Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Verné predlohe, s výbornou atmosférou, skvelým castingom, parádnou výpravou. Dobrý spôsob, ako si užiť atmosféru klasických Kingoviek aj bez toho, aby ste čítali knihy, alebo sa spoliehali na sračkové vykrádačky typu Stranger things. Jedinou vadou na kráse je, ako sa To spolieha na lacné ľakačky namiesto toho, aby so strachom pracovalo sofistikovanejšie. Prostriedky na to má, škoda, že ostávajú z väčšej časti nevyužité. ()

Copcorn 

všechny recenze uživatele

To je rozhodně úctihodným a pro mě zatím nejlepším hororovým filmem 2017. Výborně pracuje s dávkováním hrůzostrašných výjevů a občasným bouráním husté atmosféry trefnými džouky.Casting společně s výbornými hereckými výkony a opravdu (Opravdu!) hrůzostrašným Pennywisem má v sobě určitou chemii. Každá postava je dostatečně představena a na každém charakteru vám alespoň malinko záleží. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Každý máme nějakého strašáka v hlavě, ten neurčitý strach z něčeho, co je určitě za dveřmi, co nás chytí za nohu, když jdeme k posteli, nebo když jsme ve všech panenkách viděli po zhasnutí trochu strašidelný výraz a měli neodvratný pocit, že nás sleduje. A přesně tyhle momenty mě na filmu bavily nejvíc. To lehké mrazení v zádech bohužel přešlo vždy, když přišel na scénu klaun. Ale partička kamarádů byla vybrána skvěle a jejich hlášky mě bavily i když jsem o pár desítek let starší. Bylo tam i pár krásných poetických momentů s přirozenou Sophii Lillis, na kterou je fakt krásný pohled. Pro milovníky Kinga a hororů určitě událost roku. ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně lepší a propracovanější, než původní film. I přesto, mě mě dost sraly lekačky (což je nemoc současných hororů) je to opravdu skvěle udělaný film a dětští herci jsou vynikající! ()

kristynca 

všechny recenze uživatele

To se v tom kině zase sešla banda dementů! Mluviči, ukazovači... Jinak TO dobré bylo, netáhlo se, děti dobrý, šáša dobrej... Jen mi moc lidí slibovalo, že se z toho TO... PO... Tak NE... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Muschiettiho apaptace není vůbec špatná, ale výsledek, jako obvykle (čestné výjimky Shining, všechna tři Darabontova zpracování, Misery, Carrie) nedosahuje dojmu, který má člověk při/po četbě některého z Top Kingových knih. Kingova obliba nestojí jen na nápadech, ale na jejich podání. Jen lehce nahozené představy (nevrátíte knihu a přijde si pro vás policajt, fotky z polaroidu nebo obraz obživnou, na jezeře plave olejová skvrna, ve městě se objeví upíři, prádelní stroj začne zabíjet atd. atd. atd.) dokáže skvěle podat, atmosféru buduje za pomoci technik, které film nedokáže zprostředkovat. U tisícistránkové knihy se doslova sžijete s postavami, s městem, nečtete jen horror, čtete román o temných stránkách společnosti, o dospívání, o vztazích, přátelství a životě obecně, četba je temná, neveselá, nabitá emocemi, nejen strachem, po přečtení, jako často u Kinga jsem měl lehce ponurou náladu. Film na tohle všechno viditelně nemá čas, rychle vypráví strašidelný příběh, skáče ze scény do scény, nejpůsobivější je kolektivní vzepjetí se zlu v závěru, se vší zoufalou nenávistí, odvahou a obětovostí. Kdyby se s menším rozpočtem natočil x dílný seriál, byl bych mnohem raši.. Shrnuto: Kingova kniha byla mimořádnou událostí, (nejen) žánrovou lahůdkou (+ bojíte se!), film je lehký nadprůměrem ( je mi líto, ale nebál jsem se). Nehledě na očekávaný druhý díl sáhněte po knize. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Je To super! Od vynikajúcej atmosféry, cez skvelú hudbu, až po výborne zahrané detské postavy či samotného klauna. No aj napriek tomu som mal občas pocit, že to v niektorých momentoch trošku škrípalo. Čo ma však mrzí zo všetkého najviac, je moje debilné ''šťastie'' na publikum plné nevychovaných a arogantných idiotov. Ľudia, prosím, nesprávajte sa ako dobytok. Dikes. ()

Ceda 

všechny recenze uživatele

Uznávám, když jsem tak seděl na těch cinestarových karmínových křeslech, v jednu chvíli jsem se pootočil lehce doprava, a měl jsem takový mrazivý pocit, že toho klauna vidím, jak sedí na sedačce vedle ... pěkný horor ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Verzia z 80-tych rokov sa mi páčila viac, pretože vernejšie odkazuje na Kingov rukopis. Táto nová verzia ho úplne pochovala, keď sa snaží naplniť očakávania a požiadavky súčastných divákov. Celkovo je príbeh podobný, ale kombinácia bezáčelového horroru a jemenj predpuberťáckej romantiky tu nestíha mať hranice. Príbeh príliš letí a divák sa nestihne ani začať báť, kým je scéna u konca. Dúfal som v lepšie spracovanie, ale celkovo, keď sa divák prenesie cez prehnané scény, má film dobrý flow a dobre sa sleduje. Nemôžem nespomenúť vykradnutý Stranger Things. Je vidieť, že sa dnes seriály robia pre potešenie más, nie nadšencov, ktorí to vedia najviac oceniť. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Stranger Things na druhou, akorát s klaunem a s trochu slabším soundtrackem. V kině neurazilo, opět skvělé výkony dětí a parádní zpracování osmdesátek. Vůbec jsem netušil, oč půjde, takže mě děj již od začátku trochu překvapil. Taktéž přívlastek HOROR mi zde trochu nesedí. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

U hororů si spíše potrpím na celkovou atmosféru, než na krvi, proto jsem si na úplném začátku nebyla jistá jestli přesně tohle dostanu (a proč jsem na to vůbec šla, když se bojím klaunů?!). Naštěstí to bylo přesně to, v co jsem doufala. Nenazvala bych to ani tak hororem, jako spíše skvěle natočeným, místy vtipným, psychologickým dramatem, jehož příběh mě dokázal neskutečně vtáhnout, s hororovými prvky na pozadí a nějakou tou lekačkou, u kterého si nemůžete být jistí, jak se bude příběh vyvíjet. TO nepotřebuje ani tmu, aby dokázalo postrašit a rozhodně se nebojí všechen ten strach naservírovat přímo pod nos, než aby strašil z povzdálí a pak teprve bafnul. Že jsou v hlavních rolích děti, tomu jen přidává na celkové atmosféře. Pro mě nejlepší "horor" za poslední dobu. ()

squawk 

všechny recenze uživatele

Pro lehkou váhu jako já slušné "lekačky" (byť telegrafované dopředu), ale ve výsledku akorát zakrývají jakousi prázdnost celého filmu. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Film balancuje na hranici silné nudy až trapnosti a tuto hranici se mu nakonec podaří překonat při téměř závěrečném polibku ála "šípková růženka." Strach zde nelze příliš hledat, mnohem víc to celé připomíná prosluněný film o dětské letní lásce jehož romantická složka zde funguje mnohem více než cokoliv hororového. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

No... je tam několik efektních chvil a spousta chvil, kde se snaží udělat normální lidi vrcholem slušnosti, z děsivých chvil, kde fantasie pracuje udělat vrchol hrůzy. A funguje to přesně naopak. Nějakou dobu jsem se nudil a pak si šel pustit ten starý televizní kus, který sice nemá tolik triků a zářících očí a Bůh ještě ví čeho.... ale který jsem po 15ti letech nezapomněl. Což o tomhle říct nemůžu, tohle si budu pamatovat možná týden, možná měsíc. (Možná prostě potřebuji méně, abych si mohl zbytek představit, jako u dobré knihy a ve chvíli kde je vše příliš zřetelné a jasné se to stává ... příliš jasným, než aby se v tom mohly skrývat stíny.). ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Po predvčerajšom zážitku z filmu Detroit som si myslel že som videl najlepší film roku 2017. It mi zmýšľanie trošku zmenilo. Detroit je u mňa asi stále zatial najlepším filmom roku ale It neskutočne prekvapilo. Toľké kvality aké som v tomto filme videl a našiel Detroit nepredčil. Nieje to Academy Award záležitosť ale film to je vskutku veľmi dobrý. Asi som ešte nevidel film ku ktorému by sedeli žánre ako - rodinný, komédia, dráma, romantický, mysteriózny a horor. It všetky tieto žánre skĺbil do jedného filmu a div sa svete, všetky funguju na svojom správnom mieste v správny čas. Hororovo je "to" na úrovni conjuring a vo finále sa jedná o veľmi zábavný film se vším všudy co k tomu patří. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane super, ze to pekne vystihlo atmosferu 80tych rokov, no ked uz to ma byt Kingov horor, proste klasika, tak by som chcel vidiet nieco coho sa sem tam aj zlaknem. Nieco na styl Wanovych hororov. Toto sa teda nepodarilo, lebo horor to bol slabsi. S vynimkou prvej stvrtiny to bolo viac menej dobrodruzny film. Bolo to uplne ako Stranger Things. Kedze mam tento serial este cerstvo v pamati, tak mi to trochu vadilo. Casom som sa s tym celkom stotoznil, no ta jemna pachut sklamania tam ostava. Planoval som 3*, ale ked tak nad tym premyslam, film ma bavil, sledoval som to so zaujmom a hrdinom som fandil, takze nejdem to komplikovat. Na dvojku sa urcite tesim. Dufam vsak, ze sa viac vyuzije potencial toho sasa. Dal by som viac textu, lebo ked prehovoril, tak to malo fakt stavu. ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Nie som ani Kingov, ani Muschiettiho fanúšik, ale ešte sa mi hádam pri žiadnom horore nestalo, aby som si pýtal pokračovanie hneď po jeho dopozeraní. Uvedené sa stalo vďaka napísaniu a psychológii postáv, umocnené ich perfektným a poctivo zvládnutym kastingom, čo sa v praxi odzrkadlilo v ich sympatiách, hereckých výkonoch a pod. Pre záver to platí ešte viac. Rozdelenie príbehu na dva filmy považujem za dobré rozhodnutie a ako poctu ku knižnej predlohe (aby toho uniklo čo najmenej), pričom vyzdvihujem prispôsobenie deja filmu do novodobej filmovej podoby. Toto bola v konečnom dôsledku rozhodujúca voľba, ktorá rozhodla o tom, ako film uspeje v kinách [tržby skoro 700 miliónov dolárov, pričom médiá (DVD/BD/UHD) iba čakajú na svoje vydanie]. Držím celému štábu palce, nech It: Chapter 2 predbehne všetky naše očakávania. Dovidenia za 27 rokov. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Bullshit, umělé hrozění, umělé lekání, hra na kostrast děti a hrozný úlek, nulový příběh a vše bez atmosféry a něčeho více. Kam se hrabe třeba na Stranger things. Bylo úsměvné a pak najednou baf - úlek. A zase. Předlohu bohužel moc neznám, ale tento film mě od čtení odradil. 4/10 ()

KubykF 

všechny recenze uživatele

Na první podívání to na mě teda moc nezapůsobilo. Moc mi nesedli ani dětští hrdinové ani tempo filmu. Plusem je rozhodně Pennywise a všeobecně sálající zlo v jinak poklidně působícím zapadákově. :-) Ale jinak nevím nevím. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně dobrý horor, rozhodně se ale nejedná o dokonalost. It má velmi příjemný styl vyprávění a dokáže krásně vtáhnout do života v městečku Derry. Cítím z toho Stranger Things, což rozhodně není špatné. Postavy podle mého názoru budí přesně ty pocity, které měly: každý hlavní hrdina je jiný a film je dost konzistentní v tom, jak se chovají. I když se tudíž nezachovají zrovna chytře, dává dobrý smysl, proč se tomu tak stalo. Hlavním, a to dost velkým problémem filmu (nehodnotím věrnost předloze, protože ji neznám), je děsivost jednotlivých lekaček. Polekal jsem se jednou, a to při promítání diapozitivů, což byla sama o sobě dost laciná (ale funkční) lekačka. Ostatní děsivé postavy prostě neděsily, a konec konců ani sám Pennywise si do životopisu moc lekaček nemůže připsat. Jak tu píšou jiní: k dokonalosti prostě chybí víc děsu a víc napětí. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama