Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejsem zrovna prvotřídní "ptákofil" aby mě tato komedie nějako významněji zasáhla. Avšak Jack Black a spol. se celkem hodně snaží mě tento snímek zpříjemnit. A taaak jsem se těšil na Jima Parsonse a nakonec tam byl pouze ve dvou kraťoučkých scénkách. No na oddechovku dobré, ale pro mne slabé 3*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je možné soutěžit v ledasčem, ale o tomhle koníčku slyším poprvé. Bohužel některé koníčky nejsou pro každého. Je to hlavně otázka financí, takže zase zpátky k filmu. Zpočátku jde o průměrnou podívanou, která se postupem času mění v něco, na co se člověk rád dívá a začne fandit honbě za viděnou co největšího počtu ptáků byť jen jednomu, nebo rovnou všem účastníkům. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príjemný oddychový film s krásnou prírodou a putovaním za vtáctvom USA. Keby som nejaký ornitológ, tak by som bol určite o to viac unesený. Takto som to vnímal len z neodborného pohľadu, ale aj tak ma to celkom zaujalo. Len škoda, že dej ako taký nebol moc vábivý a skôr som to vnímal ako epický pseudo-dokument zameraný na pozorovanie trojice "lovcov" vtákov. Aspoň, že to bolo oživené aj pozadím rodinného života tejto trojice mužov, a bola tam pekne vystihnutá hranice medzi posadnutosťou rekordom a rodinnými prioritami. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To by člověk nevěřil, co jsou ještě schopní v tom Hollywoodu vymyslet. Natočit film o ametérskejch ornitolozích je docela psycho nápad, ale udělat ho vtipnej, to by potřebovalo víc dobrejch nápadů. Moc se smát u toho nedalo, i když kdyby se některy scény víc vyšperkovaly, možná by se i dalo. Ale bohužel, u tohohle filmu jsem si pořád řikal, co je to za divny lidi a za divnou honbu za ptákama. Akorát by mě zajimalo, jestli takoví lidi-blázni fakt existujou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách maximálně pohodové, sympaticky obsazené, na oko pěkné, ale zároveň nepříliš vtipné a tématem pro mnohé dost specifické a nepříliš zábavné. Možná by bylo lepší, kdyby to režisér pojal, jako bláznivou komedii, kdy si parta ptáčkařů dělá naschvál při plnění svého snu, protože takhle zůstává sice sympatická, nenáročná, ale vlastně i docela nudná a herecky nevyužitá rodinná komedie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)
  • Brad Harris (Jack Black) nosí hodinky značky Casio G-Shock a Kenny Bostick (Owen Wilson) nosí hodinky značky Rolex GMT Master II. (dyfur)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama