Reklama

Reklama

Český pekáč

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1988, 25 min

Obsahy(1)

Malá komedie o mladém manželství a dobře upravené štice... V příběhu mladých novomanželů Cyrusových (O. Kaiser a M. Pleštilová) se přeneseme do Prahy na konci 19. století a budeme sledovat první dny jejich společného, harmonického soužití, které však záhy a vážně naruší nepřekonatelný problém kolem jednoho obyčejného kuchyňského náčiní… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Předčasné rozloučení s Ignátem Herrmannem v přepisech. Tento skvělý nástupce Nerudy se stal jedním z nejdůležitějších autorů prvorepublikového filmu, ale po únoru na něj bylo zapomenuto. Pouze jedenkráte filmaři splatili dluh tomuto fenoménu v Příběhu dušičkovém (1964), leč ani televize nebyla vřelejší a tak vznikla sotva trojice drobných črt za celou éru její existence, což není mnoho. Ale při pohledu na tuto roztomilou hru Kaisera a Pleštilky se jasně ukázalo, že i mladší generace by si s takovou látkou věděla rady. Škoda, přeškoda, že dnes už nemá nikdo ani trpělivost, ani vkus. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ty máš precizní povahu? A co to je?" Milá malá komedie se sympatickým Oldou Kaiserem. Myslím, že hádání a po něm okamžitě přicházející usmiřování se mladého páru vystihli filmaři a herci hezky, a Kaiserova snaha získat "protoyp" vysněného vynálezu je krásně satirická a neztratí se ani v dnešní době. K vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=zT8WWOMeUeU ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

V detailu zajímavá drobnůstka, a to herci Miroslavou Pleštilovou a Oldřichem Kaiserem. Ovšem ve slabém scénáři jako celek jen průměrné. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Příběh je to nepochybně zajímavý především pro toho filmového diváka, který obdivuje velkého herce a umělce O. Kaisera. Divák může sledovat jeho vývoj, i díky krátkým filmům. Herců jako je O.K. je dneska už v české kotlině pramálo. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Žertovná televizní anekdota, která je stejně antikvární jako její literární předloha z pera Ignáta Herrmanna. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Jestli se něčemu tak stupidnímu dalo smát v 19. století, to neumím posoudit, ale rok před zhroucením komunismu to byl už naprostý anachronismus, svědčící o vyprázdněnosti tehdejší televizní dramaturgie. A na obrazovkách nemá podle mě tato ubíjející nuda co dělat ani dnes. O šíleném přehrávání Miroslavy Pleštilové už je snad zbytečné i psát. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, komedie, pod tím si představuji něco jiného. Ale zábavné to je, to uznat musím. A nemohu nedat Miroslavě plus, že jo. Plus jakože to vcelku mírně pobavilo. ()

Reklama

Reklama