Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už nebožtík pravdepodobne vie, v koľkých veciach sa mýlil. Veril v nekonečný vesmír, v mimozemské civilizácie, ale v stvoriteľa neveril. Všetko vzniklo samo a úplnou náhodou, prvého hybateľa však nikdy nevysvetlil. Z ničoho nemôže vzniknúť niečo. On sám ale povedal, že je veľmi nepravdepodobné, že by život vznikol len tak, ale nepovažuje to za zásadný nedostatok teórie, čo je tak vedecké, ako keď ja poviem, že viem o existencii nacistických koncentračných táborov ale nepovažujem to za zásadný argument proti nacistickej ideológii. Dokument je filmársky spracovaný skromnejšie, nič extra to nie je, svoju váhu dostáva len na pozadí rozprávania známeho génia. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokud o astronomii něco málo víte, nenabídne pro vás Into The Universe asi žádné nové informace. Přece jen fakta, jako že plynutí času je nepřímo úměrné rychlosti, se kterou se pohybujete, jsou známá už od dob Einstenovy teorie relativity a černé díry patří posledních dvacet let mezi nejrozebíranější objekty ve vesmíru. Nicméně i přesto, že jsem se po stránce faktické nedozvěděla prakticky nic nového, jsem si tuto exkurzi do vesmíru užila. Vizuální stránka je poutavá a Hawking vše vysvětluje s jednoduchostí a přístupností, což ostatně ilustruje i to, že namísto témat jako "temná hmota" nebo "supernovy" jednotlivé epizody nesou divácky přístupnější názvy jako "mimozemšťané" a "cestování časem". Pomyslnou třešničkou na dortu je pak krásné prolínání podmanivého hlasu Benedicta Cumberbatche se strojovým hlasem Stephena Hawkinga. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sice je možné, že se Hawking někdy mýlil, jak jsem se dočetl od domácích astrofyziků z ČSFD, nicméně výzkum vesmíru je hlavně teorie. Jestliže je nám známo jen malé zrnko z celého vesmíru, půjde vždy jen o teorie. Každopádně teorie zmíněného astrofyzika jsou nejsrozumitelnější a nejlogičtější, jaké jsem kdy v dokumentu viděl. Hawking tvrdí, že dokonalost neexistuje, nicméně vizuální stránka tohoto dokumentu je dokonalá. Vše co se Stephen snaží vysvětlit, výborně demonstruje na příkladech ze života. Divák si to musí přebrat po svém. Nevíme nic, můžeme jen spekulovat. Podle mně jsou jeho teorie nejlogičtější. Jestliže Tě zajímá, co všechno se může odehrávat v prostoru, který máš dennodenně nad hlavou, tak tohle je potřeba vidět. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument, těžko hodnotit jako celek, nejde asi o to jak se komu který díl líbil, ale jak moc mě zajímal. Například první díl byl super 9/10, jenže vše bylo založený jen na fantasii a domněnkách. Druhý díl byl přesně pro mě, neco takovyho sem dlouho potreboval 11/10. Poslední dál byl taky super, jenže z obasti která me az tak moc nebere, spousta termínů, pojmů a teorie 8/10. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Rád si poslechnu úvahy chytrých lidí z téměř jakéhokoliv spektra oborů. A protože Stephen je eso přes fyziku, s chutí jsem šel do toho. Všechno, co zde zazní, jsou vlastně úvahy založené na fyzikálních zákonech. A protože o fyzice vím velký kulový, nezbývá mně, než mu věřit. Navíc to podává zábavně a pochopitelně, což u fyziky není častý jev, takže můžu jen doporučit. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama