Reklama

Reklama

Amfetamin

(festivalový název)
  • Hongkong Amphetamine (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Daniel je mladý zabezpečený finančník, jenž je povolán do Hongkongu s cílem eliminovat následky finanční krize. Kafka je uzavřený heterosexuální trenér plavání, který se všemožně snaží zabezpečit jak sebe, tak i svou nemocnou matku. Střetnutí obou mladíků z odlišných světů je začátkem intenzivního vztahu, který zásadním způsobem komplikuje Kafkova traumatická minulost. Po uvedení Trvalého bydliště v programu loňského Febiofestu přinášíme v pořadí druhý film ze Scudovy částečně autobiografické Trilogie konečnosti, jež pojednává o hranicích absolutní lásky. Vizuálně působivý film je melancholickou oslavou homosexuální něhy. (Febiofest)

(více)

Recenze (7)

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* možná oceňovaný, ale tento artově laděný gay film mě vůbec nesedl a nebavil mě. Hodně za to může jeho asijský styl a podivný střih s flashbacky. Sice chápu autorovu snahu dostat ze sebe traumata z mládí, problémy s drogami a sociální dilemata, ale tohle všechno ve mě nedokázalo vybudit žádné emoce a empatii. Jen jsem si na konci oddechl, že to mám konečně za sebou. Má hvězdička tu bude jako pěst na oko, ale nemůžu jinak. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Drogy zničily, ničí a zničí bohužel mnoho lidí. Není proto překvapivé, že jsou tak častým námětem (gay) snímků. Z pozůstalých to prostě musí ven. Jestli si z toho nová krev něco vezme, vyhne se, není jisté, protože dokonalý svět neexistuje. Existuje však jeden dokonalý film, a to je právě Amphetamine. Vizuál, hudba, styl vyprávění, flešbeky, paralely, prostředí, život... Scud je prostě umělec s citem i nesmírnou fantasií. Nahota je tu na rozdíl od miliardy směšných nahých mužských scén přirozená, na místě, mnohdy až umělecká. Dokonalé setkání dvou sociálních vrstev a překrásný princ Thomas Price. Taková o tři třídy lepší Pretty Woman a zároveň jeden z minima gay velkofilmů. Vypravěčská nádhera. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Po Permanent Residence jsem se těšil na podobný zážitek a ... nedostavil se u mě v takové hloubce. Nevím čím to bylo ... Jistě je to film vyšších kvalit, ale ta zpřeházenost, snaha aby co nejvíce film vypadal "umělecky", a to spojené s lehkou asijskou naivitou, mi narušovalo soudržnost celého filmu jako celku a chvíli jsem se i nudil. Nevtáhlo mě to tolik do příběhu, škoda ... 5767 ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

ač to ze začátku příliš nevypadalo, nakonec zajímavý film s perfektním vizuálem, některými velmi dobrými (a některými naopak naprosto zcestnými) epizodami... celkově trochu rozdrobené, divákovu pozornost to ale udrží a ten "dvojitý" konec je zajímavý... těch (polo)nahých scén je tam sice trochu moc, ale zase je alespoň na co se dívat :-)) ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, jak už psali uživatelé přede mnou - s perfektním vizuálem a já za sebe ještě přidávám hudbu. Brala jsem to jako sondu do duše traumatizovaného člověka, na němž záleží pouze jednomu gayovi. Jinak na něj celý hektický a sobecký svět kašle. Jenomže co s tím, když hlavní hrdina gay zrovna není? Zato je na drogy a chce se mu létat.... ()

Rock4ever 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám pro Scudovu asijskou homoestetiku slabost, druhá část plánované Trilogie konečnosti pokulhává za očekáváními vyvolanými Trvalým bydlištěm. Téma je opět stejné, nenaplněná (resp. nenaplnitelná) láska, která přes veškerou snahu obou protagonistů nezadržitelně spěje k tragickému konci. Slabší dialogy a v úvodu nepřehledný děj vylepšují hudba, herecké výkony a dobrá kamera s magicky působícími snovými scénami, jejichž katalyzátorem je ona eponymní droga (a chvíli taky LSD) :-) ()

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kontrast mezi přetechnizovaným Hongkongem a snovým příběhem o další z mnoha podob lásky. Vizuálně velmi působivý film. Kouzelně zasněný děj chvílemi na hranici chápání, i přesto jako celek logické a celkem přehledné. ()

Reklama

Reklama