Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

sharky 

všechny recenze uživatele

67% Průměrná komedie s pár dobrými vtípka, která už je jen tichou vzpomínkou na nejlepší kousky kdysi geniálního komika, aneb filmový svět rowanu atkinsonovi nějak nesvědčí. V každém případě, ale budou potěšeny milovníci bondovek, neb je v této komedii více z klasické bondovské éry, než v posledních dvou filmech s danielem craigem a snad žádná bondovská scenérie nebyla tak lákavá jako základna vysoko v zasněžených horách spojená se světem jen lanovkou. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dávam jednu hviezdičku z nostalgie. Ešte pár rokov dozadu by som sa na tom pravdepodobne zasmiala ako pri jednotke, pretože v tom veku mi bolo vtipné všetko, ale tentokrát nie. Myslela som si, že sa z toho vyvlečiem a tak som nenápadne povedala: musím ísť pišať, dopozeraj to bezo mňa. No bohužiaľ keď som sa vrátila film si na mňa počkal tam kde sa pred odchodom zastavil. Škoda. Johnnyho ako postavu mám rada a som vlastne mierne sklamaná, že nebola som schopná oceniť tento film. Neviem či môj humor starne spolu so mnou, alebo sa zo mňa stáva stará zatrpknutá žena (no to už vlastne i som) ale druhý Johnny ma naozaj nudil. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se misky vah výrazně posunují na stranu "Jamese Bonda" a z "Mr. Beana" už zbývá opravdu pramálo (což se projevuje např. na nižší koncentraci vtipů). Johnny už není trotl, ale logicky uvažující elegán, který má prostě smůlu.;-) Po technické stránce 100x lepší než kdejaký akčňák, takže za mě naprostá spokojenost. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Trochu mě udivuje, jak se většina shoduje na tom, že "dvojka je stejná jako jednička". Jedni to myslí pozitivně, druzí naopak, ale všichni jako by přehlédli, jakou proměnou prošel titulní hrdina a o kolik pevnější v kramflecích je on i scénář. Oba filmy sice hodnotím třemi hvězdičkami, ale každý z jiných důvodů. U prvního filmu jsem měl (možná nesprávný) dojem, že autoři oprášili nějaký zamítnutý koncept regulérní bondovky (napsali celkem čtyři) nebo přinejmenším posbírali nepoužité odřezky filmů s Brosnanem, splácali je dohromady a Rowan Atkinson podobně nahodile přispěl dříve nepoužitými beanovskými gagy nebo variacemi na ty už použité. Nový Johnny English mi připadá mnohem komplexnější - děj postupuje pořád dopředu a i když není dostatečně originální, aby uspěl ve vážném filmu s Bondem nebo Bournem, rozhodně je efektivní - jednoduše řečeno, zajímalo mě, "jak to bude dál". A zatímco English z prvního filmu vzbuzoval spíš zlomyslný posměch a v duchu jsem mu přál jen to nejhorší, jeho reinkarnované já si zaslouží sympatie. Jinak a trochu podrobněji v mé recenzi. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale pořád ucházející zábava. Mě English baví hlavně proto, že paroduje mé milované bondovky. Titulky počínaje, přes výzkumnou laboratoř, padouchy, ženy a rozličnými prostředími a lokacemi konče. Nejen různé odkazy, kde nesmí chybět chytré auto, ale třeba i půvabná Rosamund Pikeová (Dnes neumírej). Občasná trapnost a vata je prostřídána vtipnou honičkou po střechách či rvačkou zakončenou na mořském molu. Čekal jsem trochu více, na jeden mlžný podzimní večer však dostačující. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Film sa natáčal v Londýne a Welwyn Garden City (Anglicko, Veľká Británia) a v Hongkongu a Macau od septembra 2010. (Arsenal83)
  • Skladba, která hraje během potitulkové scény, je od Edvarda Griega a nese název „In the Hall of the Mountain King“. (OJan)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama