Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 246)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Fantastický dětský film, který naneštěstí strhlo do kanálu wanovské neumětelství moderního hororu, pro velký úspěch vytočené do červena. Z hororových scén nebyly na zabití pouze dvě - Georgie ve sklepě a Henry Bowers vs. televize. Tudíž ačkoli jsem nečekala nic než cynickou sračku v duchu Annabelle, vlastně jsem děsně zklamaná. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S několikadenním odstupem to dozrálo. Jako adaptace přebujelé Kingovy předlohy výborné, jako horor o klaunovi se zálibou v mordování malých dětí o chlup slabší. Muschietti knihu osekal o ty nejkošatější větve, ale to nejpodstatnější, tedy děti, které se přestaly bát, a vydaly se vstříc zlu, vystihl bravurně. Skvěle vedené obsazení si sedlo a i přes mnohá zjednodušení to funguje. Graduje to výborně a finální střetnutí jde dokonce za hranici pečlivě, ale jinak vlastně velmi přízemně a uctivě zfilmované knižní imaginace. Každopádně tam zásadně postrádám To, jako takové. (spoiler!) Tedy jako těžce uchopitelné zlo, které se vtěluje do hluboce zasunutých strachů. V tomhle ale paradoxně může mít zásadní výhodu druhá, dospělácká, část. Pak je možné, že vznikne horové kombo, které si neoddiskutovatelně najde cestičku do žánrových učebnic. 4 a ½. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako mysteriózní thriller dobrý, ale hororem bych to opravdu nenazývala... Říká mimochodem někdo, kdo na podobné filmy nekouká, protože je srab. A já se obvykle nerada bojím. Obrovský hype okolo filmu mne ale neponechal chladnou a tak jsem tomu dala šanci. Je to vlastně zvláštní, protože mne klauni opravdu děsí, ale tady jsem se nebála ani jednou! Nicméně mne zaujal příběh a dětští herci. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že to starší televizní zpracování bylo knížce přece jen o něco věrnější. Ale doba se holt mění a dneska by pár stříbrných kuliček neplatilo už ani na strašáky z kanálů. Asi i proto původního vlkodlaka s mumií vystřídal podobně hnusnej houmlesák a hlavně klaun, co se z celkem zábavný figurky změnil na klasickýho bubáka. To za mě asi jediná výhrada, protože jinak nová verze Toho je o něco zábavnější, krvavější a (zatim) komplexnější než jeho předchůdce. Uvidíme, jak se tvůrci poperou s obsazením v následujícim sequelu, poněvadž tady se s dětskýma hrdinama trefili naprosto přesně. (90%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nečekal, že by tak mainstreamově úspěšný horor mohl být výrazně dobrý - ne že by to bylo nemožné, jen to je v dnešní době (na rozdíl od dob minulých) nepravděpodobné. Nečekal jsem ale až takový přeplácaný bordel, který má v sobě asi tolik děsu jako FX seriál, ale bohužel o dost míň charismatu. Hádám, že komu chutná popcorn s příchutí Stranger Things, může být spokojený. Mě to nezajímá nad rámec pár hezkých záběrů. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (113)

  • Ben (Jeremy Ray Taylor) počúva skupinu New Kids On The Block, ktorá bola populárnou chlapčenskou kapelou v 80. a 90. rokoch minulého storočia. Založená bola v Bostone v roku 1984. (ČSFD)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama