Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 188)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Prvých 30 minút pripraví diváka na niečo ... čo sa už vôbec nedostaví. Výborne vystavaná atmosféra sa rozpadá v jednoduchom, čitateľnom a deravom scenári vhodnom tak pre "Troch pátračov". Po teaseroch a traileroch som očakával mysteriózny mrazivý thriller, ktorý mal pod záštitou Spielberga zabezpečiť stálu neistotu a strach, no dostavili sa len zmiešané pocity zo strašidelnej rozprávky kde deťúrence zachraňujú to čo americké vzdušné sily nedokázali ani po 50-rokoch výskumu a skúsenosti. [2 a pol *] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, má to občasné záblesky čohosi výnimočnejšieho a detskí herci sú fajn, ale scenár ma nebavil, réžia mi pripadala čudná, Abramsova posadnutosť ukazovať "realistické found footage triky zahalené v tme" ma už fakt prestáva baviť (je tma, noc, dážď, postavy nič nevidia, divák nič nevidí, postavy tušia a počujú, že tam niečo je, divák takisto tuší a počuje, že tam niečo je, potom postavy začnú kričať a strih a ide sa na úplne inú scénu, no ďakujem pekne J.J.). Ja som prvý, kto by rád videl nové Pri mne stoj!, bohužiaľ ale Super 8 ním nie je. Najhoršie je, že mohlo byť. Ale na to je až príliš odfláknuté. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Duch konce sedmdesátek / počátku osmdesátek i dětské kamarádské výpravy za dobrodružstvím v tom nesporně jsou. A to je dobře, hodně dobře. Dětští herci opravdu hrají, umí to být napínavé a prostě to funguje jak má a to až do nepochopitelně přepísknutého závěru, kde se eighties dojem formálnímu hračičkovi Abramsovi rozpadne pod rukama kvůli překlopení v moderní blockbuster à la Monstrum a nikoli to z čeho to celou dobu vychází (a na co se to odkazuje); tedy E.T., Rošťáci, Stůj při mně či To. Paradoxně i navzdory finále ovšem platí, že "konec dobrý všechno dobré" a to díky výtečným zombie titulkům s typicky abramsovskou pointou ohledně názvu. Každopádně jsem spokojen, ale nadšen jako z Malého Ramba nejsem. Ten totiž dokázal to co Super 8. Jen lépe, méně okázale a tak nějak celkově sympatičtěji i upřímněji. I když... Během zmiňovaných závěrečných titulků to i v Super 8 je přítomno, ne že ne. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambiciózny projekt, ktorého prvý “dráždič” uzrel svetlo sveta rok pred premiérou, je recyklantom všetkých známych klišé príslušného žánru a obdobia. Abrams je brilantný technický režisér, ale jeho fantázia a spájanie súvislostí na adekvátne špičkový scenár nestačí. Potvrdzuje to ostatne i najväčšia slabina filmu – odfláknutý, hlúpučký záver. Super 8 nenudí, poteší osemdesiatkovou atmosférou, dobre zahranými, príjemnými detskými postavami, ale pojmy “napätie” či “prekvapenie” nepozná. Je to iba rádoby hororová, a ruku na srdce - zbytočná - varianta E.T.-ho, ktorú divák “pamätník” presedí bez väčšieho vzrušenia a súčasný teen divák, odchovaný Pánom prsteňov, Matrixom a Twilightmi, si v nej nenájde zhola nič. Pre vzdanie holdu veľkému tvorcovi, ktorý v ňom prebudil lásku k filmom, mu mal Abrams poďakovat dopisom, a nie nás zbytočne celý rok napínať čakaním na výnimočnú udalosť. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo fakt hodně. Dětské postavy jsou sympaťáci (nejradši jsem měl asi špekouna) a ta tajemná atmosféra plná dobrodružství se mimořádně povedla. Ten film má prostě dokonale použitý všechny ty bezva atributy správný podívaný tohoto typu: prdelákov v polích, kde se děje něco divnýho a přijdou na to děti kterým rodiče zakážou se spolu stýkat atd. atd. Akorát, jak tam byla ta tanková bitva, tak jsem nepochopil na koho vlastně všichni střílí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • V zombie hororu, který točí hlavní postavy filmu, pochází nákaza měnící lidi v zombie z továrny Romero Chemicals. Jedná se o odkaz na otce subžánru zombie hororů George A. Romera. (JardaBauer)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 127 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 260,1 mil. (NIRO)

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama