Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

MMR 

všechny recenze uživatele

Oproti verzi z roku 1990 toto bylo mnohem děsivější. Přesto mám pár výhrad zejména ke konci, kde se mi víc líbila právě ta původní verze. Na 5 to ovšem bez problému stačí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle TO se fakt nepovedlo. Přepálený lekačky, samoúčelná brutalita, nulová atmosféra plus klaun co ve všech scénách koulí očima a čumí jak degeš. Kdyby neexistovala původní takřka perfektní verze, tak lecos přejdu, ale takhle ne. Tim Curry byl opravdu děsivý, tenhle klaun je jenom směšný chudák ze kterého strach opravdu nejde. Dětští herci se v mých očích ani zdaleka nevyrovnají původní partě a bylo mi smutno když jsem viděl jakýho trapnýho ubožáka udělali z Henryho Bowerse. Nicméně kino mě minulo a tak budu shovívavý.10% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

True Detective: Children Edition. První film po x měsících, od kterýho sem dostal naprosto přesně to, co sem čekal. Horor pro masy nikdy nebude víc sexy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže konečne sa dočkali poriadneho restaru Nočnej mory z Elm Street :) Má to síce svoje muchy (hudba je príšerná, dĺžka hlavne vo finále mierne prepálená), ALE...inak je TO super. Decká sú parádne, atmosféra pripomína Spielbergove dobrodružstvá 80. rokov, a konečne som mohol kukať na horor, ktorý bol príjemne strašidelný a nie infarktovo ľakačkový (mrk, mrk James Wan). Film má srdiečko a až na posledný akt výborný drive. Som veľmi spokojný, no niečo mi hovorí, že dvojku by som radšej nechcel 8/10 P.S. oproti príšernej verzii z roku 1990 je to majstrovské dielo, patriace do siene slávy ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nikdy knihu nečetl a nejsem si jistý zda-li jsem udělal dobře či ne. Evidentně na mě tato látka působí vlažněji než na spokojenou většinu. Zpočátku se mě přitom zdá být vše absolutně v pořádku. Kanálová scéna s loďkou je bombastickým představením nebezpečného záporáka. Casting se povedl a dětské postavy jsou dostatečně výrazné a zapamatovánihodné. Určitě první díl nehaním a sám jsem zvědavý jestli za dva roky na mě bude působit lepším dojmem. 60%... O dva roky později se stalo přesně to co jsem předpokládal, TO svou neoddiskutovatelnou kvalitu skutečně má. Druhá projekce ukazuje že je vše v naprostém pořádku. Dětské postavy přesné a líbilo se mě to možná i více než často vychvalované Stranger Things. 75% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I zrodil se dobrej horor. A je to proto, že se nesnaží hrát v kolejích žánru, ale jde si svou vlastní cestou, občas nemá problém přepnout na odlehčenou notu ("Rock war!!" scéna s adekvátně kytarovým doprovodem) a zároveň k děsu nepotřebuje tunu žánrových klišé, například lekaček je tu jen pár, všechny dávají příběhový smysl, nejsou tupě ohraničené smyčcovým soundtrackem a fungují. Děs se tu prostě buduje tak nějak po staru, příběhem. Prostě perfektně odvedená práce s výbornými herci (a že najít bandu dobře hrajících děcek pro psychoterorizující horor není nic snadného) s nádherně přirozeným děsem a okusováním dětských končetin. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

"Kdo se bojí, zemře," je podle mě skvělý ústřední téma terapeutického snímku pro hororfobiky. It je poetická klasika. Kombinace Forresta Gumpa a Bylo nás pět s trochou krve. Bylo příjemný zase jednou v žánrovce cítit sympatie k hlavním postavám a NEpřát si, aby co nejdříve a co nejbolestivěji zemřely. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

7/10 - protože TO tam úplně nebylo. Proslulá úvodní sekvence lahůdková, dětské obsazení OK, Derry vizuálně ztvárněno skvěle, mytologie lákavě nakousnuta, Pennywise příkladně maniakální. Neuvěřitelně živé a detailní vykreslení historie Derry, jak ho ve svém mistrovském vypravěčství zvládl King, bohužel do jednoho (ani dvou) filmu nacpat nejde, což by až tak moc nevadilo (víme přece, že film a kniha jsou diametrálně odlišná média) - větší vadu na kráse tvoří zjednodušování samotného boje se strachem a nalézání víry ve vlastní sílu v rámci jedné party outsiderů. Nechápejte to špatně, děcka super hrajou a podstatné řečeno je, ale třeba finální souboj není nic víc, než tou neblaze proslulou záležitostí na téma "dobré řemeslo". CGI na úkor mytologie, odbyté de facto větou "nebojím se tě, zalez!" Bubáci a jejich metamorfózní kejkle jsou jinak povedení, hezky reflektují dětsky přehnané představy o příšerách. V souhrnu jsem spokojen, s finálním zhodnocením nicméně počkám až na další film(y) - tvůrci tvrdí, že odpovědi na otázky přijdou až tam. Jen se bojim, že bude třeba více prostoru, kór pokud se slibují mnohé flashbacky... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Protože jsem momentálně v zajetí knihy, věděl jsem, že můj přístup k nové filmové verzi bude značně kritický. Na druhou stranu chápu, že zfilmovat košatý Kingův román bez výrazných úprav nelze. Kvituji, že se první část zaměřila čistě jen na dětství hlavních hrdinů. Autoři museli opět vytáhnout několik příhod a z nich sestavit film. Řadu si jich podle mne zbytečně vymysleli - kniha jich nabízí dostatek. Dobře, beru. Co mi tedy vadilo? Film NENÍ strašidelný. A měl by být. Atmosféra nula, pokud se staví na lekačkách (na mě jich bylo tolik, že pro mne kromě asi dvou tří nefungovaly), tak je to diletantská práce a TO? Hm, příběh přece není o klaunovi. Klaun je jen jednou z podob Zla, které se v Derry usadilo. Ostatně sám Pennywise promlouvá více jen při lovení Georgie, pak už většinou mlčí, nebo jen něco prohodí. Promarněná šance a vzpomínka na skvělého T.Curryho zabolí. Když už jsem se nebál, alespoň jsem si vychutnal několik pěkných scén. Mezi nejvydařenější patří úvodní lov s utržením ruky, scéna v koupelně (na tu jsem obzvláště čekal) a závěrečný boj rovněž neurazil. Bohužel temný dospělý psychologický horor se nekoná. Místy příliš rozjuchané. Kromě hloupých pubertálních vtípků přestřelili tvůrci i pár původně strašidelných scén, a tak se publikum smálo i tam, kde by nemělo. Točit Kinga není jednoduché a tenhle film se ke skvostům nezařadí. Přesto se jedná o lepší průměr. Snad bude pokračování temnější....3,5* ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Naprostá absence schopných rodičů, Derry je plné psychopatických poruch, dětí, které se samy pohybují, kde se jim zlíbí a dělají, co se jim zlíbí.. ale vím, že o rodičích to není, tak tedy k dětem, hrůza, parta mladistvých, kteří se postupně přes klišoidní horrová témata blíží k vyvrcholení, které nám samozřejmě nic neříká, neboť autoři z toho chtějí vytěžit maximum dolárků.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

TO je legendární klasika z pera Stephena Kinga. Filmová adaptace tohoto díla z roku 1990 je velmi dobře známá a jelikož jsem ji ještě neviděl, uvítal jsem nové zpracování s povděkem, zvlášť, když má lepší hodnocení. Snímku nelze upřít atmosféra a povedené hororové prvky, avšak celkově mě TO neděsilo natolik, abych pociťoval nějaké mrazení v zádech či se lekl u kterékoliv ze scén. Nemohu si pomoct, ale některé pasáže mi přišly až komické, což tvůrci jistě nezamýšleli. Z toho důvodu nemohu hodnotit lépe, avšak pochválit musím výběr herců, zejména dětských hrdinů. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na To byly velmi slušné ohlasy, proto jsem se na něj taky předem připravil, abych si ho náramně užil. No, škoda že jsem viděl trailer, protože ten ukrývá většinu toho nejlepšího co ve filmu najdeme. Taky asi byla chyba, že jsem se koukal s dabingem, ve kterém teda opravdu nechápu, že v dnešní době nedokážou sehnat hlas pro malého chlapce a místo toho ho namlouvá ženská... fakt otřesný. Jinak jsem čekal opravdu lepší atmosféru, která by mě více vcucla do děje, ale to se nějak za celou dobu nestalo, nebylo to prostě ono a ke konci jsem trochu usínal a to není dobrá vizitka. Taky mě zajímalo, jak se tvůrci vypořádají s lekačkami, které většinou postrádaly mnou neoblíbené a zbytečně hlasité lekací zvuky a tam taky něco chybělo k dokonalosti a husí kůži. Ale jinak neříkám, že to je špatný film. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu co nás mohlo v roce 2017 potkat co se týče hororového žánru a konečně po delší době taky přišlo nějaké kvalitnější filmové zpracování Kingových povídek. Takže za mě rozhodně zklamání, protože jsem čekal prostě bombu a ta bohužel nepřišla. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Původní televizní To z roku 1990 s Timem Currym jsem viděla, a líbila se mi více první část než druhá. Dala jsem tomu průměr. Teď přichází remake, ikonicky 27 let po premiéře televizní inscenace. V první řadě je třeba zmínit že To, není čistokrevný horor jako třeba Insidiours nebo V zajetí démonů. Snímek se velice podobá atmosférou na seriál Stranger Things, který hraje na stejné struny nostalgie, osmdesátkových propriet a síly přátelství. Všichni mladí herci do jednoho, jsou ve svých úlohách velmi přesvědčiví a obzvlášť excelují Finn Wolfhard jako vtipálek Richie (Mike ze Stranger Things) a Sophia Lillis jako nebojácná Beverly. Veškerá pozornost ovšem padá na zlověstného klauna Pennywise, kterého démonický Bill Skarsgård zahrál úplně jinak než Tim Curry, a to je dobře. Uvítala bych více sugestivních dialogových scén s Pennywisem, jako byla hned ta úvodní s Georgiem. Protože takhle více vynikne širší spektrum herectví Skarsgårda, namísto toho, že jen odněkud vybafne nebo se na někoho vyřítí. V druhé polovině filmu, je Pennywise kvůli častým digi boostům trochu přepálený, přestává být strašidelný a to celkem zamrzí. Andy Muschietti se (obzvlášť v druhé polovině) spoléhá na laciné lekačky, namísto toho, aby se strachem pracoval sofistikovaněji. A to je největší problém hororové stránky filmu. Naštěstí je tu druhá- dobrodružná stránka, která je zvládnutá na výbornou a silně připomíná Kingovo jiné zfilmované dílo - Stand by Me. Hudba, kamera, výprava, kostýmy, masky... vše je řemeslně na velmi vysoké úrovni. 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie príliš známy režisér Andy Muschietti sa svojej úlohy zhostil so všetkou gráciou a vytvoril prehliadku plnú hrôzy, u ktorej sa bude tešiť pýchou zaiste aj sám Stephen King. Nové TO dáva priestor veciam, ktoré boli v predchádzajúcej filmovej adaptácii opomenuté a má ambície zaujať nielen milovníkov hororu a knižnej verzie, ale aj tých, ktorí ocenia dobre premyslený, konzistentný príbeh. K dokonalosti musí réžia pár drobností vyladiť, ale vzhľadom k tomu, ako ťažké je v dnešnej dobe vydesiť nepríjemnú, takmer nepriestrelnú divácku základňu, dostaneme od It maximum, čo nám len môže dať. Najnovšie TO ale ťahá dopredu toľko silných vlastností, že ho diváci len tak nezavrhnú. Počnúc neokukanými tvárami a veľmi šikovnými malými hercami, cez silnú príbehovú základňu až po horor cez úctyhodné psychologické prekreslenie postáv. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bravurní modernizace kultovní a víc než tisíci stránkový bichle od krále hororu Štefana Kinga. Fakt parádní retro teenage coming-of-age podívaná o strastech dospívání a překonávání strachu. Kdo nečetl, nepochopí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to až prekvapivo dobré na to, že tam hrajú taký sopliaci. Bavil ma príbeh, hororová atmosféra, klaun a je to aj pekne krvavé, ale niekedy mi to prišlo zbytočne rozťahané. Každopádne jeden s tých lepších hororov. 75% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku nic převratného či blížícího se genialitě knižní předlohy, ale jisté je, že takhle promyšleně odvyprávěných a řemeslně krásně nostalgických hororů v Hollywoodu moc nevzniká, a že se rozhodně vyplatí na tenhle kousek vyrazit do kina. A kdyby nic jiného, tak mě Muschiatti svým šikovným režisérským dotykem a upřímným přístupem k obsáhlé látce donutil k tomu, abych si v nejbližší době knižní verzi příběhu přečetl už potřetí. A to s velkou chutí... Více zde ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

To je pro mě odpradávna srdcovka. Vyrůstala jsem na původním filmu a na rozdíl od většiny diváků ho považuji za skvělý film. Na "remake" jsem šla spíš s myšlenkou berličky, že alespon budu tušit, co se bude dít, a nepotentuju se strachy. Musím říct, že nové To je skvělý film. Po stránce kamery, hudby, scenérie nemám jediné výtky, stejně tak byli úžasní mladí herci. Především představitelka Beverly mě zcela ohromila. Z celého filmu srší emoce, jejich pouto na mě sahá i přes plátno. Trochu mě ale mrzí Stanovo a Mikovo odsunutí na vedlejší kolej, stejně taky Henry Bowers je prostě jen jeden. Tento Henry byl pro mě pouhým sígrem, kdeždo původní Henry opravdový maniak. K samotnému To... Podoba ultra strašlivá. Pravda, vůči němu vypadá původní To přeci jen trochu směšně. Přesto... Tim Curry vytvořil něco, co mě děsilo možná víc, než jen dobře vystajlované zuby a rychlé pohyby. Právě tyto maličkosti mě nutí balancovat na pomezí 3/4. To a ještě ta úvodní scéna s Georgim. Zbytečný a nechutný overkill. Každopádně jsem nesmírně ráda, že jsem překonala prvotní obavu jít do kina. Stálo to za to! DODATEK Rozleželo se v hlavě. Beverly brečící v koupelně. Stan křičící, že ho přátelé opustili. Ty děti by zasloužily oskara. Jen je skoda, ze ve filmu vznikly zbytecne zapletky a hadky mezi detmi. Proste az moc trendu na ukor vyznamu knihy ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět, jak děti mlátí klauna železnou tyčí? Jděte na To! Chcete vidět horor, u kterého se budete bát? Vykašlete se na To... Nevím, pro koho to To vlastně toTočili, mně přišlo, že cílová skupina ještě nebyla vynalezena. Jako oficiální dospělák můžu ocenit technickou část, no ale co ta dějová nuda? Jako věčné děcko zase technické části prd rozumím a zajímá mě jen akce, která teda na to, že to To má zhruba dvě a půl hodiny, stojí pěkně za Ho. Ale oceňuji srandovní námět, protože u nás ve městě kdyby úřadoval tenhle šáša, jdu mu dělat asistenta. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Knihy Stephena Kinga jsou super ale jaksi jim chybí důstojná předělávka. Jediné Kingovské adaptace které mám v lásce byli film Zelená míle a seriál 11.22.63. S adaptací TO z roku 1990 mám několik problémů. Za některé může až levný televizní rozpočet kdy tato adaptace občas vypadá až směšně, nevyvolává žádné mysteriozní pocity a Tim Curry je sice v roli Pennywise úctihodný ale nejde z něj úplně ten správný respekt. Trvalo několik let než se k nám dostala tato nová verze- A dopadla totálně úžasně TO prozatím řadím k nejlepším filmům tohoto roku a mezi nejlepších horrory všech dob. Byl to pro mně opravdu silný zážitek včetně toho, že jsem snad poprvé viděl slyšel hlasitý potlesk v kině po začátku titulků. A pořád se z toho nemůžu vzpamatovat. TO má všechno co by měl správný horror mít- Geniální atmosféru. Pennywise Billa Skarsgarda je úžasný a občas máte opravdu chuť rozmlátit mu ciferník kdyby nebyl tak roztomilý. Bill Skarsgard si se svým klaunem geniálně vyhrál a dokázal zastínit Tima Curryho. Dětští herci jsou totálně úžasní a dokonce jsem díky nim měl radši části kdy spolu děti prostě tráví čas, prožívají veselé prázdniny a dokazují si pravou sílu přátelství. TO celkově hraje na emoce. Například Bill (Jaeden Lieberher) se v podstatě celý film vyrovnává se zmizením a pravděpodobnou smrtí svého bratra Georgieho (Jackson Robert Scott) a jeho kamarádi to nemají o moct lehčí. Výraz parta ztroskotanců je všeříkající avšak právě celé dětské obsazení dodává filmu to správné tempo. Nepamatuji si jedinou scénu kterou bych vystřihnul, nepamatuji si kdybych se přestal děsivě usmívat a stále si pamatuju scénu která mě dohnala k slzám- protože něco tak emočně silného jsem dlouho neviděl. Bavil jsem se, brečel jsem, byl jsem napjat a po začátku titulků (kdy jsem měl chuť vykonat standing ovation kdybych nebyl tak psychicky rozemletý) jsem si říkal, že čekání na TO 2 bude hodně těžké. Andy Muschietti který před TO natočil průměrnou Mamu mě odrovnal. Vyklubal se z něj talent s řemeslnou práci na jedničku. Horror roku 2017 je zatím rozhodně TO. A lepší už se bude hledat velmi těžko. Stephen King může být rád, že se konečně zase jednou dočkal geniální adaptace (a navíc jeho nejlepší!). Přeju TO obrovské peníze. A po druhém shlédnutí můžu říct, že do sebe vše ještě lépe dokonale zapadlo. Začal jsem číst knihu a z čekání na TO 2 mi asi hrábne. Viděno v kině:2x ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama