Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evropa tančí valčík, kapitán Komarek se proflakuje životem a marně hledá jeho náplň. Vojenskou službu má zjednodušenu díky intervenci svého strýčka, který má hodnost generála. Komarkovi docházejí peníze a tak mu nezbývá, než se dobře oženit. A tehdy opět zasáhne strýček generál a zajistí mu finančně zajímavou partii. Jenže kapitán Komarek si není jist, zda si má vzít ženu jen pro peníze, proto raději volí převelení na frontu právě vypuknuvší I. světové války. (Snorlax)

(více)

Recenze (3)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velkoryse pojatý TV film, doslova natřískaný českou hereckou elitou, který bohužel doplácí na neohrabanou režii a tragickou taneční choreografii. Díky tomu tu můžeme vidět nejvíc gay scénu českého filmu - tanec vojáků na ubykacích, která by se měla zapsat do učebnic, protože něco podobně ujetýho se hned tak nevidí. I když scéna vojáků, co tancujou jako zombie, taky ujde. Každopádně koukat se na to v pohodě dá, ale filmu by prospělo, kdyby byl o 45 minut delší a divák se mohl víc seznámit s postavami. Nepotěší ani hudební složka. Neustále se tu dokola opakuje několik písniček a po chvíli to začne jít trochu na nervy. Každopádně jsem tenhle film viděl před 30 lety jako dítě a jsem rád, že jsem si to mohl zopakovat. A to i přesto, že výsledek spíš než historickou válečnou fresku, připomíná libovolný díl V Praze bejvávalo blaze. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušná jízda a lehce obskurní a nabuzlá verze toho jak Evropa tančila valčík. Vzhledem k tomu, že jsem se relativně dobře pobavil, tak hodnotím jak hodnotím. Po filmařské stránce slabota a ani to hvězdné obsazení to nevytrhlo, ale je to prdel to jo. Něco takovýho může vyhrabat jedině vegetol...35% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Perfektní ukázka toho, jak špatná režie může totálně zabít dobrý scénář. A také toho, jak blbé aranžmá může udělat ze zajímavých písní nesnesitelné. Jediná zajímavá byla píseň smrti, kterou nazpívala Irena Budveiserová. Ten blb, který spáchal choreografii, by zasloužil několikadenní natahování na skřipec. ()

Zajímavosti (1)

  • Jindřich Brabec za muzikál získal v roce 1987 Národní cenu ČSR. (Snorlax)

Reklama

Reklama