Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Zajímavosti (113)

  • Stříbrný televizor, který můžeme vidět na začátku v domě Billovy (Jaeden Martell) rodiny, byl pro tento záběr špatně vybrán. Začátek filmu se odehrává v roce 1988, ale televizor, který se v domě nachází, se začal vyrábět až ke konci první poloviny 90. let. (Valenta28)
  • Když se na konci filmu loučí Beverly (Sophia Lillis) s Billem (Jaeden Lieberher), tak má položenou ruku na jeho tváři. Poloha ruky se ale v různých záběrech mění. (Duoscop)
  • Když zvedá lékárník ze země spadlé věci, tak Beverly (Sophia Lillis) sebere z pultu krabičku cigaret. V předešlém záběru ale cigarety na pultu nebyly. (Duoscop)
  • Když skupina hlavních hrdinů stojí před kinem v Derry 4. července 1989, je na kině napsáno, že vysílají Smrtonosnou zbraň 2 (1989), ale ta byla celosvětově uvedena do kin až o tři dny později. (holyterry)
  • V momentě, kdy Beverly (Sophia Lillis) vylézá z vany, tak pokládá pohled obrázkem dolů, ale krev, která stříká z umyvadla, postříká stranu, na které je obrázek. (Mytopyr)
  • Na začátku filmu, kde Georgie (Jackson Robert Scott) jde vypouštět papírovou loďku, stéká voda u chodníku od domu směrem doleva. V dalším záběru ale pouští loďku a běží za ní opačným směrem. (moukey)
  • Keď Georgie (Jackson Robert Scott) beží za svojou lodičkou, môžete si všimnúť, že už za ním neprší. (ČSFD)
  • Keď Beverly (Sophia Lillis) podpisuje ročenku, tak si dáva vrchnák z pera do úst, no v nasledujúcom zábere ho tam už nemá. (ČSFD)
  • V zábere, kde si deti vyberajú lieky v lekárni, je v pozadí vidieť bezpečnostnú kameru, ktorá v tých rokoch neexistovala. (Garmiz)
  • Keď dievčatá idú hodiť odpadky na Beverly (Sophia Lillis), tašku má celú špinavú a mokrú. Keď sa následne vonku stretne s Benom (Jeremy Ray Taylor), tak je čistá a suchá. (ČSFD)
  • Pred úderom do hlavy má Georgie (Jackson Robert Scott) vysielačku v pravom vačku pršiplášťa, ale po údere už v ľavom vačku. (Wargoo)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama