Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (845)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování ve mne zanechalo mnohem lepší dojem. Dokonce jsem se asi 3x lehoulince pousmál. Johhny doplněný tibetskou moudrostí už rozhodně není ten kokot Johnny z jedničky. Celkově je příběh zajímavější. Scénky jsou mnohem rozmanitější a pomocný negřík je fajn. Jako oddechová komedie film funguje. Tentokrát jsem neměl sebemenší problém film dokoukat. Pěknější 2*. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Výjimka potvrzující pravidlo, že pokračování jsou slabšími bratříčky filmů původních. Englishovi prospělo, že dospěl (jeho styl pronásledování rákosníka byl prostě neodolatelný) a vrací se tak po dlouhých osmi letech ve skvělé formě. Bylo tam vše, co tam být mělo, se skvělým Atkinsonem v čele a sexy Anderson a Pike hned v závěsu. A stejně jako u jedničky přihodím jednu protekční hvězdičku navíc... 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Už ne tak vtipné jako předchozí díl. Johnny English opět po haluzi zachraňuje svět. Společnost mu dělá půvabná Rosamund Pike. :) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean ve službách jeho veličenstva, taková ta trapná zábava, bojím se říct snad až taká americká, kde jediné co mě zaujalo byl anglický dialekt. English je povolaný až ze samotného srdce Asie, aby zachránil určitou osobu před zánikem, samozřejmě že se mu to povede. V celém rozhraní omývá Atkinsonův ksicht množství grimas a tzv. "gagů", noo mně osobně Johny nedostal. Nevim, tady ta legrace je mému srdci poněkud cizí. 4/10 ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čekal víc.. Takže zklamání. Nebylo ve filmu nic, co by mě překvapilo.. Až na pár scének s "Beanem" nuda.. Nejlepší byl konec, kdy ani na potřetí- či na počtvrté se "Bean" netrefil do správné starší babičky..:-) Ale víc jak 2* prostě nedám.. 55% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jako slet gagů dobré. Jen Atkinson zestárl a nejsem zrovna fanynkou té repetitivní hudby. Celý film působí jako jedna velká honička, už se tu začíná parodovat i hongkongská vlna Bruce Leeho i Jackieho Chana, v parodii na Bondovky je snímek ambicióznější než minule, ale dojem potom na rozpacích. Trans šéfka překvapila, nový kolega doplňuje dobře a bez výhrad, ale i tak se zasteskne po ostatních z bývalé trojky. Závěr lulz! ()

cukorek

všechny recenze uživatele

Na Rowna Atkinsona mám dobré spomienky z doby, keď účinkoval v krátkych filmoch ako Mr.Bean, ale po tejto nevydarenej komédii plnej trápnych žartov, prišlo sklamanie. Neočakával som nič veľkolepé, ale bohužiaľ bolo to slabšie ako priemerný štandard. Spolu s Danielom Kaluuyaom sa stali čiernym tieňom bondovských paródií. Najlepší herec, ktorý kraľoval v podobných komédiách bol Leslie Nielsen. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Johnny English Reborn" sa akosi nevie dostať z podpriemeru. Hoci mám pocit, že miestami je to dobrá komédia, najmä v záverečnej časti, tak ako celok to moc nefunguje. V prvom rade mám pocit, že sa Johnny zmenil. Ale neviem či je to dobré. V akčných častiach vie byť aj celkom chytrý, nerobí toľko hovadín ako v prvom filme, no zase sa tam potom komédia stráca. A keď sa tu komédia objaví, tak väčšinou sú to donekonečna otrepané staré fóry, alebo opakované gagy, ktoré o chvíľku nejdú absolútne nikam. A potom je tu aj príbeh, ktorý je podľa mňa zbytočne moc komplikovaný a nepotrebujeme ho tak veľmi intenzívne poznať. Nie je to vyslovene zlé, no myslím si, že v prvom filme bol príbeh veľmi jednoduchý a film sa viac sústredil na humor a neustále Johnnyho bizarné momentky. Tu mám pocit, že sú 2 dobré momentky v rámci humoru. Záverečný pokus o atentát a naháňačka na streche. To sú dobré fóry. Inak to moc nefunguje. Som celkom zvedavý, či to tretí film posunie opäť k lepšej komédii, lebo to minimálne tak vyzerá. Tu som sa bavil oveľa menej, než som chcel. Hodnotenie: C- ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak jako v Prázdninách pana Beana není Bean, na jakého jsem zvyklý, tak zde není pravý Johny English. V prvním díle se English snažil pobavit svou vrozenou nešikovností, která zaručeně pobavila a vypadala věrohodně a hlavně měla své hranice, což je přesně to, čeho jsem se v druhém díle nedočkal. Míra gagů je sice co do délky vyvážená, ale postrádá originalitu, neboť je tu patrná inspirace prvním dílem a největším kamenem úrazu je, že se English nevrátil jako komický nešika, ale jako úplný dement, jehož smysl pro pobavení diváka se vytratil do neznáma. Možná patří Atkinson do starého železa, možná jsem očekával příliš. Ať už je to jakkoliv, trailer mi připadal zajímavější. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době co jsem si to pustil po druhé a musím říct, že dřív jsem měl asi fakt jinej humor, nýbrž ted mi to přišlo trapný a nevtipný a komedie co se veze na shodu náhod mě fakt nebere. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson prohlásil,že s Panem Beanem končí,jelikož už nemá možnosti pro další vývoj té postavy,to by mě zajímalo jaký vývoj vidí Rowan v postavě britského arciblba,ve službách jejího veličenstva,i když určitý vývoj od jedničky tu je ( dal jsem jí odpad mimo jiné ) humor nebo co to má jako být už není tak zoufale patetický a trapný,už je jenom fádní a nevtipný,bravo Rowane,ve trojce se třeba zasměju :) Ale bych jenom neremcal nad neuvěřitelnou zbytečností tohodle komediálního pokusu...komediálního? Režisérsky,kameramansky nebo jakkoliv filmařsky chcete je Reborn zcela v rutinním pořádku,problémem není ani tak režie či Atkinson,ale zoufalý nedostatek jakékoliv opravdu vtipné scénky,která by diváka rozchechtala,proto mi přijde opravdu na pováženou 64%,které tenhle skvost má,přitom u prázdnin pana Beana se v kuse řechtalo celé kino a má o celých 9% méně,věc která na čsfd absolutně irituje a to pravidelně.No když se vrátíme k Reborn a absenci vtipných scén,je tu scénář,který je od začátku do konce průhledný jako podprsenka výkladní kurvy.Už jen když si přečtete obsazení dojde každému synovi televizní rosničky jak se příběh bude vyvíjet.Takže nějaká překvapení či zvraty nehrozí a když už nemáte ani to,je to celkem problém.Při tom parodování tajných agentů skončilo skoro vždycky fiaskem,takže o co se Britové s tímhle suchým humorem snažili fakt nevím.Opravdu dobré scénky jsou tu 3 a to naháněčka na střechách,Atkinsnowo cukání kouktů při vzpomínkách na afriku a finální scénka v titulkách.Výrazně potěší neuvěřitelně stále více píchatelná Gillian Anderson a ještě víc ********* Rosamund Pike.Jinak bohužel suchý humor a prakticky celou stopáž prozívete,ale furt lepší než jednička,která byla naprosto dementní.Rowane vrať se k postavě Pana Beana,ten svojí natvrdlostí vysazoval divákům čelisti ze smíchu,tvůj Johny English to umí sice taky,ale neustálým zíváním.podprůměr ( nejvíc bije do očí nevyužitý potenciál tréninku v Číně ) 40%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Johnny English byl ve své době velice zdařilou parodií na bondovky, (nebo možná spíše komediální variací) která se sice pohybovala na rozmezí dementního a povedeného humoru ale dokázala pobavit všechny bez rozdílu věku. Teď po letech (překvapivě docela pozdě) se -už podle názvu- "Johnny English" vrací a potvrzuje nestárnoucí pravidlo "slabší dvojky". Aktinson už působí přejedeným dojmem (konkrétně tedy jeho stále se opakující humor) a 50% humoru je založeno na opakujících se vtipech (neustálé záměny padouchů s obyčejnými lidmi) a originality je zde naprosté minimum. Naštěstí se ve výsledku nejedná o takový průšvih, jaký předpovídaly trailery ale přeci jen by si i ten "Johnny English" zasloužil něco lepšího. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, především díky nevyváženému humoru a sázce na jistotu ve vytváření podobných situací, jež byly k vidění již v předchozím díle. Nicméně ve snímku je stále dostatek zábavných pasáží (mezi nejzdařilejší patří chytrá parodie na počáteční honičku v Casinu Royale, skvěle načasované „clouseauovské“ přeřeky nebo do ad absurdum dovedený mnišský výcvik). Hodně se mi líbil výběr herců - Atkinsonovi zdatně sekundují Daniel West jako záporák, výborná „bondgirl“ Rosamunde Pike a především pak talentovaný Daniel Kaluuya, jež si střihnul roli Englishova parťáka. Příběh není nijak duchaplný a vtipy občas balancují na hraně trapnosti (a párkrát do ní i spadnou), avšak obecně vzato jsem se dobře bavil. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrej moderní vizuál, super akční hudba, jednoduchý přímočarý příběh, bláznivý Atkinson, občas sranda, občas trapas. Asi tak nějak by se dal charakterizovat nový Johny English. Dlouho jsem uvažoval o 4 hvězdičkách, ale konec filmu zase nabídl zbytečně moc patosu a tím se definitivně zařadil do 3-hvězdičkové kategorie. Pravděpodobně se jedná o lepší film, než předchozí English, ale do dokonalosti mu leccos schází. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Medzi prvou a touto druhou časťou je rozdiel 8 rokov, tak som čakal opäť plnú paľbu za scenár a Atkinsonove prevedenie. Žiaľ to ale spadlo do lepšieho priemeru. Tej vtipnosti tam už nebolo toľko a mnohé žarty vyzneli trochu trápne. Zasmial som sa, ale dalo sa za tie roky z toho vybiť viac. Na druhé pozretie ale hodnotím vyššie. Asi mi dnes už chýba komédia tohto typu, to čo sa točí posledné roky na poli humoru je väčšinou stoka. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zářivý příklad toho, jak dokáže jeden herec udělat celý film. Nezaměnitelné Atkinsonovy grimasy a jeho dokonale funkční herectví tak bez problému zakryje celkovou průměrnost a neoriginálnost snímku, který nemá vyšší ambice než dvě hodiny diváka nechat odpočinout si od každodenních trablů. Parodie, neparodie, "Reborn" sice útočí jen na první signální soustavu prvoplánovými vtípky, ale od srdce jsem se u něj zasmál mnohem víc než u podobných wannabe-komediálních nápodob tajných agentů (Austin Powers, Dostaňte agenta Smarta) nebo jakékoliv americké komedie za poslední rok. Babrat se v tom, že není jasné, co je zde parodováno, stěžovat si na nelogičnost a předvídatelnost zápletky je stejně směšné a průzračné jako bezobsažně nadávat na Twilight. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Johnny English se vydává - co do atmosféry i děje - po stopách svého předchůdce, a i když nenabízí nic moc nového, jedná se o sympaticky a humorně strávených sto minut u obrazovky. Máme zde opět co dočinění s proradnými padouchy a jsme opět svědky toho, jak se English dostává z jednoho průšvihu do dalšího (matka šéfky a královna by mohly povídat). Nicméně - stále to na mě fungovalo a děj filmu vcelku odsýpal, takže jsem se nestíhal nudit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvojka je horšia ako jednotka. Humor, na ktorý som sa najviac tešil, ma trochu sklamal. Až na isté "beanovské" eskapády, sa jedná o priemerný špionážny príbeh. K vydareným scénam určite patrí let vrtulníkom... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

67% Průměrná komedie s pár dobrými vtípka, která už je jen tichou vzpomínkou na nejlepší kousky kdysi geniálního komika, aneb filmový svět rowanu atkinsonovi nějak nesvědčí. V každém případě, ale budou potěšeny milovníci bondovek, neb je v této komedii více z klasické bondovské éry, než v posledních dvou filmech s danielem craigem a snad žádná bondovská scenérie nebyla tak lákavá jako základna vysoko v zasněžených horách spojená se světem jen lanovkou. ()

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama