Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

Phoenixcq 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam pořádné vykreslení postav a děje. Místo toho je to slátanina všeho možného, ale na mě to prostě nějak nefungovalo. Je to ale lepší než původní snímek. Jednu hvězdu dávám za řemeslné zpracováni a efekty, druhou za Beverly... ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Horory mě všeobecně nebaví. It nebylo výjimkou. Bohužel se při nich nebojím, ale naopak mi při nich přemýšlím a tento mi nedával vůbec smysl. Nebojte, do kina jsem na něj nešel, viděl jsem ho v letadle, kde byl ještě před tím než se u nás dostal na DVD. Samotná myšlenka není vůbec špatná (protože je z knižní předlohy), ale to provedení. Proč se v úvodní scéně ten klouček tak moc bojí zatracení té papírové loďky? ()

TurboMaster 

všechny recenze uživatele

Oblibe filmu moc nerozumim. Detsti hrdinove jsou supr sympataci, ale to je na filmu asi jedine pozitivni. Klaun je spis smesny nez desivy. Doufam, ze dalsi dil nebude. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané děti, skvěla atmosféra, ale jednu celkem dost podstatnou chybu to má - není to horror. Je tam příliš málo z To. Anebo možná jinak - bez To by to dost možná byl mnohem lepší film. A to je samozřejmě zcela špatně. ()

PaulBarva 

všechny recenze uživatele

Předsudky a obavy ze zklamání. S tímhle závažím jsem se do toho pustil v originálním znění před uvedením české verze. Sluníčko a dětský svět, to mne praštilo do očí a já si to užíval. Skvělá kamera a snímky. Ta druhá pecka byla sladká Lillis. Přenádherná Sophia zvýšila můj prožitek, o to víc jsem při ní stál a bojoval po jejím boku...jak malej... ()

Wez 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu neznám(jeho knihy nepovažuji ani za dobré,ani za horové),ale toto nedopadlo vůbec špatně-dětské role byli zahrané dobře,dějově se to taky dalo,atmosféra dobrá a ten šáša se taky povedl.Jediná výtka by byla k dlouhé stopáži a tím pádem k roztáhlosti-pár zdlouhavých nebo zbytečných scén bych zkrátil nebo vystřihl a bylo by to tak akorát... ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Na horory moc nekoukám. Ale tohle byla vyjímka. Když už to je nejvýdělečnější horor všech dob, tak bych se měl podívat ne? A nelitoval jsem. Je to takové strašidelnější Stranger Things. Nebylo to ale strašidelné jako jiné horory - příběh to mělo 100% propracovanější. ()

machae 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest číst 1095-ti stránkové monstrum od pana Kinga. Neskutečné drama party dětí provázené historií města Derry s různými klíčovými momenty, které se během staletí od zrodu Derry staly. Klidně tento film mohl být delší, klidně z toho mohly udělat seriál. Je takový problém udělat film podle knihy, která byla neuvěřitelně strašidelná, i přesto, že zde nebyly trapné lekačky ? 4 hvězdičky si i tak zaslouží tento film. Výborná kamera, atmosféra a výborný výběr klauna. Chápu, že ne každý knihu četl, ale pro ty co ano, tak možná budou zklamáni. Pro mladší generace, co knihu nečetly je IT film obrovská smršť krve, masa a beznaděje a to je dobře. Kniha IT je jedinečná a film také, i když se to samozřejmě mohlo víc natáhnout a doplnit ještě většími hrůzami, co kniha obsahuje. ( vlkodlak, obří pavouk, letající masožravé krevety v lednici, homosexualita jednoho týpka ze zlé partičky). Uvidíme, jaká bude dvojka, která podle knihy by měla být ještě děsivější a víc deprimující. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

Komu se tato verze nelíbí a ani to nečetl, tak neví co říká. Oproti filmu z 90tek, má tale adaptace románu kule ako byk. Líbí se mi herecké výkonu dětí, je docela bezprostřední. Klauny nesnáším a proto se mi to líbí, těším se na dvujku. ()

Supremit odpad!

všechny recenze uživatele

Z počiatku to vyzeralo na príjemný večer až do chvíle, kedy film prestal byť filmom a zaujal pozíciu dlhého mučiaceho procesu. Keďže sa jedná o dielo z pera slávneho majstra hororu, množstvo kritikov ostalo nestranných v spore s názvom: It! „(Incredibly terrible (movie)!)”. Nakoľko som nemal možnosť vziať si do ruky predlohu tohto snímku neviem povedať, kde nastala chyba. Či pri spracovávaní scenáru a réžie, alebo dôvodom bola fádne napísaná kniha „hororopisca“ Stephena Kinga . Jedno je však isté, môjmu oku to lahodiace rozhodne nebolo. Môj pohár pocitov pretekal smútkom, žiaľom po rozhodnutí pustiť sa do tejto projekcie. Cítim sa podvedený! Hodnotenie kvalitatívneho rozmeru filmu vychádza samozrejme čisto zo subjektívnych pocitov. Apelujem na vás, nenechajte sa aj vy „napáliť“ recenzentmi a ponorte sa do poznávania skutočnej pravdy. ()

Krupe 

všechny recenze uživatele

Tož toto To,no co to toto. Bohužel nic pro mě, asi to bude ale můj osobní problém, toto To... Sorry jako. ()

Frank2 

všechny recenze uživatele

Povedený horor, já tedy mám ohromě rád i původní z roku 1990. Všiml si vůbec někdo, že tento film vznikl 27 let od toho původního??? Náhoda? Skoro by se to dalo dát do zajímavostí, nemyslíte? :-) ()

finkie 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem výborně natočenou zábavu pro teenagery, dočkal jsem se slušně natočené, uječené a nevkusné zábavy pro desetileté děti. Literární předlohu neznám, televizní verzi z roku 1990 si matně vybavuji. To z roku 2017 se mi každopádně jeví jako sled pro zkušenějšího diváka ne zrovna dvakrát strašidelných scének, poněkud samoúčelných a bez zřetelné narativní struktury. Vadilo mi, že děti ani nenapadlo ptát se odkud se "To" vlastně bere a jaká je jeho souvislost s tragickým výbuchem továrny, ale to budou zřejmě řešit až jako dospělí ve druhém díle. S napasováním na rating přístupnosti nejspíše vypomáhali odborníci z mravnostní odnože hnutí Taliban, takže motiv sexuálního jiskření mezi děvčetem a chlapci je zde redukován na velmi sterilní a asketické minimum, zato se dočkáme scén těžce přestřelené školní i mimoškolní šikany, masakrování rodičů vlastními dětmi a ukusování dětských rukou. Včetně pravé ruky asi čtyřletého klučiny, který byl později ještě pro jistotu odpraven jateční pistolí. Takový už je duch dnešní doby. ()

IronDragon 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych chtěl říci, že jsem nedávno přečetl knihu a rozhodně si nemyslím, že by tady šlo o její zdařilou adaptaci. Film sám o sobě jako takový teenagerský horor funguje perfektně a bezchybně, hezky se na něj kouká, ani na chvilku nenudí, furt se něco děje a příběh hezky graduje do finále, má vlastně vše, co by měl správný film tohoto tématu mít - jenže přese všechno to tentokrát nestačí. Rozhodně ne, pokud je jeho předlohou tak dokonalá kniha, jako je TO od Stephena Kinga. Když pominu fakt, že se film odehrává v 80. letech, místo v 50., jako v knížce, stejně je tu pár odlišností oproti předloze, které prostě nemůžu odpustit. Například finální souboj dětí s Pennywisem je v knížce úplně jiný, než ve filmu (předně proto, že v knížce vlastně ve finále ani s Pennywisem nebojují - tedy ne v tom pravém slova smyslu, bojují s TÍM, které ovšem v ten moment nemá podobu Pennywise). Celkově je souboj ve filmu strašně obyčejný a ošizený - oproti knížce, kde nabývá doslova filozofických hodnot a chvílemi je dost obtížný na pochopení a představení. Dále charakter postavy Billa Denbroughta. Bill v knížce je skutečná osobnost a nikdy by se ani v té nejvyhrocenější situaci nesnížil k tomu, aby napadl jednoho ze svých kamarádů - narozdíl od filmu. Jinak ovšem musím říct, že po herecké stránce byl Bill (resp. Jaeden Martell) naprosto dokonalý a věrohodný - takže nám tu pokulhává spíš ta scénáristická stránka postavy. Dále vztah Beverly a Billa je jedna velká tragédie. V knížce se sice mají navzájem rádi, ale ani v nejmenším nepodléhají emocím a krotí se. V žádném případě by knižní Bill kvůli Beverly NIKDY nebyl nervózní (no dobře, v tý kontroverzní pasáži z kanálů asi byl, ale rozhodně nebyl nervózní, když s ní jenom mluvil, jako tady ve filmu), NIKDY by na ní nečuměl, jak na svatej obrázek, a už vůbec by se jí nesnažil nikam pozvat! Smyslem knížky bylo, že jejich vztah zůstal po celý jejich dětství platonický - alespoň v tom smyslu, že si to nikdy nedali navzájem najevo (ani v tý kontroverzní pasáži se k tomu navzájem nepřiznali). Z toho nám vyplývá, že závěrečná scéna filmu, kdy si dají pusu, je vlastně úplná hovadina a vůbec se do původního příběhu nehodí. Jenže původní příběh byl v tomhle filmu už tolikrát pozměněný že je to vlastně asi jedno. Rád bych, aby někdy někdo natočil opravdu prvotřídní adaptaci TOHO. Protože, nerad to říkám, ale ani tenhle "druhý pokus" o zfilmování TO prostě není takový, jaký by si knížka zasloužila. No co, třeba se to povede napotřetí. Třeba za dalších 27 let. ;) HODNOCENÍ: 75% ()

Eric.Kosar 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od bezduchého a emociálně nezáživného 2. dílu se jedná o úplný opak. Touha po tom být součastí dětského klubu se kolísala až někam k vznášejícím děckám v kanalizaci, sympatičtí hlavní hrdinové se kterými se v něčem ztotožníte, však víte o čem mluvím, šikana, traumata, každý si to z nás zažil. Serioznost toho, jak dítě vnímá svět dospěláků smícháná s nějakým tím vraždícím klaunem se sice povedla, ale výborný to není. Hezky se na to dívá a z filmu budete i obšťastněni, ale jak říkám, nedělejte z toho nějaký Oscarový film, je to jenom, že měl Muschietti štěští, o čemž okatě vypovídá 2. díl. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem videl puvodni verzi na rakouske televizi. Prestoze jsem nemecky vubec nerozumel, odpor ke klaunum mi zustal dodnes. I nova verze mi prijde dost desiva a dobre zpracovana. Uz se tesim na pokracovani... 17/10/2019 70% ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama