Reklama

Reklama

Tenši no koi

  • Japonsko 天使の恋 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rio, sedmnáctiletá studentka střední školy je díky své kráse vždy centrem pozornosti. Kvůli traumatu, které prožila v dětství, se však zajíma jen o sebe a každého ve svém okolí včetně přátel využívá jen k získávání peněz. Až jednoho dne potká o osmnáct let staršího profesora Koukiho a zamiluje se do něho. Rio neví co si počít a tak se mu svěří se svými pocity. Kouki sice o ní projeví zájem, ale má svůj tajný důvod proč s takovým vztahem nechce začínat. (Raztubyl)

(více)

Recenze (25)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výborné, snad jen závěr byl na můj vkus až moc přeslazený a kratší stopáž by také neuškodila, ale pořád je to kus velmi dobře odvedené práce, které, chtě, nechtě, díky typické Japonské stylizaci, přežiju bez větších nehod i jakožto cynická ploutev, která se většině romantických filmů vysmívá za jejich tupost (a to je tu díky Nozomi Sasaki roztomilost koncetrovaná v nevídaném množství)... Ale je fakt, že pro snímky určitejch kinematografií to moc neplatí (o=´ ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zatímco mě naprosto míjí divácký hit A moment to remember, tak zde klišoidní romantické motivy na 90% fungují. Jak by také ne, když zde hraje schopný herec (nejen krasavec) Shosuke Tanihara, jako učitel Kouki, splněný sen všech kluků a mužů je energická a bezprostřední hrdinka Rio (kterou podala výborně Nozomi Sasaki), slovy hlavního hrdiny, kdo by se do ní nezamiloval? Jakkoliv se ve filmu objevují vážné a smutné motivy, nikdy to není laciné nebo vydírací. Na debut vynikající práce, hudba je často spíše podkresová a nenápadně v pozadí, do popředí jdou zvuky prostředí. Rozhodně silně působí emoce hrdinů, velmi atmosférický film, který Vám nedá vydechnout. Rád se na film podívám znovu, doufám, že obchod DDDhouse má DVD s eng titulky. Poznal někdo film, na který se dvojice dívá v kině? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě by to byl výčet celkem banálních scén o teen dívce a topolčanské zlatokopce. Ale je to obrazové krásné a hlavně je to o vzdálené japonské kultuře. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bez toho zbytočného pátosu a to sa cení. Alebo dobre. Pátosu je tam ako sviňa, ale Japoncom to nejako dokážem prepáčiť. Okej inak, nedokážem, ale keď sa kukám do tých veľkých očí Nozomi Sasaki, tak mám v piči. Snaží sa to byť veľmi obsažné a je tu smrť, školáčky, nejaké tie odhalené nôžky Japonských krásavíc, romanca a takéto večné priateľstvo. Ono to funguje aj keď z týchto filmov som asi už vyrástol, alebo inak, nemám pri sebe krásavicu, čo by film pekne rozohrial a ja by som to už po tom nejako dokončil. Ale na konci zostáva veľmi pozitívny pocit. Nie je to sebecky dramatické. Je to podané z rozumom. A na tom Japonskom daždi niečo skrátka je. Plagát chcem mať nad posteľou!! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebyť slabšieho začiatku a zopár zbytočných momentov odchylných od hlavnej dejovej linky, dal by som plný počet. Dobre, kvôli poslednej cca hodine by som tomu dal plný počet aj tak, ale chcem byť viac objektívny - takže dávam slušné štyri hviezdy. Na hlavnú hrdinku je radosť sa pozerať. Na začiatku sa síce javí ako otravné a namyslené "ľahké dievča", no všetko má svoje dôvody, a že za jej správaním niečo stojí je poznať už od úvodnej scény. Každopádne sa jej správanie rýchlo zmení potom, ako stretne introvertného a sklesnutého profesora histórie. Od tejto chvíle som sa na obe postavy pozeral s radosťou a užíval si ich spoločné chvíle s nimi, aj keď len za obrazovkou. S ostatnými postavami som však trochu mal problém - nezapadnú úplne do deja, teda, aspoň pre mňa. Nie len, že sa im nevenuje až taká pozornosť a neviem o nich skoro nič, vďaka čomu k ním nemôžem chovať veľké sympatie, ale dokonca v jednej časti príde zvrat a na scénu sa dostaví určitá postava, ktorej sa (neprezradzujem)... a divák sa ma kvôli tomu rozplakať. Dobre, možno ma trošku z tej scény zamrazilo a takmer mi spadla slza, ale aj tak. Vadili mi aj momenty s hlavnou postavou a jej kamarátkami, ktoré síce boli pekné a energické, ale znovu nijak nezapadli do hlavnej dejovej linky. Keď by však vo filme tieto veci neboli alebo boli, ale boli by obmedzené, dal by som jednoznačne päť. Chémia medzi postavami je fascinujúca, atmosféra nádherná, vizuálna stránka výborná, zvukové vsuvky perfektné, super soundtrack a mohol by som pokračovať ešte dlho. Jasné, miestami to pôsobí ako citová vydieračka, ale ja som si to užil aj tak a hoc klišéovitý, stále nádherný záver mi nenechal popadnúť dych. A mimo to, pri sledovaní tohto snímku ma ani len nenapadlo, že sa jedná o debut. U mňa výborný filmový zážitok. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Změna z manipulativního chování mladé dívky na hodnou a o přátele se starající, jejíž přerod začíná v době, kdy se zamiluje do profesora historie, jehož pozná díky záměně fotek, je příjemná oddechová záležitost. Jak už bývá u filmu zvykem, tak oproti seriálu je změna uspěchaná, jelikož není dostatek času na její budování a tím pádem působí naivně až místy uměle. Je však pravda, že láska chvilkově lidi mění, takže v tomto směru přistupuji mírněji. Další událostí je již zmíněná láska mezi Rio a Koukim, kteří jsou od sebe vzdáleni velkým věkovým rozdílem. Velice sebevědomá Rio se snaží uhranout značně uzavřeného profesora. Ten se této lásce zpočátku nebrání a plně se jí poddá, jenomže si po čase začne uvědomovat závažnost svého nádoru na mozku a začne se Rie stranit. To však nemá dlouhého trvání a díky kamarádek se s ním opět setká. Nevím jestli jsem byl ošálen pěknou vizuální stránkou, nebo shledávám obsah natolik kvalitním, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se mi tento kousek líbil a když vezmu v potaz, že to je první film Yuri Kanchiku, tak při jeho hodnocení nemám výčitky svědomí. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

ze zacatku je to jak Samaritan Girl, ale nedotazeny. Prostredek je jak my sassy girl, ale prepaleny. A ke konci hotovy Moment to Remember, ale ten byl vysperkovanej. Proste ten film nevo co chce byt, tak je od vseho kousek a ve vysledku neni nic. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Snímek bych rozdělil na dvě části - v první jasně dominuje půvabná, roztomilá a neskutečně zábavná středoškolačka Rio, v té druhé pojednávající již více o těch vážnějších záležitostech typu nemocí, vztahů a trápení už jsem tak nadšen nebyl a občas pošilhával po hodinách kdy už bude konec, takže celkově lehké zklamání i přes solidní závěr. 71% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

"Čím viac miluješ, tým viac to bolí - a napokon Láska človeka predsa len zmení na nepoznanie!" - asi takto by sa dala charakterizovať hlavná idea tohto japonského filmu. A musím povedať, že napriek nie práve pútavému začiatku (keď som si myslel, že celý film bude o naivnej dievčine, ktorá si nájde kamarátky a prenikne do sveta hriechu), sa to neskôr zmenilo v sentimentálnu romantickú drámu. Celkovo tento film spravil na mňa veľmi dobrý dojem - aj keď zopár klišé scén v tom bolo (ale tomu sa v romantickom žánri ťažko vyhnúť), ale z celkového pohľadu sa to rozbehlo do zaujímavého a pútavého príbehu: Traumatizované dievča sa stráni akéhokoľvek náznaku bolesti a radšej zneužíva dôveru ostatných, až do chvíle, kým zistí že jej vlastne na nich záleží - a za to všetko môže Láska... Pekné, sentimentálne, smutné - aj keď ten záver mohli nechať viac otvorený (aspoň tak ako v Butterfly Effect). ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dobře provedený snímek, ale poněkud nevyrovnaný, slušela by mu menší stopáž. Začátek, ve kterém se provádí převýchova jedné studentky, jako by z oka vypadl z amerických filmů, ale Japonci to samozřejmě zpracovali mnohem lépe, takže se dá na to koukat. Pak se nám tu z lehce komediálních prvků film přelije do vážnějšího rozměru, ale díky tuně makeupu a značkového zboží, kterým jsem byl zavalen od začátku, to pak příliš nefunguje. Je to i kvůli tomu, že Rio je mi značně nesympatická. Takže celkově to bohužel, zas tak super film není. Na jedno shlédnutí dobré, ale víckrát už to nemusím vidět. Tímto uděluji čistý průměr (50%) a těsně 3 hvězdy. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Mozna snaha udelat to opravdu hodne emotivni se tvurcum nevyplatila. Pusobilo to potom uz trochu krecovite, ale stale to je nadprumerna "romantika" a to pro chlapce hlavne diky opravdu pekne Nozomi Sasaki v hlavni roli. ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Příběh zajímavý. Má něco do sebe, i přesto to nemůžeme to srovnávat s filmem jako např.: A moment to remember, který je založený POZOR SPOILER na ztrátě paměti hlavního hrdiny. Hlavní postava Rio, známá v Japonsku též z reklam fits http://www.youtube.com/watch?v=cj1ubNywvEY, je po celou dobu strašně uječená, ale tak to už je japonská specialita. Těsně 4 hvězdičky. (65%) ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Vskutku krásne a zaujímavé, príbeh pútavý, prevedenie a hudba správne vybrané. Prečo nie 5*??? Koniec bol na mňa príliš happy endový :))) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vysoke hodnotenie ma v tomto pripade fajne oklamalo. Film je totalne odtrhnuty od reality (kedze ma ist o romanticku dramu) a plny rezijnych dier. Naivne charaktery, mizerne herectvo (chutnucke manga grimasy zvladaju vsak hravo) a take zmeny v charakteroch, ze az strach. Romanticka linka, je oproti inym kuskom z azie znacne podpriemerna a vobec som jej neuveril. Pokial by vysnenym "povolanim-zabavkou" japonskych "tinedzeriek" podla tohoto "filmu" malo byt to, ze v 16, 17-tich budu robit slapky spolu so svojimi kamaratkami, hrat sa na princezne, pretrcajuc sa starsim chlapom a potom ich oznacovat za prasata, tomu mierne nerozumiem. S takymi filmovymi holcinami si realny doverny vztah predstavit neviem. Aky priklad z tohoto filmu tie mladsie divacky maju, je zrejme. Na druhej strane sa nedivim, pretoze prave v japonskych show, ale i krajine samotnej prave mladucke dievcata sa v mediach takto prezentuju. Pekna baba sice oko potesi, avsak urcite nie s vyzorom decka a spravanim poulicnej pracovnicky, ako je to v tomto kusku. :) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Keď mala 14 - rozrušenú ju mama ťahá za ruku v nemocnici - čo sa stalo sa dozvieme neskôr. (Asi dáka dráma, však uvidím...) Keď mala 17... Na strednej škole, ktorú navštevuje, zachráni akési dievča pred miestnou tyrankou - aspoň to tak vyzerá. (Budiš, nemusí to byť zlé...) Ďalšia scéna - ona vlastne robí aj s kamoškami spoločníčku za peniaze. (No, som trochu sklamaný, ale pozerať sa na bandu pohľadných Japoniek v školských uniformách či negližé - prečo nie?...) (Ach, takže znovu zmena...) A v ďalšej scéne si to už dievčina veselo poskakuje a zamilovane máva na svojho profesora. (Aspoň bude sranda...) V tomto poslednom, roztopašne romantickom duchu bude film plynúť asi ďalšiu hodinu. Lenže po tom divne zmätenom úvode (bez ktorého by to však asi zaváňalo až príliš lacným dojákom) viete, že to tak ísť až do konca nemôže... Keď mala 18... nechajte sa "prekvapiť"... Hlavná ženská postava, Rio, je zo začiatku dosť nesympatická, ale na konci, keď . . . , ju vlastne aj chápete, prečo taká bola... Ále čo, tak nech som prvý, natočené je to zaujímavo (veľmi sa mi páčila scéna s dáždnikom na začiatku i na konci ako aj to striedanie hudby a ticha), bavil som sa a zanechalo to vo mne príjemný pocit - dám tomu za 5 (90%)... ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem si říkal, jestli mě vůbec ještě nějaký film dokáže dojmout tak, jako v mých začátcích sledování asijských romantických dramat. Myslel jsem si, že mi z těch filmů o zákeřných nemocech otupěly smysly a už mě jejich sledování nechává chladným. Pak jsem si pustil My Rainy Days a zjistil jsem, že odpověď je ano - stále takové filmy existujou. Vidím že zdejší hodnocení není nejvyšší, ale já nemám žádnou závažnou výtku. Dobrý příběh a hlavní hrdinka úplně k sežrání. A to i v momentech, kdy se chovala jako čubka nebo jako otravná puberťačka. Hltal jsem to. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Ten film mi přišel dost nepřesvědčivý. Prostě všechno nasázené v jednom řádku. Nozomi uchvacovala svojí krásou a roztomilostí, ale bohužel herecky je dost pod průměr. Zato Shōsuke byl fantastický. Celkově mě film bavil, ale nezaujal. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě tenhle Anděl moc nebavil, možná proto, že jsem neóchala a neáchala nad krásou hlavní "hrdinky" a ani jsem neměla pocit, že je najednou lepší, nebo že bych jí měla odpustit. Sensei je sice relativně sympaťák, ale není tu představen natolik dobře, abych ho mohla víc než jen povrchně litovat. Nic jsem nečekala, takže mě v podstatě nezklamalo - koukatelné, ale slabé. ()

Reklama

Reklama