Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

No v žánroch isto chýba aj sci-fi. Žiaľ zaznamenal som aj chyby vo filme, čo tomu teda nepridáva. Keďže som pôvodnú verziu nevidel a ani sa ju nechystám pozerať, tak som celkom zvedavý na pokračovanie, ktoré by malo byť v roku 2019. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla luxusní, v té druhé se to krapet otočilo k horšímu... Myslím si, že TO chtělo určitě kratší stopáž, nicméně chválím herecké výkony všech malých hrdinů. Především Finn Wolfhard byl skvělý! Jeho hlášky mě kolikrát nahodily úsměv na rty. Jsem zvědav na pokračování... It za mě slušných 65 % ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Originální It jsem neviděl, ale tohle si myslím, to plnohodnotně nahradilo. Škoda jen, že to nezůstalo v kolejích tý první scény, to byla úžasná scénka. Atmosféra byla celkem kolísavá, ale to je vzhledem ke stopáži filmu pochopitelný. Tudíž se něco mělo zredukovat, aby to šlo nějak pod 2 hodiny. Ani ty děti mi nevadily, zahrály to hodně v pohodě. A tomu, komu do dneška nevadili klauni, tak už by asi měl pociťovat menší respekt. Některý ty výrazy a pohledy byly ultra creepy. Jako horor pro mladší publikum to bylo nadprůměrný, pro mě, trošku náročnějšího diváka, tak půl na půl. Kolikrát mě dostaly i ty hlášky těch dětí. Jako asi dobrý. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Strachu musíte čelit, protože pokud budete jen utíkat, nakonec si vás najde, nakonec si vás TO najde. .. Stophen King je úžasný spisovatel a tato filmová adaptace se velmi povedla, byť není dokonalá, ale ten dětský strach ve mě vyvolala. .. Má to jen jedinou chybu, a tu, že existuje i knižní verze ve které se můžete více ponořit do děje, tím i uniknout tomu, co mnozí odsuzovali ve filmu, tedy snadná předpověd lekaček, ale ty jsou u toho hororu jen rytmus při hudbě, když posloucháte i text, je to velší zážitek. .. Pokud někdo chce natočit dobrý horor, tohle je minimalní limit, čeho musí dosáhnout. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný horor který se mi líbil už jen kvůli prostředí i ten příběh nebyl jeden z těch nejkýčovitějších. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy som bol za to, aby nove It natocil James Wan a ne pomerne neznamy Andy Muschietti. Tim Curry v starej verzii bol patricne strasidelny, neskor hral aj v Sam Doma 2. Tento film je aspon dlhsi, coz je dobre, a hlavne co kvitujem je to, ze sa obmedzil len na detskych hercov. Strasidelne sceny su u mna dost WTF, jednak ide len o digitalne strasenie a jednak reziser nebuduje strasidelnu atmosferu. Deti maju strasidelne vizie, ktore dospeli nevidia, akonahle nastupil Pennywise, trochu sa to zlepsilo. Vysoke hodnotenie napokon davam za to, ze to bol brutalny zarobok : 75 % ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Na horory chodím do kina výjimečně a ani nepatří mezi můj oblíbený žánr. O to větší mám nároky, když už se nějaký rozhodnu jít, a o to víc jsem spokojenější, když se je podaří naplnit. Atmosféra (tíživá i uvolněná) se za pomoci hudby patřičně buduje po celou dobu, ale její vyšponování končí bafnutím a tento vzorec se opakuje pořád a pořád. Být vystrašen kvůli To nepřipadá v úvahu, což je v tomto případě veliké plus. V šoku jsem ale byl hned při první brutálnější scéně. Dětské osazenstvo je perfektní a je dobře, že se v poslední době nejedná o vzácný jev. (Třebíč, kino Pasáž) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

2000 hodnocení, 1100 komentář: Je ikonické, že toto velké kulaté číslo v hodnocení filmů vyšlo právě na To. Před deseti lety jsem nadával na původní TV film z roku 1990, který vůbec nedosahoval kvalit knihy, a až na Tima Curryho a dětskou partu tam nebylo nic ke chvále. Nyní s opravdu klaunským úsměvem mohu říci, že jsem z nového To (2017) cítil podobné pocity, jako kdysi z hororové tisíci stránkové bible Stephena Kinga, která dodnes patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy četl (a to počítám do žebříčku i slavné klasiky). Upřímně nikdy jsem od filmového To nečekal čistokrevný horor. Ani knížka není čistokrevným hororem. Je daleko více. Je to životní příběh party přátel, kteří spolu bojují v dobrém i zlém. Prožíváme s nimi první lásky, strasti, strachy i něžnosti a dospělost. Procházejí si všemi možnými situacemi z nichž některé jsou hororové. Ano, i tento film má maximálně nějaké hororové scény. Ovšem divákům toho díky tomu může nabídnout emočně mnohem více, než čistokrevný horor. A to se zde podařilo. Bill Skarsgård je jako Pennywise skvělý a opět na mě dýchal onen klaun z knihy. Rozhodně lepší než Tim Curry (který byl tehdy také ucházející). Velký palec nahoru a zde si přečtěte mou podrobnou recenzi. Za pocity, které jsem kdysi prožíval u knihy přidávám subjektivních pět procent do finálního hodnocení. 95% ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Vím, že tento film za mnoho vděčí knižní předloze, ale je to geniální. Od postav, přes příběh, až po výborně hutnou atmosféru, která je v některých scénách vážně cítit. A přitom zde nejsou jen hororové scény s černým osvícením - jsou zde i humorné scény, což se u hororů často nevidí. Ten film ruší typické "zákony" hororů, jako dítě nesmí nikdy zemřít a je vidět, že maskéři si na klaunovi Pennywisovy hodně vyhráli. A mimochodem, nikoho jineho nez Billa Skarskgårda si do této role už nechci představovat. Takže, tento horor (mimochodem můj první v kině) absolutně přečkal má očekávání a je to aktuálně pro mě asi nejlepší film roku. 94% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se musím přiznat, že jsem původní film neviděla a tudíž nemůžu porovnávat. V jistém ohledu je to ale výhoda, protože se mi dostalo vážně skvělé a nápadité podívané, kterou jsem viděla hned dvakrát. Poprvé jsem toho při děsivých scénách moc neviděla, horory prostě nemám ráda, ale je to součást filmového průmyslu, který miluju. Po druhé jsem zjistila, že klaun Pennywise není tak děsivý jak se zdá a dá se na něj i koukat. Moc mně bavily výkony dětí ve filmu, byly opravdu přesvědčivé, ale nejsem si jistá jestli je dobrý nápad rozdělit tak kvalitní horor do více dílů, ale uvidíme. ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte vyloženě strach z klaunů, nebude vám To připadat nijak zvlášť strašidelný. Ovšem Skarsgårdovi všechna čest a hrozně rád bych ho viděl jako dalšího Jokera. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Není to, bohužel, až taková sláva, jak se všude vypráví. Dobová atmosféra, kupa hlavních postav, design šáši - to vše je supr. Spoustu hororových klišé také člověk odpustí, protože s tím se člověk u hororu musí smířit. Co je ovšem (alespoň u mě) velké mínus, je nedostatek strachu. Napětí chvílemi bylo, strach ale ne. Možná jsem zhýčkaný wanovskými majstrštyky, ale s tím Muschietti nic nenadělá. Týmová šikana na konci byla moc jednoduchá, aby zde bylo alespoň napětí (a proto jsem fandil Krustymu). Kapitolu 2 nevynechám, ale má očekávání nejsou nijak vysoká. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem měl veliký strach jak toto zfilmování dopadne. Během sledování, ale tyto mračna rozfoukával vítr zběsilého klauna a po dokoukání sem poskakoval radostí, že se zase zadařilo! 90% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neni vůbec potřeba se nějak sáhodlouze rozepisovat o tomhle filmu,protože andy to zvládnul naprosto precizně.Film je zabalenej v tak nepříjemně tíživym kabátku,že vlastně vůbec lekat nepotřebuje,a pokud se do toho doma sami(bez debilů,který vám znepříjemněj život v kině,a budou se smát,a chroupat)ponoříte,tak je výsledek nepříjemnejch pocitů zaručenej.Trefil se jak do dětskejch hrdinů,tak i do dospělejch rolí,a i když jejich životy nijak do hloubky nepitval,každej idiot pochopí,z jakejch poměrů pocházej.T jen pro ty,který maj pořád kreténskej pocit,že všechno z knihy(hlavně ta šíře psychologickejch studií člověka,tak bohatě namrdanejch v knize)musí bejt i ve filmu.Prostě mě to bavilo,je to dobře natočený i zahraný.Doporučuju si pročíst všechny komenty zespoda(odpady apod.),protože tolik debílkú a piček jste pohromadě viděli snad jen na některejch fotbalovejch a hokejovejch ligovejch stadiónech .Každej si dosadí sám.100%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY A ODKAZUJE NA FILMY ČI SERIÁLY, KTERÉ S FILMEM SKORO VŮBEC NESOUVISÍ Tak fajn, jednu slabou hvězdičku si to u mě vybojovalo a to jenom za úvodní scénu, která je tu jako jediná děsivá, za jakž takž dobré herecké výkony (ale jak u koho) a za občasný nápad, který by pod taktovkou jiného režiséra mohl být dost děsivý. No, tímhle končí všechna chvála. Začnu asi takhle - to není nikdo schopný natočit TO v délce hodina a půl a musí se to natahovat? Celý film se totiž táhne jako štrúdl a nedokáže zaujmout. Ničím. U hororu chci napětí, atmosféru a děj. Tady je to asi takhle - atmosféra se nedostavila. Nikde ani snaha o ni, prostě si to plyne svým, k smrti nudným tempem. Co se týče napětí, i tohle skvělé drama je o dost napínavější a to to není žádný horor! A děj je asi stejný jako z knihy. Nápad tu musím ohodnotit neutrálně, jelikož kniha tu byla a její filmové provedení taky. Tenhle film ale trpí něčím jiným, mnohem horším. Snaží se (a zvládá to) provést divákům totální "brainf*ck" (radši cenzuruji, aby mi to místní soudruzi nesmazali) a udělat z nich totální idioty, kteří věnují pozornost efektům, než aby věnovali pozornost ději. Je tady snad nespočet nelogičností a je jich tolik, že jsem to snad ani ještě nikde neviděl. Uděláme si malou přehlídku těch best momentů z tohoto úžasného hororu: Monstrum se vrací každých 27 let, proč se ale vrátí od úvodu přesně za jeden rok? Policie nenajde ani stopy po Georgiím, pak se ale do kanálu vydá banda děcek a najednou najdou jeho botu? To fakt ty děti zvládly uklidit koupelnu, kde byl krev snad všude, aniž by s tím měli problém? To ji fakt uklidili naprosto v klidu? Nový vůdce šikanátorů zabije svého otce a pak s krví na ksichtu jde přes půlku města úplně v pohodě do děsivého domu, kde si v klidu zaútočí na Mika? Tlusťoch se v klidu posunuje dolů po laně do díry uprostřed jámy a kluk, co má sádru na ruce taky... Šikanátoři chytnou tlusťocha a jejich vůdce napadne, že své oběti vyryje na její břicho své jméno? (tahle scéna je snad nejnelogičtější, jakou jsem kdy viděl). Děcko nemá mluvit s cizími lidmi, ale klaun v kanále je v pohodě? Tak, tohle byla taková menší přehlídka těch skvělých, nelogických momentů. Nejvíc mě dostává ten fakt, že by to klidně mohl být "dětský" horor, jako třeba tohle, ale ne, tohle je seriózní, vážně se beroucí podívaná určená pro dospělé, tak do toho všeho přidáme více krve a trochu gore, aby to bylo jakože pro ty starší... Proboha... Samotné lekačky jsou naprosto předvídatelné a trapné, efekty někdy působí hrozně lacině (a tohle je bráno jako céčkový horor a efekty to někdy bylo o dost lepší...) Pokud čekáte na to, že tu zhebne většina děcek, tak se nedočkáte, tady vidět někoho umírat skoro neuvidíte. Než si tu někdo něco uvědomí trvá to, prosím, hodinu a šest minut (což znamená, že Grónsko bylo poraženo v nejdelším úvodu v dějinách filmu). Dále si můžeme povšimnout věci vykradených z několika jiných, slavných hororů nebo je aspoň připomenou - To žije ve studni a nebo taky ten fakt, že To se probouzí jednou za 27 let, aby se nakrmil, což připomene tohle. No, tady se skutečně začne dít něco víc až po první hodině, která je tak strašně nudná... Pak je to přehlídka trapně nepovedených podivností a "hrůzostrašných" momentů, kterých bych se bál jedině, kdybych byl desetiletá holka, co po zhlédnutí Kruhu nemohla tři měsíce spát, jelikož si myslí, že ji pak zabije Samara (já si ten vtip odpustit nemohl) a že je ten film skutečný... Nejlepší je ale závěrečný boj, kde máme vznášející se děti, mezi kterými je i ubohá Beverly, která je nejspíš už mrtvá, ale polibek od tlustého prince ji přivede zpět k životu... Eh... Sakra, tohle si King nezasloužil... Takhle nudnou, takhle trapnou, takhle lacině a nestrašidelně působící pakárnu... Navíc, několik věci zůstane nevyřešeno, třeba kam půjde Beverly, když vlastnoručně zabila svého otce a matku nemá? Ještě lepší je, že To porazíte tak, že se ho nebojíte. Stačí mu to asi jenom říct, pravda to být nemusí. Jediná scéna, která by do sebe v průběhu filmu něco měla, by bylo tančení představení Toho, které je ale tak umělé, že to pak působí hrozně lacině. Tak k závěru, zase jsem narazil na hrozně přeceňovaný film, který mi tak nějak pomalu dokazuje, že diváci nechtějí u hororů myslet, stačí jen, když tam bude spousty krve, děj, napětí, atmosféra - to je druhořadné... Na druhý díl se fakt dívat nebudu, určitě bude mít přes dvě hodiny a nejspíš bude i stejně pitomý. Upřímně, díky tomuhle filmu jsem přišel zbytečně o dvě hodiny svého života... Pokud někdy budu mít chuť promarnit dvě hodiny svého života na nějaké totální sra*ce, tak už si radši dám maraton - a můj táta je mi svědkem, že bych tohle nikdy neřekl, jelikož ten seriál nemám rád - tohodle... Nejslabší hvězdička, co jsem kdy v dějinách dal... () (méně) (více)

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný překvapení, film krásně ubývá, vzhledem k tomu, že jsem viděl tu straší verzi, tak vím o čem to bylo, přesto jsem se dobře bavil. Krásná atmosféra i výběr herců hlavně těch dětských byl dobrý. Klaun byl pěkně odporný a trikově to bylo dobře udělaný. Velice se těším na pokračování, jak budou protagonisté vypadat ve 40 letech, jestli si budou hodně podobný. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Ty osmdesátky a herci u tohoto filmu jsou bohužel víc než samotné zpracování. Když už mě u hororu baví víc komediální scénky než ten zbytek, tak je něco špatně a zde to tak opravdu bylo. Asi nic pro mě. :) ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Horory jsem nikdy moc nesledoval, moje fantazie je příliš bohatá a moje pamět příliš dobrá, takže se mi o nich zdá pak příliš dlouho, což je vopruz. Paradoxně mi ale z těch mála moderních hororů, které jsem viděl, nic moc v hlavě neutkvělo, protože mám pocit, že to se svou explicitou digitálních monster prostě přehání a člověk tak během sledování otrne a ke konci se už spíš usmívá, než že by se bál. U To je to (ehm) až téměř extrémní, takže po pár opravdu dobrých a strašidelných scénách přichází další hodina a půl omílání stále toho stejného dokola. Samota - tma - pouťová hudba - strašidelná hudba - stín - pomalé přibližování k něčemu tmavému - příšera - baf - jedeme dál. Když si k tomu člověk přidá pár nelogických věcí (proč některé děti umírají hned a některé mají třicetosm šancí k útěku; k čemu jsou tam některé postavy, které vypadají, že mají důležitou roli, aby se tam už vůbec potom neukázali), atmosféra strachu je ta tam. To není špatný film a v určitých chvílích se mi potili ruce fest, ale v celku to není zas tak dobrý cirkus, abych se těšil na pokračování po přestávce... ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Za mě palce nahoru, film vzbuzuje stejný pocity jako knížka - a děs v ní není na prvním místě, spíš jakási osudová sounáležitost celé ústřední party a příjemný retro pocit. Řemeslně zvládnuto na jedničku, promakané záběry i kompozice a navrch několik detailů při kterých jsem se tetelil blahem. Škoda jen že chybí scéna grupáče, ale třeba se jí dočkáme v druhém díle. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama