Reklama

Reklama

Pravá Amerika: Hlasy kampaně - pocit křivdy

(TV film)
  • USA Right America: Feeling Wronged - Some Voices from the Campaign Trail

VOD (1)

Obsahy(1)

Pozoruhodný dokument, který pro HBO natočila Alexandra Pelosiová, nabízí pohled na konzervativní část americké veřejnosti, která nevolila Baracka Obamu, ale chtěla, aby se americkým prezidentem stal John McCain a odevzdala mu více než 58 milionů hlasů.  Pozoruhodný dokument, jehož režie se ujala Alexandra Pelosiová, a který se stal jejím pátým projektem natočeným pro HBO, nabízí zajímavý pohled na konzervativní část americké veřejnosti. Ta nevolila Baracka Obamu, ale přála si, aby se americkým prezidentem stal John McCain, jemuž odevzdala více než 58 milionů hlasů. Režisérka se vydala na cestu po 28 amerických státech, aby zachytila názory této „mlčící většiny“, jak se konzervativním voličům v USA někdy říká, a dala jim možnost vyjádřit svůj názor.
Alexandra Pelosiová je dcerou kongresmanky za Kalifornii, která se stala první ženou na pozici mluvčí Bílého domu v roce 2007. Začínala v televizi, kde se věnovala politickým tématům, několik let pracovala jako produkční ve zpravodajství a za svůj první dokument pro HBO „Journeys with George“ získala hned cenu Emmy®. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí pohled na konzervativní "pravou Ameriku" prostřednictvím rozhovorů s voliči a podporovateli McCaina a Palinové. Žalostná nepřítomnost alespoň náznaku špetky inteligence, pohledu, který by překračoval ten jejich pozemek či mez a o to větší koncentrace buranství, rasismu a náboženských předsudků. Chvílemi úsměvné (teenagera s plackou na tričku hlásající, že Obama je socialista se ptají, co to vlastně en socialismus je, nejdřív hledá v mobilu a poté plodí něco o Hitlerovi a o tom, že socialismus je něco mezi komunismem a tím druhým, na co si právě nemůže vzpomenout) většinou, ale spíš mrazivé. Tohle, že je taky Amerika 21. století? Za některé názory by se jejich autoři nemuseli stydět ani před občanskou válkou (Severu proti Jihu) a to na straně Konfederace. Hlavně právo na zbraň, lovit a zákaz potratů. A my jsme Ti nejvíc praví Američané, Ámen! God bless America! ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Docela poučnej dokument, každýmu našinci musí alespoň trošku zvednout národní sebevědomí, když vidí tu úrodu inteligence v USA.... Jestli bůh existuje tak, docela jistě musí opravdu žehnat jen a jen americe, jinak si člověk nedokáže vysvětlit, že ta zem je tam kde je.. ()

Reklama

honzic 

všechny recenze uživatele

Dobré zachycení vidláků a cowboyů, co volí republikána. Každopádně je asi souboj měst a vesnic a bílých a černých, trochu tam je znát i rasismus a souboj ostrého kapitalismu se socialismem. Hodnocení: 60 % ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Zajimavy dokument,ktery ale neukazuje nic co by jste asi nevedeli. Konzervativni Americane jsou presne takovi jako by jste asi cekali.Jsou to ti ze kterych si delal Borat srandu na rodeu. Jsou proti vsemu a vsem,ze vseho maji strach a drzi se hodnot jako zakazy potratu atd ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama