Reklama

Reklama

Hurvínek na scéně

všechny plakáty
Trailer
Loutkový / Rodinný / Animovaný
Česko, 2010, 53 min

Obsahy(1)

Slavné loutky Spejbl a Hurvínek slaví v roce 2010 kulaté výročí (90 let). U příležitosti těchto narozenin přichází do kin speciální představení ve 3D. Poprvé se tak divákům naskýtá příležitost vidět legendárního Hurvínka a jeho přátele na velkých plátnech v celé České republice. Když se řekne Mikuláš, tak si každý představí tajemného muže s bílým plnovousem, vysokou čepicí a berlou v ruce, kterého doprovází anděl s čertem. Hodné děti jsou obdarovávány dobrotami, zatímco ty neposlušné čeká punčocha plná uhlí. Také Hurvínek s Máničkou čekali netrpělivě na příchod Mikuláše. Roztržitý pan Spejbl však na nadílku zapomněl, a tak se Hurvínek s Máničkou rozhodnou tuto „nehoráznost“ napravit tím, že se sami hodlají převléci za čerta a Mikuláše a překvapit taťuldu s bábinkou. Bábinka však Spejblovi pozapomenutou událost připomene, a tak si i pan Spejbl musí zajistit převlek čerta… A jak to dopadne, když se čertů sejde více než by mělo? Pohádka plná napětí, ale i písniček a zimních radovánek. A už jste viděli Máničku bruslit? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Záznam představení vznikl původně jen pracovně, při testování 3D techniky a možností loutek pro trojrozměrný snímek Hurvínek ve filmu, který se tehdy chystal. Výsledek testů herce a producenty divadla příjemně překvapil a řekli si, že by mohl jít do škol. Jenže kina chtěla záznam normálně uvádět, a tak se do nich skutečně dostal. (Pierre)
  • Přestože se jedná o vánoční snímek, premiéru měl 3. června 2010. (Hollywoodman)
  • Snímek je záznamem divadelního představení z Divadla Spejbla a Hurvínka s názvem "Hurvínkův Mikuláš" od Heleny Štáchové. (Hollywoodman)
  • Jedná se o první film s loutkami Spejbla a Hurvínka, který byl uveden v kinech. (Hollywoodman)
  • Postava Hurvínka vznikla v roce 1926. (M.B)

Reklama

Reklama