Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Recenze (140)

venison 

všechny recenze uživatele

Originálně, svižně a zábavně odvyprávěný příběh jedné psí legendy - víc jsem se smála, ale došlo i na slzy.. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

Nemám filmy o psech zrovna v oblibě, ale zde musím udělat výjimku. Příjemný příběh, který je vyprávěn v jedné australské hospůdce a každý přispívá svými vzpomínkami. Na film z prostředí Austrálie rovněž nadprůměrné. Doplněné netradičním soundtrackem, který ale rozhodně není na škodu. Celkově lepší průměr, v kategorii se zvířaty však top a proto 4*. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebavil som sa tak, ako som čakal, ak to mala byť komédia. Ak to mala byť dráma, tak nejako tiež nefungovala. Tých žánrov je tu pri filme nejako priveľa, a žiadny potom nevynikne. Psík hádže milé psie oči, prechádza sa sem a tam, ale že by s ním film predviedol niečo mimoriadne, to nie. A že by pes celkom sám precestoval viac sveta ako Zigmund a Hanzelka? Tvorcovia sa ma snažili aspoň dojať, ale ani to sa im nepodarilo, takže len slabšie tri hviezdy. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Kdo by si myslel, že film kde hlavní roli má pes bude taková pecka. Nemám co vytknout, snad jen to přehnaný cestování, který mělo být přehnaný, při hledání Johna. Super soundtrack, kamera a práce se světlem. Herecké výkony zpocených chlapů úžasné. Příběhy tomu daly šťávu, jinak by to byla nuda, jako Hačikó příběh psa. Jsem nadšená. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Písek a voda. Pes a kočka. Život a ztráta. To vše v poutavém, místy vtipném, místy smutném vyprávění z australské pustiny, jejíž zdánlivá hrubost skrývá vřelé srdce. Red byl teda sakra pořádnej pes! ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Solidní rodinné drama s pejskem, které milovníci tohoto živočišného druhu nezdravě nadhodnotili do nepochopitelných výšin. Pravda, že Austrálie je docela fotogenetické místo a herci jsou celkem sympatičtí. Příběhově to je nicméně ta samá šmíra, jako řada jiných filmů o pejscích, které jsem už měl tu smůlu vidět. Umírání - nucené slzičky - smrt - vynucené slzičky - láska - horko těžko vydojené slzičky - atd.. (ne nutně v tomto pořadí). Průměr za 2,5* a lehké bezvýznamné plus za solidní formální stránku. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

To, čo je Hačikó pre Japonsko, to je Red Dog pre Austráliu. Film oproti Hačikovi hral menej na city, čo mi veľmi neprekážalo. Zato obsahoval zaujímavý štýl rozprávania príbehu a dostavil sa aj humor. Krásne prostredie Austrálie, dobrá atmosféra a úžasný "červený" pes si u mňa vyslúžil lepšie 4 hviezdičky. 8,5/10 (Videné v TV, 18.11.2018, SK dabing) ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Hačikó jsem viděl a líbilo, tak jsem samozřejmě nemohl vynechat. Podobně uplakané, ale i vtipné, lidské, prostě krásný (nejen) rodinný snímek, který zůstane v hlavě. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Muž a jeho pes. Alebo celá horda mužov (a jedna nemenej dôležitá žena) a pes, ktorý nepatrí nikomu, iba sám sebe? Film o skutočnom priateľstve medzi človekom a zvieraťom. Zvieraťom, ktoré má vlastnú osobnosť a ktoré je nespútané, spontánne, divoké i láskavé. Podívaná pre každého a nielen pre toho, kto raz mal toho svojho jediného a zcela výnimočného zvieracieho kamoša. K tomu vynikajúca hudba, nepredvídateľný dej a prekrásna austrálska príroda. RIP Red. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh psa který možná začal obyčejně ale po čase se z něj vytvoří legenda se vším všudy.Viz když o něm každý vypráví svůj příběh tak si něco přimaluje.Připomínalo mi to jeden film s dračkami(ženy které v minulosti za krutých mrazů v zimě draly společně peří a rozprávěly nabylo rádio ani tv)Herecké výkony,famózní režie,interiéry a všemu vévodil scénář.A nezvykle dobrý dabing.Jó to byly časy.Kdy herci dbali na kvalitu a ne kvantitu.Obzvlášť mě dostal příběh který vypráví (jméno nevím)chlapík kterému padla do oka sestra u doktora a záminky se kterými se dostával do její blízkosti.Samozřejmě posloužil Red :-))))Tak vás nedostane ani tv se Silvestrem.To vám garantuju.A souboje Reda s kocourem to jen tak někdo nevymyslí a nepodá . ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

V této hořké komedií hraje hlavního hrdinu - pes... Filmy o psech mám rád, ale tento byl bohužel nic moc- ani dostatečně vtipný, ani dostatečně dojemný.. Nevím, co přesně mi vadilo, ale nudilo mě to a ani pes mi nepřišel nikterak výjímečný..50% ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Citlivý a silný príbeh úžasného a odvážneho psíka sprevádzaný príjemnou hudbou a jednoduchými, ale skvelými ľuďmi okolo neho, ktorí mu tvoria jeden veľký domov. Veľmi, veľmi príjemné prekvapenie je tento film. ()

pytrisss 

všechny recenze uživatele

Bohužel se někdo inspiroval u Wese Andersona. Herci, až na blondatou australskou dominu, sympatičtí. Snaha o jemný humor který je tak jemný až není vůbec. ()

Reklama

Reklama