Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o některých záležitostech týkajících se Vesmíru. Vůbec bych mu nevyčítal malou informační hodnotu (kdo o to má zájem, může si nastudovat kvanta populárně naučných i odborných publikací, tak jako to dělám já), protože si myslím, že toho bylo řečeno tak akorát i pro pochopení relativními laiky a celé je to pojaté spíše jako uvažování a přemýšlení v rámci toho, co už víme... V prvním díle si Hawking pravda zaspekuloval trochu více, ale proč nepopustit uzdu fantaziím, kór když se jedná o něco tak přitažlivého, jako jsou mimozemské formy života. Druhý díl se věnuje otázce, zda je možné cestování v čase; a konečně třetí díl nám předkládá ucelený pohled na historii Vesmíru... Tato minisérie má stoupající kvalitu, třetí díl je opravdu jedinečný. (Škoda že nevznikl ještě další díl věnovaný třeba M-teorii). Ergo závěrem - dobrá grafika, příjemný komentář, samotná přítomnost Hawkinga, vynikající hudební podbarvení a nejzajímavější téma, jaké existuje...prostě dokument jak má být. A věřím, že z některých jeho diváků mladšího věku se, třeba i díky němu, stanou astrofyzici... ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Hello. My name is Stephen Hawking. Physicist, cosmologist and something of a dreamer. Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free..." - Hawking se zde skutečně ukazuje jednak jako špičkový vědec a mistr ve svém oboru a jednak také jako tak trochu snílek, který si rád domýšlí různé možné teorie a scénáře do budoucna, přičemž ale všechny ty na první pohled sci-fi vize vzápětí elegantně objasňuje pomocí vědeckých poznatků, ale zároveň tak, aby jim snadno porozuměl i laik.. ve výsledku moc zajímavá a velice poučná podívaná.. a každopádně obrovské uznání pro Stephena Hawkinga ! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První vyprávění o potenciální existenci mimozemšťanů je skvělé, zajímavé a hodě mě bavilo, navíc po celou dobu doporvázeno pěknou animací. Takže zatím po prvním díle 4* Po druhém díle: Time travel. Druhé vyprávění Stephena Hawkinga je jedno s nejlepších, nejnapínavějších a nejzajímavějších co jsem kdy vůbec viděl, ono v podstatě moc dokumentů o cestování v čase není. Zde je ale cestování v čase vysvětleno tak srozumitelně a prakticky, že jsem neměl menší problém pochopit a uvěřit! Tohle mě neskutečně vtáhlo do děje. Time travel 5*. Po třetím díle. 5* :) Doporučiju pro všechny milovníky vesmíru a těm, co se chtějí něco dovědět. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama