Reklama

Reklama

Planeta záhad

(seriál)
všechny plakáty
Česko, 1996, 52x20 min

Obsahy(1)

Unikátní filmové dokumenty o největších záhadách světa. Výběr toho nejlepšího z 52 dílného televizního seriálu Arnošta Vašíčka

Známý autor a badatel tentokrát zavádí diváky do mnohdy velmi odlehlých koutů pěti světadílů a řady ostrovů v Tichomoří a v Indickém oceánu, včetně ostrova Velikonočního. Ze svých výprav přináší množství překvapivých důkazů o tajemné minulosti lidstva, o starověkých i současných kontaktech s mimozemskými civilizacemi a také o doposud neobjasněných nadpřirozených jevech a úkazech. Mimo jiné představuje mumie a kosterní ostatky neznámých humanoidních tvorů z Peru, Mexika a Indie, snímky tajemné kovové bytosti z Čech, záhadné artefakty ztracených civilizací, utajované rituály primitivních kmenů a ojedinělé záběry zjevení, duchů a přízraků.
1. POD MASKOU BOHŮ (Strážci nebes - Potomci vesmířanů - Příchozí z hvězd)
2. NEVYSVÉTLITELNÉ OBJEVY (Ztracené civilizace . Podivné vzpoury - Stopy odnikud - Fantastické kuriozity - Zapomenuté vynálezy - Obrazce v obilí)
3. SVĚTCI TANČÍ SE SMRTI (Neviditelní vrazi - Návraty z říše mrtvých - Magické lebky - Pod knutou extáze)
4. BYTOSTI ODJINUD (Trůny obrů - Podezřelí cizinci - Příliš malí pro život - V zajetí mutantů - Žízeň po krvi)
5. NEZNÁMÉ SÍLY (Tajemná zmizení - Svědectví ze záhrobí - Strašidelné domy - Čarovná moc many)
6. SVATYNĚ DÉMONŮ (Tajemný pravěk - Podivné hroby - Nerozluštěná písma - Kamenné hádanky - Nedobytné poklady)
7. ZKÁZY A ZÁZRAKY (S puncem prokletí - Neuvěřitelní jasnovidci - Tajuplné obrazy - Mariánská zjevení - Nezničitelné svátosti)
8. DOBŘE UTAJENÉ PŘÍŠERY (Monstra z hlubin - Nestvůry z temnot dávnověku - Zvířata v rolích jasnovidců) Součástí osmého DVD jsou i dva díly nikdy nevysílaného cyklu Neuvěřitelné skutečnosti (Zlatý přízrak, Drak z jezera Chini) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Flego 

všechny recenze uživatele

Predmetom zájmu Arnošta Vašíčka sú predovšetkým nerozluštené archeologické nálezy, nevysvetliteľné úkazy, tajomné javy, utajované rituály či legendy. V spolupráci s Českou televíziou vznikol pútavý dokumentárny seriál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že nejsem u této série dokument nestranný. Pro Českou televizi jsme s Arnoštem Vašíčkem chystali a připravili už v roce 1994 zcela první internetové stránky tomuto pořadu věnované, s podrobným popisem dílů. (Něco málo se dá najít na Web Archive: http://web.archive.org/web/19980503071324/http://www.capitol.cz/ostatni/ctv/avizo.html). Rozhovory s ním na zahradě ČT mi přišly hodně inspirativní, ale především - pan Vašíček nedal jen na to, že někdo někde něco slyšel, viděl, ale jel si na daná místa osobně věci ověřit. Z čehož vznikla všechna ta videa, která vidíme jakože záběry České televize, ale točil je často sám Vašíček, v ČT to jenom prošlo obrazovou korekcí, přidal se komentář, animace. Líbí se mi, že v jednotlivých dílech se poukáže na různé záhady, ale současně na možná logická a vědecká vysvětlení. Přesto zůstávají některé záhady skutečně podivné. Navíc celková stopáž každého dílu cca 15 minut je sympatická a bohatě stačí. Není divu, že Vašíčkovy předlohy posléze použil Jirka Strach pro své mysteriozní minisérie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

POKUSME SE POODHALIT SKRYTÁ TAJEMSTVÍ NAŠÍ PLANETY. Velice dobrý Český seriál o všemožných světových záhadách. Například se tu řeší kruhy v obilí, božské létající stroje, prehistorické zbraně hromadného ničení, návštěvy z Vesmíru, tajemné energetické linie a mnoho dalšího. Arnošt Vašíček několikrát také zmiňuje Ericha von Dänikena. Jedná se asi o padesát dílů v délce cca 17 minut. Vřele doporučuju pro lovce a fanoušky tajemných záhad. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý seriál o záhadách a zázracích naší planety. Každý díl jsem sice hltal, ale nevím co si jako naprostý skeptik mám o tom myslet. Prostě nečemu bych snad ještě uvěřil, ale něco mě zní jako neskutečné bláboly pro věřící. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Existuje mnoho pseudovědců, kteří jsou schopni kvůli svým teoriím ohýbat pravdu a dezinformovat v takovém rozsahu, že už to zavání konspirací. U Vašíčka velmi oceňuji, že pouze předkládá faktické údaje, které sice dává do souvislostí, jež často spíše odráží zbožná přání každého mysteráka, ale mnohem častěji poukazují na to, že toho o spoustě věcí stále moc nevíme. Navíc mnohé skutečnosti zapadají do přesvědčení nemalé skupiny lidí, že jsou tendenční vědci často bezradní, nebo nám neříkají pravdu. Prostě že je mnoho věcí, které zůstávají v šedé zóně a často jsme zcela záměrně dezinformováni. A v tomto ohledu je typ pořadů jako je Planeta záhad nejcenější...ukazuje, že jsou i jiné verze historie naši planety a to verze mnohem zajímavější, než nás učí ve školách. PS: 23 let od vzniku... jde samozřejmě znát ubohá technická úroveň tehdejší TV tvorby, to se ale netýká obsahu...byť kdo se v záhadologii orientuje, nic moc nového se nedozví...je to spíš taková přehlídka témat, které vědci neumí uspokojivě vysvětlit, resp. jejich vysvětlení je stejně neprůkazné, jako teorie třeba Vašíčka, nebo Danikena ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní dokumentární série z ranku (Dalších) Záhad světa Arthura C. Clarkea. Zajímavá témata, atraktivní i dnes, po čtvrt století, a jeden z nejlepších pořadů v historii Č(S)T. Snad jen tu stopáž by to chtělo natáhnout, vůbec bych se toho nebál. 95%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Podobné dokumenty se opravdu musí brát s velkou rezervou. Tak například 2. díl - Nevysvětlitelné záhady. Vědec z Hornického muzea ve Freibergu řekne, že údajně 30 miliónů let stará lebka je jasné falzum a vtip, autoři dokumentu si ale dál jedou svou, že je to real, a že to mohlo být tak a tak... Nicméně! Zejména první dva díly na youtube (cca 60 minut) jsou neskutečně nabité informacemi... Je to doslova smršť. A to z doby PŘED internetem - ten tehdy v Česku snad ještě vůbec nebyl. Pan Arnošt Vašíček tak odvedl neskutečný kus práce. Tato informační hutnost, hustota ale bohužel s každým dalším dílem (na youtube je jich 8) postupně klesá a ruku v ruce s tím jde dolů i kvalita. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé názory a škoda, že len teórie. Existancia mnohých zobrazovaných živočíchov by ma riadne potešila. Rovnako ako aj špeciálne schopnosti zvierat zaujali. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Teda, po pár dílech by človek věřil, že každej vidlák, co umí udělat obrázek, se bratříčkuje se zelenýma mužíčkama a každej druhej lítal vesmírným korábem. Teda před stovkami a tisíci lety. Možná i proto, že co sekvence, to podivná spekulace, ač některá záhadná místa a podivné výtvory se opakují ve více pokračováních. Já teda často měl protest nejen na jazyku, protože se zde objevují zásadně extrémní vysvětlení záhad v podobě těch pořadem zavrhovaných pro očividnou nesmyslnost a řešení v podobě trojúhelníku... pardon, vyspělých cizozemců, nejlépe šestiprstých (kdyby jich měli alespoň jedenadvacet...). No napadaly mě občas i rozumnější spekulace, ale to by zabilo atmosféru, která sice na Vencu Kláru nemá, ale i tak je nadstandardní a vycpávek prostá. Co na to asi Fox Mulder? ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

První ucelený seriál o záhadách vzniklý u nás. Hold Erichu von Dänikenovi a dalším průkopníkům alternativních verzí. Jednotlivé epizody jsou rozděleny do samostatných témat a svou délkou nenudí, drží se faktů, s minimální dobou komentáře znalého autora. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Že je s dějepisem něco v nepořádku, a bude jej nutné trochu inovovat, je patrné a Arnošt Vašíček se na tuto skutečnost snažil poukázat již na konci minulého století. Zázračné informace sice dokumenty neobsahují, ale Vašíček nejspíš nemohl pracovat s nějakým velkým kapitálem, což se na dokumentech projevuje.. ()

pazuzu 

všechny recenze uživatele

Za mě je to exelentně zpracovaní dílo, studnice informací, s krasně tajemnou hudbou. Nejlepší serie dokumentů na světě. ()

Reklama

Reklama