Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (845)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na pobavení to nebyla bůhvíjaká dokonalost, ale nebyla to sračka a to se počítá. Prvnímu dílu se nevyrovná, ale Rowan Atkinson je prostě klasickej vtipnej trouba, kterymu se člověk prostě musí smát. Oproti jedničce je ještě rozdíl v tom, že tohle si příště klidně nechám ujít. Teda jedničku už taky, ale tu už jsem viděl 2-3x. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Je libo guláš? Párkrát jsem vyprskla a nebylo to nechutí, tak hodnotím výš než jedničku. Vykrádačky Bonda mě hodně bavily, je tu všechno: M Scully, Q Qulovej spodek, auto chytřejší než řidič, hračičky, krasavice (kupodivu) inteligentní, mučeníčko... Bean se vrhá do prostoru, padá do hlubiny, mlátí stařenky, kope, kouše, trsá a kličkuje před samurajským mečem, je to celkem fajn fajnový. Když potřebujete vypnout a neřešit, dejte si celý talíř. Blbě vám nebude. P. S.: Rowan má hezkou dceru. :o) ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaná komedie / parodie! Atkinson válí a z průměrných vtipů dělá scény, při kterých divák dostává záchvaty smíchu. Tempo je od začátku do konce rychlé, má to spád. Celý film na mě působil efektně a co je hlavní - smál jsem se. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Na pár mírně vtipných momentů je to nudná nuda na kterou se rychle zapomíná. Vyzdvihnout můžu snad jen Gillian Anderson, která z Akt-X dozrála to sličné šťabajzny. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dvojka se vezla ve stejně nezáživných kolejích jako prvotina. Čínská uklízečka byla trapnost sama. Snad každý si musel (alespoň v podvědomí) říkat, že se vlastně dívá jen a jen kvůli Rowanovi. A za něj dvě hvězdy. 42% ()

Script 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy za fantastické obsazení, za vtipné momenty, dobrou akci a parádní finále, kdy Johnny English umlátí Britskou královnu stříbrným tácem. Škoda je, že děj nebyl až tak zajímavý. Nic méně to úžasně paroduje Bonda s Danielem Craigem. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Původního Englishe mám poměrně v oblibě, takže jsem se tohoto "Rebornu" velmi, velmi bál. Všichni víme, jak podobná pokračování často dopadají. Ale nakonec jsem byl vcelku příjemně překvapen. Ano, děj je stupidní, ano, jakákoliv originalita chybí, ano, pointy většiny vtipů jsou předvídatelnější než konec Harryho Pottera, a ano, Atkinson už jen filtruje své staré grimasy a skeče, ale přes to všechno film víceméně funguje a v kategorii komediálních jednohubek se jistě neztratí. Stejně si ale stojím za tím, že když už se Atkinson chtěl vrátit k některé ze svých starších postav, měl si vybrat Černou Zmiji. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Jednice mě bavila ohromě, ale teď nedokážu posoudit jestli se tak zhoršila kvalita filmu nebo se změnil můj vkus... Každopádně film je velké zklamání a těch pár úsměvů, co na mě vyloudil je na komedii žalostně málo. Kamera se prakticky po celou dobu fixuje na Atkinsona a on sám tak ubohý scénář neutáhne. Vše se děje tak nějak nuceně a film s těžkým dechem doklopítá do konce. ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Praštěný Johnny je zpět, začátek sice trochu pokulhává, ale pak je to ten starý dobrý Johnny. Vtípky se umírnily a na ten lehký nadprůměr to stačí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Rozhodně horší než jednička. Ta také obsahovala spoustu trapných fórků, ale vedle nich měla spoustu vtipů parádních. Ve dvojce je těch dobrých jen pár a trapnost převládá. Podle hereckých hvězd, scén, lokací a prostě všeho bylo na dvojku méně peněz a asi se najal i nějaký béčkový scénárista. Takže jediné, na co se dalo ještě koukat, byl Rowan Atkinson. Kdo nemá rád jeho fyzický humor, nepochodí ani s tím, ale aspoň díky němu se film dal přetrpět. Rozhodně bych si počkal na závěr titulků, kdy "mr. Bean" předvede parádní číslo v kuchyni. Po čtyrech letech musím hvězdičku přidat. Asi mé rozpoložení tenkrát nebylo kdo ví jaké, protože je to prostě Bean. Nebo možná když už vnímám jen ty povedené scény, tak ty jsou prostě super. A ano, opět s Rowenem! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Přiznám se,že nepatřím ke skalním fandům Atkinsona a tvrdím,že Mr.Bean je jeho "jedinou" koukatelnou rolí. V roli Englishe ale neurazí. Dokonce nabídne několik vtipných (nikoliv trapných) momentů. Přidám-li příjemné obsazení rolí vedlejších a nájemnou vražedkyni s vysavačem, můžu s klidným svědomím hodnotit 60ti procenty... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Snad ještě horší než jednička.... Příšerně trapnej humor,příšernej příběh a hrozné výkony herců. Myslel jsem, že to bude pořádná komedie a že to aspon trochu zachrání nepovedenou jedničku. Ale spletl jsem se. Nejhorší výkon podal Etkinson, kterej prostě neumí hrát. Mr. Bean je asi jediné co se mi s ním líbí. To je klasika ale ostatní filmy s ním jsou hrůza a děs. Hodně slabé ** za pár povedenejch vtipů. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

S velmi odřenýma ušima slabý průměr. Rowana mám rád, ale jenom jeho ksichty a blbůstky už prostě nestačí. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Johnny English se vrací je podle mého názoru lepší než byl starý Johnny English. Jsou tam momenty nepřetřžitelného smíchu, ale také nepřekonatelné nudy. Je to ale velice solidní průměr a žánr komedie splňuje na jedničku. Naprosto geniální Rowan Atkinson opět nezklamal, i když, co si budeme povídat, tento herec bude navždy především Mr. Beanem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson jako nejlepší britský tajný agent je zpět! A v plné parádě. V porovnání s prvním dílem je ale dvojka o něco slabší. Atkinsonovi přibyl věk, ale na grimasech, akční způsobilosti ani vtipu mu nic neobralo. A proto se mi na tento film moc dobře dívalo. Hned úvod z tibetského kláštera je naprosto bombový, za zmínku stojí i kočka Englishovy šéfové a ukrutně vtipné záměny. Ta drsná vraždící-luxující ťamanka je bezkonkurenční! Nejlepším kouskem celého filmu je ovšem vymakané kolečkové křeslo, přesně jako z Bonda a jen tak na něj nezapomemete. Potěšila mě i malá role Timma "Percyho" Mcinnernyho. A finále a hlavně titulková scéna s vařením jsou také majstrštyky. Tedy JER je naprosto bezvadná akční komedie se spoustou hlášek a vtipných situací, povedenými hereckými výkony, která se jedničce minimálně vyrovná. Atkinson pořád umí hrát a Scullyová je pořád děsně sexy... Pro mě jako celek 85%, doporučuji. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

rozhodne lepšie ako jednotka. Pri niektorých scenach som sa dobre pobavil. Prišlo mi to vtipné, sice veľmi jednoduche, každý fanúšik Bonda vie o čom hovorím. Presne tento film som potreboval na dnešný večer. Takže spokojnosť. Myslím, že trojka nehrozí, lebo o ďalších 10 rokov už Atkinson nebude schopný. Takže veeeeľmi subjektívne 3 z 5 ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Kamenujte mě! Vyhrožujte mi do zpráv jako to mnozí z vás děláte za mé hodnocení! (Za odpad pro Občana Havla, za odpad pro pána prstenů apod.) Ale mě se to líbilo! Ano, je to založené na sitaucích jako z mr. Beana, ale to se mi líbí! Smál jsem se? ANO Smál jsem se dlouho? ANO! (ne nedělám Babišovi reklamu) a tak dávám jednu, druhou, třetí, čtvrtou ale i pátou hvězdu! ()

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama