Reklama

Reklama

Soldier, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Válečný
Velká Británie, 2007, 10 min

Obsahy(1)

19. června 1944 má za druhé světové války dojít k zásadnímu zlomu. Spojenci uskutečnili svůj plán vylodění v Normandii. Této akce se zúčastnil i jeden neznámý voják společně se svou jednotkou. Teď se probouzí v lese, všude kolem se válí mrtvá těla jeho kamarádů a on netuší, co se stalo. Pouze se svou zbraní se tedy vydává napříč nepřátelským územím, dokud nenarazí na vyděšené německé vojáky, kteří před něčím utíkají. Rozhodne se tedy vypátrat, před čím, a uprostřed lesa narazí na podivnou budovu s nápisem: Josef Mengele Disease Research Facilty. Na první pohled vypadá opuštěně, ale při bližší prohlídce objeví znetvořená těla vojáků, a je mu jasné, že se zde musely odehrávat nějaké tajné experimenty. To však ještě netuší, že se za okamžik s jejich výsledkem potká tváří v tvář. A o přátelské setkání rozhodně nepůjde. (SOLOM.)

(více)

Recenze (11)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Válečný horor + Mengele je pro mě velice přitažlivá kombinace. Výsledek ale nebyl podle mých představ. Třeba to S. R. Smith vypiloval v celovečeráku 4th Reich. Uvidíme. Pokud se ho někdy dočkáme. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda stavená na pěkném nápadu, ale to je asi tak jediné co The soldier může nabídnout, rptože jinak se jedná o těžkou nudu proloženou plno zvukových lekaček. Navíc příběh už je děsně ohranej. Ale režiséra Smithe vůbec nezatracuju docela se těším na jeho nový film The 4th riech(teda pravda spíše mě zajímá to herecké obsazení:-)). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že za těch deset minut jsem byl příjemně překvapený a těším se na celovečerní film. Přestože tento snímek byl velmi krátký, tak mi nabídl přesně to, co od krátkometrážních snímků očekávám. Napětí, akci, líbezné překvapení a hlavně násilí. Určitě doporučuji vidět. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak bych to....? Asi takhle. Dobře natočené nic. Po technické stránce prakticky nemám výtek. Na pravděpodobně amatérský kraťas je v tomhle ohledu všechno v takřka naprostém pořádku. Ovšem co se týče obsahu, v této záplavě neoriginálního, nudného, nezajímavého, sterilního a na první pohled bez špetky snahy a pokusu o nějakou tvůrčí invenci, zanechání vlastní stopy, klišé, tam bych měl výtek hodně. V tomto ohledu to je jen další nudný, nezáživný, postradatelný a zapomenutíhodný zombie kraťas. Viděno na THS 2011. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo som to vlastne videl? Trochu nadhodnotím za snahu, ale ak forma vyzerá tak ako vyzerá je zbytočné to brať tak vážne. Určite to nepomôže. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je tento film krátký, má skvělou výpravu. Na to, jakou má výpravu, je to ale nehorázná sra_ka bez příběhu, nebo něčeho, co by příběh byť vzdáleně připomínalo. ()

Reklama

Reklama