoré tvorili jadro celého filmu. Neviem prečo, ale mal som pocit ako keby v tom filme sa nedialo nič iné ako nezáživné rozhovory, popíjanie v bare a sex. Už som pomaly ani nedokázal vnímať kto je vlastne s kým, kto toho opustil, kto koho podviedol a kto napokon zostal sám. Možno to bolo len tým, že som sa nevedel sústrediť, ale na filme ma nezaujalo takmer nič. Aj keď som od toho vlastne ani nič nečakal, keďže ma to prilákalo najmä zaujímavým názvom "The Four-Faced Liar" - podľa írskej hodinovej veže, ktorá z každej zo štyroch strán ukazovala iný čas, a zároveň ani jeden nebol správny. ()

Reklama

mandella 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale byla mi hrozně nesympatická hlavní hrdinka Bridget, kterou hrála Marja Lewis Ryan. Nijak jsem se s ní a s jejím viděním světa nedokázala ztotožnit, proto byl tenhle film takovou jednohubkou, kterou jsem druhý den už pustila z hlavy. Pozitiva - dobrá scéna na záchodcích, sexy Trip ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Teda já osobně nejsem velký příznivec americké romantické produkce a film jsem viděl bez prvních cca 8minut, když jsem náhodou přepnul na Cinemax. Čekal jsem až začne něco jiného na jiném kanále a musím se přiznat, že už jsem nepřepnul. Celkovou atmosférou tohoto snímku a rovněž tak hudbou skvěle "ušitou" k tomuto filmu, jsem byl vtažen do děje, že jsem absolutně v pohodě dokoukal film, který můžu doporučit. Film je vlastně hrou jestli je víc zamilovanost a oddanost, nebo prostě neodolatelný přírodní chtíč. Snímek neurazí je milý, je ze života. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný současný film o lesbickém vztahu. 1) 25letá Marja Lewis Ryanová napsala přesvědčivou divadelní hru, podle ní později scénář a ve filmu kromě koprodukce si zahrála roli lesbické Bridget. 24letý Jacob Chase (zkušenost jako režisér, herec, autor, produkční i kameraman v krátkých filmech) svůj první celovečerní snímek sestřihal a zrežíroval docela zručně, třeba podotknout. Velmi sympatický a přitažlivý herec Todd Kubrak (Trip), jehož věk jsem nezjistil, se podílel na produkci stejně jako řada dalších lidí okolo. 2) Spoiler. Film nenabídne jasnou odpověď na otázku po sexuálním zaměření Molly. Mám takový pocit, že ani autorka vlastně neví, co říci. Na jedné straně se nabízí fádní argument, že Molly má prostě smůlu na sexuálně nezajímavého a nudného partnera a tak neodolá svádění protřelé Bridget. Molly je tudíž "normální" a jakmile pozná opravdového chlapa, po ženské ani nevzdechne. Takhle uvažuje většina heterosexuálních diváků a divaček. Na druhé straně si dovolím připomenout vlastní zkušenost, že cesta od straighta ke gayovi je jednosměrná a většinou nevratná. Skutečnost, že přes svou bisexuální zkušenost a zřejmé výhody, které vyplývají z konformní role ve společnosti, Molly se nakonec k Bridget vrací, lze interpretovat právě jako onu jednosměrnou cestu. Autorka velmi zkušeně ponechala konečné rozhodnutí na divákovi, který s otevřeným koncem naloží podle vlastních životních zkušeností. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama