Reklama

Reklama

The Witches

Trailer

Obsahy(1)

Po téměř tragické zkušenosti z africké misie spojené s nervovým kolapsem a následným dlouhodobým léčením přijímá britská učitelka Gwen Mayfield místo v malé venkovské škole spravované bohatým Alanem Baxem a jeho sestrou Stephanií. Vzpomínky na hrůzy spojené s kultem voodoo se slečně Gwen stále vracejí, a tak chce v malém klidném městečku, naplno ponořená do práce s dětmi, především zapomenout na svou minulost. Poklid britského venkova je však rušen zdánlivými malichernostmi, kterých si, jak se zdá, nikdo kromě Gwen ještě nevšimnul. Učitelka pomalu odhaluje neviditelné tajemství, aniž by tušila, že její pátrání bylo předem kýmsi pečlivě naplánováno. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

gumli 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to film od Hammeru,ako horror je to dosť slabé,ale ako film celkom ujde.Skôr mi tento film pripomínal iný britský film, Wicker Man.Dej je v malom britskom mestečku Heddabi.Učiteľka,ktorá sa práve vrátila z Afriky tam dostala miesto na malej škole ako riaditeľka.Ale veľmi skoro zistí,že niečo v tomto miestečku nie je v poriadku.Film som preto porovnával s filmom Wicker Man,pretože v oboch filmoch sa hlavná postava dáva vtiahnuť do sveta okultizmu,pohanstva a mágie.Takže žiadny upíri ani iná háveď,ani strašidelné hrady a zámky.Satanský rituál no konci filmu je ale skutočne veľmi zaujímavý,také niečo sa vidí málokedy.Dobrý satanisticky príbeh. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Další hodně nepovedený horror od Hammeru. Příběh o ženě, která zažila na misi v Africe praktiky čarodějnictví na vlastní kůži a po nějaké době strávené léčením z tohoto zážitku nastoupí jako učitelka do venkovské školy. A zde se setká s čarodějnictvím znovu. V poslední čtvrthodince probíhá rituál, ale je tak hrozně natočený, to jsem ještě neviděl. Někteří z herců mi přijdou jako by se bránili smíchu, natáčení asi byla sranda. Námět není tak silný, aby vystačil na celovečerní film, ubrat hromadu vaty, tím pádem trochu přitlačit na pilu a umím si představit, že třeba v rámci série Hammer House of Horror by se mohlo jednat o dobrou zábavu. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Joan Fontaine v příběhu učitelky, která se octne v malé vesničce, kde se dějí divné věci. Nebylo to zase tak špatné, jak by se mohlo zdát podle hodnocení. Nejzajímavější je asi první hodina. Máme tu sympatickou hlavní hrdinku ve vesnici plné divných lidí, kde se dějí samé divné věci. Potom, co se Gwen vrátí z nemocnice mě to jaksi přestalo bavit. Čarodějnický kult a ten rituál mi přišel neskutečně trapnej a buranskej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hammer bol stále na sínusoide. Kvalitné a úspešné snímky nasledovali tie menej vydarené. THE WITCHES rozhodne nemôžem považovať za tú prvú kategóriu. Aj keď má obstojnú atmosféru, chýba tam to, čo robilo snímky tohto štúdia tak výnimočné. A to štýl. Ide viac o kriminálku, než plnokrvný horor a ten celkový ,,vysvietený,, pohľad na vec filmu určite neprospieva. ()

wonka 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční film z produkce Hammeru, odehrávající se na slunném anglickém venkově šedesátých let. Spíš než horor jsou The Witches jaksi divné, protože se se vší vážností pokoušejí postihnout čarodějnické praktiky v "současné" Anglii (toto není spoiler, to, že zde mají hlavní roli čarodějnice, prozrazuje bohužel už název). Závěrečná scéna ze sabbatu je kombinací šílené choreografie s pitvornou snahou zobrazit zapovězené zrůdnosti tak, aby nemusel zasahovat cenzor. Celkem vzato byl tenhle výlet do trochu jiné Anglie docela zajímavý... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama