Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

rezor 

všechny recenze uživatele

Magnuskův kamarád scénarista se rozhodl, že v si v Británii natočí totální biják a taky se povedlo. Akorát tentokrát film postrádá ultimátní hlášky typu "a tuhle tyč ti narvu...". Totální schizofrenie se odehrává v průběhu celého filmu. Jakoby se scénář nemohl rozhodnout, zdali to bude romantické drama, nebo trapný horror s vykradenymi prvky, který vsází na lekačky. Bohužel se scénář rozhodl pro tu trapnejší variantu. Za mě zcela nejhorší film, který jsem v kině viděl. Jediná hvězda za neskutečně sympatickou Sophii... PS: možná filmu trochu křivdím, některé herecké výkony nebyly vůbec špatné, ale už jenom za tu neskuteně dlouhou stopáž takovýho nemyslu tomu víc rozhodně nedám ()

Bull 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem taky psal u databázi knih To byla má první kniha od Kinga.Moc se mi líbila a když jsem zjistil že bude nové zfilmování řekl jsem si že na To musím jít do kina.Včera jsem si to splnil.Ohodnotím části filmu zvlášť: Herecký výkon-Bill,Beverly,Ben,Richie,Stanley,Eddie,Mike a samozřejmě Pennywise jsou velmi dobře obsazeni. Režie-Tohle byl můj první film od Muschiettihi a určitě ne poslední. Scénář-Absolutně skvělý Kniha-Jediná věc která mi trošku vadí: Není to přesně podle knihy Hodnocení-To je dobrý hororový film se skvělým obsazením a suprovým scénářem. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

majstrovsky technicky a hudobne. ale neskor sa opakuju uplne absurdne nelogicke chovania postav a hysterie, co velmi vyrusuje atmosferu. ()

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Pokud jste starou verzi filmu viděli v posledním měsíci před novou verzí, tak Vás ten film zase tolik bavit nebude. Novější verze je prostě strašidelnější a má samozřejmě lepší efekty + nemá zas až tak debi*ní konec. ()

Matt_Farrell 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica dobrá. Potom už klaun prestáva byť skutočný, a jeho kúsky takisto. Dej sa stupňuje tým, že sa deti blížia ku klaunovmu brlohu, ale napätie sa nestupňuje, skôr stagnuje. Vrcholná scéna je ukážkou nielen klaunovej, ale aj autorskej bezmocnosti, pretože všetky vizuálne efekty už boli vyčerpané. V kine je blbé to, že sa pri tom nedá ani spať, ani robiť niečo iné. Ten otravný klaun sa vás stále snaží vystrašiť. Iróniou je, že vo filme hrajú väčšinou trinásťročné deti, a pre tie je tento film nevhodný. ()

titi74 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý zásah do čierneho , akurat bubák až na privilegia nepridával na strašení, sice TO moc z originalom v knižke moc nemal ale báť sa toho dalo . Dobre zahrata sceneria mestečka a hutná atmosféra, akurat nevydržalo to až do konca trikoveho kliše, kde sa rozpadol tajomny extrakt v kanale priemernosti , škoda. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Výborně natočená adaptace příběhu o dětské partě s výbornými dětskými herci. Vůbec jsem nechtěl věřit, že hlavní dívčí postava Beverly Marsh hraná Sophií Lillis má skutečně jen 15 let. Jako dobrudružný film s propracovanými postavami, výbornou atmosférou a skvělým stylizováním do 80. let to nemá chybu. Bohužel by to také měl být horor, ale krev a zubatý klaun už na strašení dávno nestačí, zlášť když je příšera tak očividně umělá a falešná. I přes tuto zásadní vadu ale film sám o sobě obstojí a stojí ho za to shlédnout. ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Film, že v 15 zabiješ vlastního otce prkýnkem od hajzlu (nebo co to bylo) a v záverečný scéně si v klidu ve slunečním svitu povídáš s kámošema. Prostě současnej holej úd. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených hororů. TO je už od začátku drsné, temné a milé retro. Na atmosféru nemusíme čekat dlouho, protože ten největší nářez příjde už v prvních minutách. Obdivuji, že se pustihly do nej hororové knihy Stephena Kinga, která má kolem tisíc stran. Nej horor roku. ()

Jarvis555 

všechny recenze uživatele

Konečne horor podľa môjho gusta. Žiadne jump scare každých 5 minút ale chvályhodné budovanie strašidelnej atmosféry, ktorú spestruje podarený humor. Pennywise hraný Bill Skarsgårdom perfektný. Partia deti solídna až na pár menej výrazných postáv žid a černoch (meno si nespomeniem). Troškou mi ale vadilo, že príbeh je veľmi priamočiary a nejde viac do hĺbky. Tak či tak je IT zatiaľ jedným z najlepších filmov roka. ()

vitek_korenn 

všechny recenze uživatele

Přesto, že nejsem moc velký zastánce hororů jsem se přece jenom přiměl na tento film jít. Nelituji. Není to klasický horor, který je postavený na jumpscarech (náhlý střih) - rád to překládám jako takzvané "nucené leknutí", zkrátka se leknete i když zde není nic, čeho byste se báli. Ale i tak zde není nouze o opravdu děsivé momenty. Jde zde spíše o samotnou atmosféru 80. let města Derry a bravurně ztvárněného klauna Pennywise (Bill Skarsgård).Toto je doplněné skvělými hereckými výkony 7 hlavních hrdinů, kteří to na svůj věk dle mého názoru zahráli skvěle. Vytknul bych snad jen konec, který mne po skvělém nasvícení klauna Pennywise trochu zklamal. Přišel mi moc očekávaný a chyběl mi tam nějaký ten koncový zvrat. ()

Kardio 

všechny recenze uživatele

Tento film je zde šíleně podhodnocený. Ano je možná divný, netradiční a šílený ale těd 85% si zasloužil, a to minimalně. Obzvlášť geniální mi přišly scény, které byly tak vtipné až byly děsivé. ()

Honzik1088 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší horor co jsem kdy viděl! King může být spokojený s takovou adaptací .. je super, jak je to takové jiné .. všechny dětské role byly úžasně obsazené a zahrané! U většiny hororů to děti přežijí .. tady je to od začátku naopak ... 90% ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

/Viděno v kině./ Původní film z devadesátých let je moje srdcovka, jak jinak. Tim Curry je nepřekonatelný. Samozřejmě, že k tomuto filmu jsem přistupoval se značnou rezervou, ale stejně mi tam něco chybělo. Čekal jsem trošku drsnější zpracování, tohle byl spíš takový teenagerský horůrek. Ale nechám se překvapit, co přinese pokračování. Nechám si to ještě projít hlavou, určitě si to ještě jednou pustím doma a třeba mě to nadchne víc. Jinak mohu vše pochválit, držení se předlohy, prostředí, výběr herců a tempo. Těch 135 minut uteklo opravdu rychle. ()

malymedvidek 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti knihy v první polovině jen vrstvení (rádoby) nechutných scén při kterých se ale ani jednou neleknete. Ostatně. TO je horor, kde se neleknete ani jednou. Na druhou stranu profesionálné natočené, velmi dobrá kamera a dobré dětské herecké výkony (což se moc často nevidí) ()

entronov 

všechny recenze uživatele

Nelekáte se, nebojíte se, nepřivíráte oči před brutálními scénami, většinu času člověku probíhá hlavou něco jako 'wtf' a 'what?' Nejdřív jsem si myslel, že je to jen mnou, ale když jsem se rozhlédl po kině a viděl holky jak si hrají s telefonem, někteří si povídají nebo usínají.. Jen pár vtipů bylo nadstandardně dobrých, proto nedám odpad :) ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama