Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Jim Parsons, který ve filmu ztvárnil postavu zaníceného ptačího bloggera Cranea, v seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007) naopak hraje pravý opak, jeho postava Sheldona Coopera má vážnou fobii z ptáků. (Petr_Vacikar)
  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)
  • Název hudebního CD Stevea Martina je "Rare Bird Alert". V The Ellen DeGeneres Show řekl, že se nechal inspirovat při natáčení v Kanadě. Pomocí tohoto upozornění (Rare Bird Alert) se mohou ostatní pozorovatelé ptáků dozvědět, kde se nachází vzácní ptáci. (phoebess)
  • Brad Harris (Jack Black) nosí hodinky značky Casio G-Shock a Kenny Bostick (Owen Wilson) nosí hodinky značky Rolex GMT Master II. (dyfur)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama