Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (845)

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Johny English je zpět. Je sebevědomější, originálnější, ale s moudrostí zůstal na slepém bodě. Nevím jak začít s hodnocením. První třetina filmu byla výborná. Představila nám pohled na Johnovu ovládnutou mysli, jeho výcvik a smysl života. Pak to trochu utichlo a ztratilo to na půvabu. Poslední třetina se opět vrátila do starých kolejí a opět jsme se mohli smát. Jenže problém nebyl ani v ději, nebo již ohraných grimasách Atkinsona, problém byl úplně v něčem jiném. Po celou dobu filmu jsem totiž nevěděl zda se jedná o špionážní komedii, nebo si to opravdu na vážný špionážní film hraje. Některé scény byly vtipné, druhé zase vážné a to kouzlo z jedničky s Atkinsonovou proslulou nešikovností se vytratilo. Najednou před Vámi stál pravý James Bond, který se s nikým nepáře. Když to vše shrnu tak, Ano u tohoto filmu jsem se pobavil, Ano scény byly vtipné, škoda jen, že se to v půlce trochu zaseklo. Čekal jsem to mnohem lepší, ale na druhou stranu to nebylo úplně špatné. Hodnotím 55%. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie včele s populárním Mr. Beanem. Pár scén mě fakt dokázalo rozesmát a navázalo na předchozí povedený díl. Určitě to není film k hlubšímu zamyšlení, občas i postrádá smysl, ale to není jeho úkol. Jeho cílem je rozesmát publikum a to se v mém případě docela podařilo, tak že musím hodnotit kladně. V dnešní době, kdy je hodně komedií je těžké býti originální a publikum rozesmát, proto si važme takovýchto filmů. Chválím hlavní představitele a hodnotím kladně - 75% . ()

jeroneemou 

všechny recenze uživatele

Žádná katastrofa, žádněj děsnej biják, zkrátka oddechová komedie. Mám rád zábavu a u tohohle kousku jsem se náramně bavil, i když časem člověk vykouká ten patern a přestane být překvapován. U akčňáku to bývá problém, protože se tak budete ksichtit pořád stejně, celej film, a zábava jde do háje. Tady je to i celkem přínos, protože se tomu o to víc zasmějete. Vadilo mi však trochu, že byla snaha o to, aby Johnny dospěl. To se místy daří, vzápětí ho ovšem docela nevkusně poníží. -- "You are not young, but with age comes the wisdom." -- PS: Tahat koulema šutr bych nechtěl. ()

vrook 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné jedničce se to prostě nevyrovná. Škoda. English mě bavil tak 15 minut z celé stopáže, a to je hodně málo. Dvě a půl. ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: Zklamání! Celou dobu jsem se těšila na ty "pitomé" vtipy známé z jedničky u kterých se člověk v jednom kuse směje nebo aspoň pousměje :) Ale tady mi tak akorát přišly vtipné možná dvě scény, jinak vše bylo nudné a nebo zřejmé, že člověk vše už věděl dopředu...:( Nejdříve jsem ani nechápala děj a poté když jsem už pochopila o co se jedná začala jsem se nudit! Atkinson bohužel už není to co býval...:( Škoda :( ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Priemerna akcna komedia na odreagovanie. Nudne pokracovanie priemerneho filmu, kde ale dvojka napriek podobnemu ohodneteniu co sa tyka hviezd, nesiaha jednotke ani po paty. No more please Johnny... ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Špičkový agent v službách jeho veličenstva s vlasteneckým menom Johnny English sa objavuje druhýkrát na filmovom plátne a opäť si zaslúži pozornosť. Atkinson je skvelý komik, veľmi sa mi páčila hlavne úvodná naháňačka po strechách. Potešili aj vedľajšie postavy (Anderson, West, Pike). Priemerná komédia s kultovým hlavným hercom... 65% ()

Darkslider 

všechny recenze uživatele

Atkinson to prostě umí. Sice je to prostě blbost a poslední 20minutovka už nudila, ale jinak jsem se, v rámci možností, pobavil na slušnou míru. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Jednička mě mile překvapila a docela dobře jsem se u ni pobavil, ale dvojka je o dost slabší. Dokonce tak slabá, že ani možná nestojí za to jít na to do kina... ()

Systematic 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem měl na tváři takový ten debilní úsměv, sem tam jsem se zasmál nahlas a asi 2x jsem se řechtal jak blbec. Trapně mi bylo naštěstí opravdu jen výjimečně. původně jsem chtěl 3,5 zaokrouhlit na 3, ale kuchařská vložka v závěrečných titulcích mě donutila přimhouřit všechny oči a dát 4*. Pokud jste fanoušky Atkinsona, očekáváte umírněnější gagy, než jaké nadejte Beanovi a smíříte se s předvídatelným epizodickým dějem, pak stačí jen vypnout a film si užijete. Zaručeně. ()

simoneo 

všechny recenze uživatele

Druhý diel býva zväčša slabším odvarom oproti prvému. V tomto prípade to platí niekoľkonásobne. Téma bola vyčerpaná. Samozrejme prechovávam velikú úctu k takému komikovi, akým je Rowan Atkinson, no nie som si istý, či mu zrovna táto rola pasuje. Film bol plný trápnych situácii, kvôli niektorým som ho dokonca musel pozastaviť, lebo som sa na to nevydržal pozerať, no milovníci práve tohto typu humoru si môžu predsa prísť na svoje. 2 hviezdičky sú možno príliš prísne, no jednotka si viac ako 3 nezaslúži a toto bolo oveľa slabšie. ()

Psychotic17 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Stále obsahuje několik dobrých scén, ale proti jedničce se změnila celá premisa děje: English už není ani až tak neschopný, takže to musí dohánět až nereálnou mírou stupidity (oproti jedničce ztratil tak 20 bodů IQ), dále se z filmu stala bláznivá komedie - tudíž už jsou pitomci téměř všechny postavy, což se může hodit do filmů Hele, vole, kde mám káru nebo Bulšit, ale k JE se mi to příliš nehodilo. Přesto dokázal nejen pobavit, ale i hlasitě rozesmát, což se vždycky počítá. Nedostatky bohužel kvalitu snímku sráží níže, než by si zasloužil. 60% ()

Dave_ff 

všechny recenze uživatele

Spíš než s terorismem bojuje Johnny se snahou o komediálnost. Tohle opravdu není komedie, je to jen a pouze nuda... ()

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je tenhle díl dost slabota. Možná dvě ze všech údajně vtipných scén jsem strávila smíchem. Nebýt hlavního obsazení Rowana Atkinsona, kterého mám opravdu ráda, tak by film dostal jen jednu hvězdičku, takže +hvězdička za herecký výkon hl. hrdiny. U tohoho snímku je prostě vidět stará pravda, že první díl je vždycky lepší než druhý (samozřejmě jsou výjimky). Jako ztrátu času to nehodnotím, byl to film, u kterého jsem si odpočala; žádný křečovitý smích, žádné napětí. ()

muti 

všechny recenze uživatele

J.E. reborn je podla mna dost dobra bond-parodia. nie je to uplny ulet ani nic prelomove, ale je tam seriozna zaplatka, tibetsky zaciatok (mne pripominajuce Hot Shots 2) a mind over matter, ocarujuca psychologicka Rosamund Pike - akasi bondgirl (zial nedostala dost priestoru podla mna), vynimocny bond car, ktorym ale nebude ziaden Rolls Royce :D stipka Beana (pri stretnuti s Premierom), dvojity agent, cinska "cisticka" killer cleaner, Daniel Kaluuya ako partak Tucker, jedinecny the Bastion, spravne pouzitie a rozpoznanie zbrani agenta, ocenujem zvlast navstevu HK. vo filme uvidite aj mnohe ine spionazne klasiky. musim si etse pozriet jednotku. Rewatch : Johny je absolútny náhodista, always lucky, always everywhere, topdecker a zvrškár. Johny výhra všetko na náhodu a random okolnosti ako Bruce všemohúci. Vždy sa stane to co jemu najviac vyhovuje. Jackpot na každýkrat. ()

Shley 

všechny recenze uživatele

Podle mě film nabídl přesně to co bylo očekáváno a to skvělou zábavu nad nemotorným agentem Johnny Englishem ve ztvárnění Rowana Atkinsona přináší vyjjímečné pobavení pro celou rodinu. Rowan Atkinson ukázal, že ještě zdaleka nepatří do starého železa, je proto veliká škoda, že toto má být jeho poslední film. ()

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama