Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

maverick080 

všechny recenze uživatele

Dočkali sme sa! Kedy príde horor, ktorý pripomína osemdesiate roky? Kedy sa vráti tá stará atmosféra? - To sú otázky, ktoré som si hovoril už večnosť. Je pravda, že prišlo niekoľko nových hororov, ktoré sú naozaj výborné a dokonca aj lepšie ako klasiky (napríklad prvú ktorú si vybavím je Conjuring od Wana) a páčia sa mi viac ako tento. Lenže tento film je jednoducho kvalita - atmosféra, humor, strach, napätie, to všetko tam je a celý film je perfektne spracovaný, takmer bez chýb. Dávam 4* ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Pri čítaní knihy som si stále opakoval, že natočiť It by bola pecka, ale zároveň obrovská odvaha. Ten, kto sa do toho pustí, musí byť buď šialený cvok alebo nenapraviteľný dobrodruh. Ako sa ukázalo, bolo to to druhé. Menej desivá časť určená skôr pre vysvetlenie súvislostí sa nakoniec celkom podarilo. Musím uznať, že atmosféru Derry vystihli tvorcovia úplne famózne. Čo sa týka deja, išlo si to svoj vlastný freestyle a ku knižnej predlohe to malo rovnako blízko ako ďaleko. Ospevovaný Pennywise na mňa akosi nepôsobil a pri mnohých častiach ho bolo až príliš. Kým kniha bola skutočne šťavnatý horror, tak tu sa to zviezlo po vlne detského dobrodružného žánru, aké sa púšťali svojho času v nedeľu doobeda, kým nás mama vyhnala do kostola. Či to bola chyba ani nedokážem posúdiť, ale určite si počkám na druhú (oveľa desivejšiu) kapitolu... ()

BobArmstong 

všechny recenze uživatele

IT je po fiasku akým bolo tohtoročné filmové spracovanie Dark Tower (Ktoré bolo na míle vzdialené Kingovej knihe) doslova balzamom na dušu (A to ako pre bežných divákov, tak aj pre znalcov knižnej predlohy). Hneď na začiatok treba pochváliť Billa Skarsgårda v roli tancujúceho klauna Pennywise-a. Dovolím si povedať, že hravo prekonal pôvodného klauna z roku 90 (Ktorého stvárnil Tim Curry) ba čo viac na jeho mrazivý úsmev nezabudnete ešte najbližší týždeň pokiaľ nemáte radi klaunov aj dva. IT taktiež disponuje naozaj skvelou atmosférou 80. rokov, ktorá sa miestami dá naozaj krájať (Scéna v pivnici, pred finále v strašidelnom dome). Keď sme už pri tej atmosfére, tak treba jednoznačne pochváliť aj hudbu Benjamina Wallfischa vďaka, ktorému som si mohol vypočuť ten najoriginálnejší a zároveň aj najmrazivejší soundtrack aký tu za poslednú dobu bol .Atmosféra síce skvelá je ale nejaké komplexné strašenie vo filme nenájdete. Napätie takmer žiadne (Opäť nepísané pravidlo Hollywood-u deťom sa nič stať nemôže. Aj keď ikonický úvod s kanálovou konverzáciou naznačoval, že by tentokrát mohla striekať aj detská krv, tak nič také sa nakoniec nedostavilo.) a strach jednoducho pociťovať nebudete (Aj keď príjemne sa pri niektorých scénach cítiť nebudete.) Najviac zamrzel asi origin Pennywise-a. Urobíte si síce menší obrázok o tom čo vlastne je ale je toho jednoducho žalostne málo pritom to začínalo tak skvelo. (Som si istý, že kniha mi toho v tomto ohľade ponúkne omnoho viac). Modernejšia adaptácia IT je jedna z tých lepších podľa kníh Stephena Kinga. Každopádne sa však teším na druhú polku knihy, ktorá sa k nám má dostaviť už v roku 2019 (Dúfam, že dovtedy stihnem prečítať knižnú predlohu) a, ktorá by mohla ponúknuť už solídne strašenie. Samozrejme za predpokladu, že to autori nezmrvia (Tak ako to zmrvili aj v roku 90). ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání. Ano mezi horory to bude patřit do nadprůměru, ale pro mě jakožto fanouška Stephena Kinga a jeho knižní předlohy je tohle prostě průšvih. Vím, že spousta filmů natočených podle knižní předlohy si jede vlastní cestou, ale tady mi prostě některé věci moc chyběly. Kde byla želva ? Když jsem si knihu četl, přišlo mi to v ní směšné, ovšem pro příběh bylo hodně důležitá. Mínusem pro mě bylo směšné ztvárnění klauna s těmi směšnými zuby, to všechno stáhlo ještě o kousek níž. Kniha je samozřejmě vždy lepší, ovšem tady ten rozdíl je markartní. Nemohu si pomoci, ale u mě převládá opravdu silné zklamání. Dávám tři hvězdy, čekal jsem však plný počet. ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem řadu nepovedených adaptací Kingových knih, tohle To mezi ně nepatří! Líbilo se mi To. Mohlo To být trochu kratší a dějově svižnější, ale vím, že dramatická část příběhu mě teprve čeká. Musím ale zmínit after party po představení, které jsem od provozovatele multiplexu dostal grátis! Film skončil po jedenácté večer. Sedím sám, poslední v potemnělém sále a čtu si titulky. Pak odcházím, v zádech dramatickou hudbu kláves a smyčců. Přede mnou lomená chodba osvětlená tlumeným světlem. Ve foyer nikde nikdo, bar zhasnutý, svítí jen pár bodovek. Vycházím z multiplexu, jdu obchoďákem, stažené rolety, nikde ani noha, a já čekám, kdy se přede mnou objeví klaun a řekne. "Hi, heavy66, it's time to float!" ()

Lex Luthor 

všechny recenze uživatele

Nedokážu posoudit, jestli je to nejlepší horor všech dob, jak se všude tvrdí. Už z toho důvodu, že nejsem fanouškem žánru a hororů za rok shlédnu míň než mám prstů na ruce. Moje přítelkyně je ale ráda má, takže jsme vyrazili do kina. Nebudu popírat, že jsem několikrát měl husí kůži, což se mi do té doby stalo jenom párkrát a ani bych si nevzpomněl, kdy naposled. Zároveň ale vím, že nebýt kina, tak by ten zážitek nebyl ani poloviční. Steven King je génius a trochu mě mrzí, že jsem předlohu jako jednu z mála jeho knih nečetl, tudíž nevím, co bude v pokračování. Mám teď taky dilema, jestli si pustit verzi z 90. let. Nicméně svojí dávku strachu pro tento rok mám vyčerpanou :) ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Zase ta šedá voda a budeme se všichni vznášet. Nějak takto se hlavní aktéři vyjadřovali po celou dobu filmu. Kromě těchto dvou hlášek, se na scéně objevilo nepřeberné množství dalších, ještě méně kvalitních vtípků, které by se jisto jistě hodily do jakékoli teen komedie. Ne však do hororu. Zásadní problém s tímto "hororem" mám totiž právě v žánru. Pokud někdo mluví o husté atmosféře, tak asi jedl hustou kaši před promítáním, protože o té řeč být nemůže. Neustále se totiž střídá den a noc, vážné dialogy střídají ty úsměvné a tak dále. V konečném důsledku se tedy jedná o směsici komedie a hororu, s tím, že komedie vyhrává na plné čáře. Pojďme přejít k atmosféře. Musím se přiznat, že jsem několikrát zažil ten příjemný mráz po zádech, přesně ve chvílích, kdy šlo do tuhého. Takový pocit nezažijete pokaždé a za to se tvůrcům klaním. Zaráží mě ale, jak toho docílili, protože hlavně ke konci film dosti ztrácel tempo a jakési vyvrcholení zde prakticky vůbec nepřišlo. Scéna se studnou, kde je připravené lano s uzly, ve mě utvrdila pocit, jak naivní a bezmyšlenkovitý horor jsem sledoval. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

No rekneme, ze pokud jsem videl puvodni verzi, srovavani se v zadnym pripade nevyhnu, je pravda, ze jsem cekal mnohem horsi vysledek,ale ve finale to nebylo tak spatne, mozna bych jen vymenil part akteru, ktere mi do role deti moc nesedly, nechapu proc musely vsechny deti byt tak extremne obezni, knihu jsem necetl,alea si budu muset abych v par vecech mel konecne jasno, puvodni verzi jsem videl nespocetnekrat. Takze prumer. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Krapet volna adaptace knihy. Jde citit, ze tolika strankovou knihu nelze nacpat do filmu, nicmene skoda, ze vykresleni hlavnich padouchu a mesta Derry vysumelo do prazdna. Z filmu jde citit, ze si dalsi odhaleni schovavaji na Chapter two. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Krása! Srdce mi poskočilo od radosti! Andy Muschietti poľahky zbúral predsudky o tom, ako sa knihy Stephena Kinga nedajú sfilmovať a všetkým neprajníkom nakopal zadky! Veľké plus za autentickú atmosféru 80tych rokov, čo len potvrdzuje, že myslel na každý detail. Detstvo hlavných hrdinov, ktorými sú obyčajné deti, ma nadobro pohltilo, presne ako kniha. Žiadny lacný horor o naháňačke s bubulákom. Proste, Stephen King vo filmovej podobe. A úprimne závidím každému, kto má tento mrazivý zážitok pred sebou. :) ()

minimalism 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo veľké ale zostal som sklamaný - film je dobre natočený ale nezaujal ma. 1 hviezdu dávam len kvôli super hereckému obsadeniu, fakt som im to veril. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jako fanda originálu musím hodnotit dobře. Tedy nemusím, ale chci. Rozhodně dobře zpracovaný film, slušné herecké výkony a pár dobrých lekaček. Klaun byl trochu jiný, nemohu říct, že lepší, ale dobrý byl. Efekty byly samozřejmě jiné, ale vše v pohodě. Těším se na druhou část a to je asi cíl. Takže pohoda. 80% ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Knižku som nečítal a ani film z 90-teho roku nevidel, takže som nemal k čomu prirovnávať a nemal som ani žiadné očakávania. Film sa mi prekvapivo páčil ale neberiem ho a čistokrvný horor, skôr ako dobrodružný Stand by me s pravidelnými lakačkami. ()

schluke 

všechny recenze uživatele

Vyloženě horrorové záběry a chvilky co stály za to se dají shrnout do cca 5ti minut. Ta kompozice kdy vám naloží příběh o čem to vlastně je se odehraje někde v půlce, do té doby se tam dějí spratkům různé náhodné v uvozovkách strašidelné jevy. Tak slabej horror sem hodně dlouho neviděl. Záhada Blair Witch je oproti tomu mistrovský kousek. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Doma jsem sedel sam. Byla vsude tma a ja si pustit It. Po dvaceti minutach odchod na zachod. Po prichodu vypnuti filmu. Nervy na dranc. Bal jsem se i na hajzlu. Tak asi tak. Cim vice bylo klauna na platne, tim vic se strach vytracel. Skoncilo to tak nejak beze strachu, jako nejaky thiller - ovsem detsky. Prvni pulka ovsem mraziva. Sceny strachu s hudbou skvele. ()

Brock 

všechny recenze uživatele

až do pověstného zlomu vcelku slušná duchařina. Klauni ve mě nevzbuzujou stejný traumata, jako tuhle partu šikanců, ale tehle Penny-vajs je pěknej zmrd. Jakmile ho děcka začnou řezat hlava nehlava je to všechno fuč. Mám radši horory s heavyendem, to se pak bojím jít i spát :) ()

FRANTACZ1 

všechny recenze uživatele

Takže... Kniha, pak nic, To, pak dlouho nic, pořád nic, ještě velmi dlouho nic, startujeme... průlet okolo Želvy, až ke světlíkům, a zase zpátky, pak pořád ještě nic... A pak nějakej prapodivnej pokus o něco, o tohle, To, na kterym nefunguje prakticky nic. Jo, a Želva žije, a bude žít navěky! ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama