Reklama

Reklama

Deník milence

(neoficiální název)
  • Západní Německo Tagebuch eines Liebenden (více)
všechny plakáty

Recenze (3)

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Are you sick, Mr. Bauer? You don't look good. - No. I want to grow a beard. - That doesn't fit you. Odtržení od reality a propad do temnot s bílými stěnami. ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Michael se o víkendu rozhádal s Monikou, svou dlouholetou přítelkyní, načež si uprostřed deprese začne psát deník, skrze jehož každodenní záznamy sledujeme život hlavního hrdiny během jednoho týdne od okamžiku těsně po hádce až po překvapivé vyústění. Osobně spíše než závěr zaujme film jako celek a to, co závěrečné katarzi předchází - ponoření se hrdiny do pasivity vůči okolnímu světu, uzavření se do sebe a své zahořklé lhostejnosti či spíše rezignace na to okolí jakkoliv ovlivnit (což neznamená, že přestává být schopen vnímat jeho tristnost). S tím, jak se vnější svět vzdaluje, vnitřní svět patologického hrdiny začíná zaujímat stále větší podíl na úkor reality a hrdinova fantasmata jej začnou více a více odpoutávat od ostatních lidí a událostí - ponuře dojemným příkladem je ono vymalování kuchyně na bílo (Monika bílou nesnáší - hrdina se jí tak podvědomě mstí - zároveň ale věří, že až se vrátí, tak jí přesvědčí, aby barvu akceptovala - tím se snaží nevědomě vytěsnit fakt, že se již nevrátí). Film dokáže výrazovými prostředky i dějem skvěle vyvolat skličující atmosféru i příslušnou náladu v nitru diváka. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Akoby ste autom prerážali tu najhustejšiu hmlu. Siluety namiesto ľudí. Chlad namiesto empatie. Biele múry namiesto viditeľnosti a voľnosti... 85% ()

Reklama

Reklama