Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

Paveza 

všechny recenze uživatele

TO bylo skvělé. Fantastická řemeslná práce, skvělá hudba, jak žánrová tak i soundtrack. Myslím, že není třeba vyzdvihovat výkony dětských představitelů ALE jsou prostě boží. To se nese ruku v ruce s na horor (spíše pohádku pro dospělé) s vtipným scénářem, kde partička hláškuje jako o život a velmi rychle všichni přirostou k srdci. Oproti Conjuring sérii to nemá tak hutnou a děsivou atmosféru ale proč ne? Však duchařin máme přece dost. Krom partičky dětí je naprosto fantastický samotný Penny, toho jsem prostě žral. Navíc představa, že zlo může mít jakoukoliv podobu je taky docela znepokojující, nedokážu si představit, že v mém případě jdu do sklepa a tam na mě čeká záporná hodnota na osobním účtu, nebo že se mi začnou doma samovolně oblepovat věci nálepkou exekučně zabaveno. BRRRR. 130 min. jsem se spokojeně vznášel 90% ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Predsa len musím dať 4*, keďže som kvôli znalosti predlohy očakával možno ešte väčšie napätie a lepšie vystavanie jednotlivých scénok. Absolútne voči tomu nemám výhrady, je to čistých 9/10, lenže som zvedavý, či dvojka prebije jednotku, a ak nie, tak so spokojným svedomím sem capnem aj tú poslednú hviezdu. TO ma jednoducho povedané dostalo. Od začiatku do konca som tomu veril bez ohľadu na menšie výkyvy od predlohy. To melancholické dospievanie spôsobené žitím v blízkosti nebezpečenstva, spoločná sila v kruhu priateľov postaviť sa voči tomu, a zároveň sa prebiť cez svoj vlastný strach. Pričom každá postava má svoje neprekonateľné čaro a jedinečnosť charakteru. Monštrózny Pennywise, ktorý síce nespôsobuje adrenalínové množstvo strachu, ale svojím výzorom, mimikou, slintaním a perfektnou rečou trhá všetkých svojich súperov v tomto žánri na marné kúsky. Nehovoriac o tom, že každý jeho nástup na scénu spôsobuje zrýchlený pulz srdca. Dokonalá retro atmosféra, krásne a silné ucelené vzťahy. IT je mysteriózna viacvrstvová sociálna dráma, s nesileným horrovým tónom. Sranda, ako tí ľudia rýchlo odchádzali z kina... ()

chr0ust 

všechny recenze uživatele

Nebudete omdlivat strachy, to ne. Ale budete se bavit velice dobre, povedlo se to. Novy Pennywise je ztvarnen paradne a i dobre zahrany. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Vedel som že raz príde ten čas a Kingova kniha dostane perfektnú filmovú adaptaciu. Nie že by Osvietenie a Carrie(1976) neboli dobré filmy ale pre mňa to stále nebolo to pravé orechové. Na film It som sa tešil už od prvého traileru a nevedel som sa dočkať dňa kedy tento film uvidím. Verziu z 90 mám mega rád ale ako som už hovoril nebola to pre mňa stále dobrá adaptácia. Kniha It si zaslúžila tu najlepšiu adaptáciu zo všetkých pretože je to pre mňa najlepšia Kingova kniha. A v roku 2017 sa to stalo. Kingova kniha dostala najlepšiu adaptáciu vôbec. Film It je absolútne jedinečný oproti hororom čo sa dnes točia. Ma cit, svoje čaro, krásny vyzuál, perfektnú hudbu, perfektné herecké výkony a krutú atmosféru akú som dlho pri horore nezažil. Príbeh bol úžasný ako kniha a prenesenie do filmu bolo rovnako úžasné. Pozeranie tohoto filmu bolo pre mňa rovnaký zážitok ako čítanie knihy. Náramne som si užil výnimočné vyrozprávanie tak úžasného príbehu. Proste niečo úžasné. Herecké výkony boli niečo neuveritelné. K tomu úžasný scénar a krásna kamera a film fičal ako mal. Od začiatku si ma získa svojim vyzuálom,atmosférou a citom k réžii. Emocie fungujú na výbornú tak ako všetko v tomto filme. Atmosféra filmu je taká silná že sa vás prenesie do 80. rokov tak dobre ako film ktorý bol naozaj v 80. rokoch natočení. Prosť báseň pre oči. Páči sa mi aj rozdelenie do dvoch filmou. To je neskutočne super nápad a velmi si to chválim pretože sa nedá tak obsiahla kniha spracovať do jedneho filmu pretože by v nom vela chýbalo(vid. verzia z roku 1990). Po pozretí prvej kapitoli sa neskutočne teším na na kapitolu druhú ktorá bude podla mňa úžasna ako tá prvá. Každemu kto miluje Kingové príbehy alebo kvalitné horory vrelo odporúčam a je povinnosť si pozrieť tento film! ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Nevim jako to muze mit tak vysoke hodnoceni ale na me, tohle pusobilo strasne pritazene za vlasy... Ale desne... Hlavni detske postavy jsou fajn a docela mi tam sedi ale jinak vsechno je takove strasne "divoke"... ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že jsem tomuto projektu od samého začátku nadržoval a strašně si přál, abychom se dočkali důstojného převedení slavného Kingova bestselleru na filmové plátno. A světe div se, mé přání, v mých očích, bylo vyslyšeno! Po technické stránce byla pro mě radost se dívat. Výtvarná stylizace do 80. let na jedničku s hvězdičkou. Jak mají někde být v hlavních rolích děti, dopředu se děsím jak to dopadne. Ale po téhle stránce jsem spokojenej opravdu maximálně. Hlavní dětští představitelé nejen, že jsou dojednoho nesmírně sympatičtí, ale i velmi dobře hrají. Mimochodem, jsem jediný komu přijde jakoby se Jonathan Brandis (Bill z původního filmu z r. 1990) převtělil do mladičké Sophie Lillis?? Přišlo mi to jako moc pěkný můstek mezi novým a starým filmem :-). Nicméně, na té holce už teď něco je!! Bill Skarsgard pojal svého Pennywise docela hezky démonicky a jeho podoba vůbec není špatná. Paradoxně přesto si myslím, že pokud má film nějaké drobné slabiny, jsou to povětšinou právě některé scény s ním. Myslím, že v některých momentech se dalo té hrůzy vykřesat mnohem víc. Film nemá žádnou zásadní scénu, která by mě srazila na prdel, ale obsahuje spoustu drobných, které mi udělaly radost a potěšily. Film dá vzpomenout na nedávné "Stranger Things" a kdo viděl Muschiettiho předchozí počin, dočká se i "Mamy" ;-D. Za mě spokojenost a nějaké ty drobné vady na kráse s gustem házím do koše.. ()

kuki164 

všechny recenze uživatele

Stranger Things na striebornom plátne a nielen preto, že tam hrá postava zo seriálu Mike. Pri sledovaní filmu sa mi vrátili práve tie spomienky na filmy z detstva ako napríklad Poltergeist, ET a spol. Postavy detí skvelo spolu fungujú, podobne ako v Stranger Things. Prekvapil ma aj pomerne sexistický humor, ktorý sa vyskytol v málo očakávaných okamihoch. Ak máte radi atmosféru filmov z 80. rokov, bicykle, vysielačky a plagáty Gremlinov v izbách film vás určite nesklame. Pôvodnú verziu som nevidel a nečítal ani knihu. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapení. Verzi z devadesátého mám rád, ale proti téměř tisícstostránkové knize to není ono. Tato nová verze je mnohem povedenější a krvavější (jako v knize). Doporučuji vidět v kině (zvláště pro toho, kdo původní verzi neviděl a knihu nečetl to musí být silný zážitek). ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Smial som sa, bol tam aj nejaký jumpscare a celkovo, veľmi dobré. Až na tie cringe scény s tatkami. 90% ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pro mě nejočekávanější film roku 2017 a moje čekání se vyplatilo až tak, že tomu musím dát 5 hvězd. Film je zasazen do 80. let, což díky té atmosféře dělá parádní dojem. Co se mi zde nejvíce líbí je ten nápad. Poslední dobou co jsem si všiml je "v módě" dělat remaky na původní filmy. Tohle není klasický horor, nýbrž bych jako žánr přidal i Komedii, protože ta spousta hlášek u kterých jsem se dost nasmál (a to mě málokterá věc ve filmu rozesměje) zde dokonale zapadá a dává to slabším divákům takovou "větší energii" s tím pocitem, že se zde i zasměje a nejenom že sedí paralyzovaný v sedačce. Popravdě jsem se zde lekl jen jednou (ve stejném okamžiku kdy slečna vedle mě a rozsypala si tak popcorn a kopla silou do sedačky před námi :D) . Možná to bude tím, že mi klauni vůbec nenahání strach, tedy až na Pennywise poté co ukáže svoje krásné tesáčky :) Co dodat.. Dobře vybraní dětští herci, scénář a celkově 130 minut, u kterých jsem se ani sekundu nenudil! Některé scény byly ale dost nechutné i na mě, a to jsem zvyklý na hodně velké nechutnosti. Tak se těším na druhý díl, "za 27 let" :) (PS: zkuste se svých přátel ptát něco ve stylu "Už jsi To viděl?", dá se na tom docela pobavit, když nikdo netuší co myslíte) Dodatek 23.9.2017: V kině jsem byl na tento film podruhé, tentokrát s jinou partou lidí a líbilo se mi to ještě víc než poprvé. + jsem vyhledal nějaké nejasnosti, kterým jsem poprvé nerozuměl. Parádní film prostě :) ()

Matthew00 

všechny recenze uživatele

To z 1990 sa nedá porovnať s týmto kúskom. V celkovej forme je to aj iný film. Tento "diel" by som nazval atmosferickejším, agresívnejším ako ten z 90 rokov. Aj keď je to len polka z knihy tak krásne nadviazal na tu knižnú atmosféru. Film nečerpá všetko od Kinga, ale to nie je na škodu, dokázal by som si to predstaviť aj ako seriál. Scenár a postavy držia pekne pospolu a je to krásne vidieť na celkovom fungovaní tohto snímku. Po dlhej dobé kvalitné hororové spracovanie, pri ktorom som sa vydesil atmosférou, prízrakmi a lokalitami. Miestami podpichujúce vtípky hlavných hrdinov prekrýval des, ktorý ma držal neustále v napätí. Dôležité hl. pre mňa je, že A. Muschietti obstál aj napriek skoro nulovej skúsenosti s filmarinou. Za mňa skvelý počin tohto režiséra doplnený o dobré herecká výkony. Odporúčam! 4* ()

luciekout 

všechny recenze uživatele

4,5* - velice příjemné osvěžení v hororových vodách. Milé, že to není plochy remake. Já jsem spokojená velice. Po mnoha žánrovkách dle jednoho mustru se zase dalo na něco koukat. I když původní klaun mi přijde víc slizký ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi jen obrovský pavouk. Snad bude v druhé "kapitole". Jinak - ačkoliv hodně upraveno oproti knize - beru. 4,5 * ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne, je originál len jeden. Síce len ako Tv verzia z 1994, ale určite asi 1.000 krát strašidelnejšia a s omnoho lepšie spracovanou atmosférou, než toto. Kde sú staré dobré časy, kde vo filmoch išlo ako o atmosféru, tak o príbeh a neporovnateľne lepšie hmatateľné efekty, čo bolo vyslovenie priam umenie vytvoriť a spracovať. Dnes sa takmer do všetkého cpú len CGI, vygraduje sa hudba a nech sa páči, ľudia podte do kina, film je "pecka", a pritom to vyzerá neuveritelne umelo, a stojí to za.. Táto verzia "IT" mi žiaľ prišla, ako komediálna paródia na niečo, z čoho má mať človek (dieťa) strach a hrôzu. Toto im z môjho pohľadu fakt nevyšlo.. ()

Pajislav 

všechny recenze uživatele

Nuda, samý zbytečný lekačky, přes hodinu jen to! Líbil se mi začátek a konec. No vlastně jsem se těšil, až to skončí. Kdyby to radši předělali do současnosti s jinýma postavama... ale tenhle nudnej paskvil, bez myšlenky, brrr. Ukaž já se ti podepíšu. :-D ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Film kvlitatívne presahujúci žáner horor. Dramatická rovina tu funguje ako len v málo filmoch tohto roku, čo je niečo, čo som zrovna od hororu nečakala. Tento smer, ktorým už správne vykročili tvorcovia Stranger Things, je presne to, čo aktuálnej filmovej a seriálovej tvorbe treba, ako do obsahu, tak do formy, a ako taký je IT teda neskutočne sviežim a uspokojivím zážitkom. Skarsgård je samozrejme super a vidno, že nad svojím výkonom dlho uvažoval, starostlivo ho plánoval a trénoval. Detskí herci sú famózni, klaniam sa režisérovi, že s nimi dokázal tak očividne dobre pracovať, pretože to, čo títo malí páni a dáma predviedli, nechápem doteraz. Feeling filmu je extrémne podarený, zodpovedá mrazivému námetu, avšak nezabúda na onú najdôležitejšiu vec - nádej. IT tak vo výsledku ponúka naozaj zaujímavý zážitok, atmosférický, osemdesiatkovo vyznievajúci, vyzdvihujúci hodnoty ako priateľstvo, odvaha a loajalita, pri čom tak činí umne a nenásilne. Je to horor, a predsa pocity, ktoré vyvoláva, sú reálne, ďaleko presahujúce len kategóriu strachu. Ak bude pokračovanie, budem prvá, čo bude vyzerať lístky do kina. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

TohleTO vážně nebyla bůhvíjaká hitparáda.Celkově krvácející stopáž je snad nejhorším neduhem.Tím z celého snímku stává naprosto zbytečná hodina filmu,která se snaží na dramatickou notu stmelit partu kluků s holkou do dětských let,kdy si v létě vyjdete ven a nemáte moc co dělat,jen občas přijde zatmění v podobě hrozného vidění.Tím není nikdo jiný než Pennywise a předem říkám,že by to byla zrovna postava,která má udělat z Billa Skarsgårda něco navíc,tak to určitě ne.Píše se o něm snad ve všech článcích,tak to nechápu.Normálně zahrána postava,kde musel zahrát tak deset minut možná čistého času.Na vše ostatní přichází digitální triky,který nevadí,ale zrovna tak nenadchnou ani impozicí a nějakou velkou chvilkou.Jedině co si pamatuju,je ten rádoby 3D efekt do popředí kamery,kde maska klauna byla tak třikrát v určitém intervalu,což mělo nejspíš někoho vystrašit.Jo a dvě lekačky,který už harcovníkům nic neřeknou.Mushcietti a jeho film Mama,trpěla koncem,tady to i konec má na pokračování,tak vlastně na stejno.Mladí herci jsou dobří,nikdo nevyčnívá což je pro změnu fajn.Každý má hromady času ukázat co umí zahrát.Bohužel to je opět ono.Neustále mě to připadalo jako zbytečná filmařina,která haprovala i s mírnou romancí někde v dramatickém pozadí,které naprosto hořelo.Jakoby film nevěděl čím chce být úplně.Jakoby na horor to bylo málo,protože Pennywise bude stačit,když bude jen tak strašit a na to se hodí hodně velká vata.Po té hodině a něco,kdy přijdou všichni do domku to aspoň dostane malinko grády,ukáže se pár pěkných scén,zahrajou Vám kluci na pohodovou notu v jednom městečku,kde si půjdou skákat do vody,řešit jedno menší vyšetřovací embargo,nenarazit na jednoho sígra,co rád šikanuje atd.Celé to přijde jak když koukám na dobrodužný film,kdy začínám dospívat a vyšel jsem ven zažít něco nového a horor poočku zůstává kromě snad dvou gore scén na jiném ratingu,tak se z toho nejspíš celej Svět má asi zbláznit.Tím jsem opět nad tím celým,proč to má proboha tak velkou stopáž a snaží se to dělat z fllmu něco víc.Je to v koutku duše prachsprostá hororová smyčka s dětma.Nemůžu si pomoct,ale na průměr to vidím s jedním fórkém na konci se slohovkou. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Nejak strašidelné to nebolo, film ako taký sa mi celkom páčil. Decká boli sympatické a skôr ma tam štvali iné hrôzy každodenného života, na ktoré netreba ani prítomnosť červeného balónika.... asi len ľudia vedia byť také neskutočné svine..... ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Tento film je jen dalším dokladem toho, že lidstvo žádné It nepotřebuje. Vystačíme si sami. S přirovnáním ke Stranger Things osobně nesouhlasím, film nemá strange atmosféru, ani tak zajímavé hlavní hrdiny. Nové It je podle mě nadhodnocené, za mne ztráta času i peněz, taková tuctová televizní záležitost zaměřená na puberťáky. Staré It se mi jako děcku líbilo a báli jsme se, byť dnes už je asi nesledovatelné, každopádně zde považuji za silnou v negativním slova smyslu pouze scénu tỷkající se vyvražďování ovcí. Pokud bych It 2017 neviděla, o nic bych nepřišla. Nechápu, kde tam kdo vidí nějakou duchaplnost nebo symboliku. Kde nic není, ani smrt nebere. Stranger things tento paskvil nesahá ani po kotníky. Ve ST jsou ta pravá osmdesátková děcka i atmosféra. Pro mě To 2017 představuje přesně ten typ filmu, na který do kina chodit nechci a který neocením ani jako televizní inscenaci. Bohužel dnes stačí předložit jakoukoli blbost, pokud je to správně načinčané, davy jsou uspokojeny. Ovšem scénáře a spol. jsou rok od roku blbější. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama