Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelé to mají v dnešní době těžké. Dostat se na vrchol a napsat knihu, která se stane bestsellerem, to se nepodaří každému. Ještě těžší je však získanou pozici udržet a dalšími díly ji upevňovat. To se po dlouhou dobu daří mladé autorce Hee-Soo. Její čtvrtá kniha opět láme rekordy v prodejnosti a ona se těší nekonečné pozornosti médií. Ovšem během chvíle se stává nikoliv opěvovanou, ale zatracovanou ženou. Je totiž obviněna z plagiátorství. Její poslední kniha je velmi podobná rukopisu, který posuzovala jako členka poroty v soutěži mladých autorů. Hee-Soo se snaží získat zpět svou ztracenou reputaci a proto se po poradě se svým nakladatelem rozhodne napsat další knihu. Jako vhodné prostředí pro práci jí nakladatel nabídne pronájem opuštěné vily na venkově. Hee-Soo odjíždí se svou dcerkou. Po chvíli tápání v námětu nové knihy začíná sepisovat podivné příběhy, které její malé dceři vypráví jakási imaginární kamarádka. Kniha slaví nečekaný úspěch. Stejný příběh ale pomalu slovo od slova napsal před 10 lety jiný autor. Tentokrát se Hee-Soo rozhodne za každou cenu prokázat svoji nevinu, dokonce za cenu nejvyšší. (Ketri)

(více)

Recenze (13)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bestseller slušně odvedená filmařina. Ale to je asi tak všechno. Film je bohužel neuvěřitelně sterilní co se týká příběhu a lekaček které ač se snaží sebevíc tak nefungujou. Nicméně se režisérovy daří slušně budovat atmosféru a ten barák má něco do sebe. Film je to dobrý ale co mu dost vadí je délka která je celkově přemrštěná a ten příběh okolo toho proč jela spisovatelka do baráku je hodně slabá. Dávám hodně slušné 3, 4* prostě dát nemůžu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózny thriller. Má dosť dobrý príbeh o slávnej spisovateľke, ktorá sa po obvinení z plagiátorstva psychicky zrúti a príde prakticky o všetko, ale po dlhšej dobe sa rozhodne získať späť zašlú slávu a na odporúčanie manažéra sa na čas so svojou dcérou presťahuje do opustenej vily v dedine mimo ruchu veľkomesta, aby tu napísala novú knihu a hneď sa tu stáva celebritou. Pri písaní knihy sa inšpiruje zvláštnymi príbehmi, ktoré dcére údajne hovorí jej imaginárna priateľka, lenže opäť je obvinená z plagiátorstva, keďže to už napísal niekto, kto tu žil dávno pred ňou a tak sa rozhodne urobiť všetko preto, aby zistila pravdu o danom mieste a očistila sa. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak mám z neho trochu rozporuplné pocity. Príbeh ako celok pôsobí dobrým dojmom, dej je dobre vystavaný, v jednotlivých fázach filmu sa mení celkový štýl a je tu množstvo výborných prvkov, ktoré mám v tomto žánri rád a poteší aj jeden dobrý zvrat, lenže zároveň tomu chýba to správne čaro a viacero vecí pôsobí nevyužitých. Paradoxne najkvalitnejšie zvládnuté mi prišli tie mestské situácie mimo hlavného deja, teda ktoré sa neodohrávajú vo vile, prípadne dedine, pretože obe hlavné fázy mohli byť o dosť lepšie. Tá prvá mysteriózne ladená nemá až tak dobrú atmosféru a pocit tajomnosti, ako by mohla mať a tej záverečnej zase chýba napätie, keďže trpí hlúpym správaním niektorých postáv. Ale celkovo mám z toho predsa len dobré pocity, pričom som sa ani na okamih nenudil. Takže v rámci jednotlivých žánrov mi najviac sadla dráma, mysteriózny a thriller dopadli skôr len priemerne. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborná Uhm Jung-Hwa v hlavnej úlohe, ktorá zo zahrala veľmi dobre, bavila ma aj jej rodina, či už dcéra alebo manžel Ryoo Seung-Ryong a celkom slušní sú aj výraznejší obyvatelia dediny. Réžia mohla byť aj lepšia, keďže jednotlivé žánre nefungujú až tak dobre, ako mohli, ale aspoň technická stránka je na tom veľmi dobre, hlavne vizuálna stránka mi sadla. Takže potenciál bol rozhodne väčší, ale aj tak je Bestseller dobrý film, na ktorý sa pozrieť oplatí. 67% ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

S klidným svědomím bych filmu prostříhal dobrých 30 minut zejména v úvodu až středu, kterých sice Bestselleru neškodí ale zároveň také nic kromě stopáže nepřidávají. Námět, atmosféra a provedení jsou na slušné úrovni. Neodkáži nic ale vyloženě vyzdvihnout, ale v tom bych problém neviděl. Bestseller je prostě "typický thriller" který při sledování zaujme, ale příliš toho po sobě nezanechá a brzy upadne do zapomnění. To však rozhodně není mínus. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyrovnaný a rozpolcený film. Ze začátku jsem jenom kroutil hlavou a nechtěl uvěřit tomu, že by se korejci spokojili s klišovitým příběhem o "neviditelné kamarádce". Taky že ne a následný schizofrenní zvrat s rukopisem byl parádní a psychologicky velmi deprimující. Od této chvíle jsem si začal pokládat otázku, co tam chtějí ještě více než hodinu řešit. Nebylo to úplně špatné, ale taky nic, co by film vytrhlo zpět do nadprůměru a spíše z povinnosti se to dotáhlo k běžnému závěru. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Na jihokorejské poměry nikterak zajímavé drama, který sice nabídne několik obstojných scén a závěrečná půlhodinka i lehounce pošimrá nervy, celkově vzato se ale jedná o velmi průměrnou záležitost. Příběh o spisovatelce, která je nařčena z plagiátorství a snaží se tvůrčí krizi překonat v bývalém sirotčinci na okraji malého městečka, sice není nejhorší, nicméně příšerné přehrávání hlavní hrdinky táhne film hodně dolů. Dle korejských zvyklostí je snímek přeukrutně dlouhý, což vzhledem k jeho nezáživnosti je docela úděl. Závěrečná pasáž sice vytáhne film z nejhoršího, na lepší než průměrné hodnocení to ale ani tak není. Od vyhlášené jihokorejské filmové školy jsem čekal prostě víc. ()

Zajímavosti (2)

  • Pro roli filmové představitelky Hee-soo Baek, spisovatelky nařčené z plagiátorství, shodila půvabná jihokorejská herečka Jeong-hwa Eom celých sedm kilogramů. (Conspi)
  • Natáčení odstartovalo 2. 11. 2009 v jihokorejských filmových studiích The KBS Suwon Studios, aby se po deseti dnech přesunulo do provinční oblasti Jeollabuk-do, kde pokračovalo v městských a příměstských lokacích Jeonju. (Conspi)

Reklama

Reklama