Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Berlíně se nekontrolovatelně šíří nebezpečný virus, který přeměňuje obyčejné lidi na krvelačné zombie. Michael zrovna přijíždí do města, aby našel svojí bývalou přítelkyni Gabi. Místo ní v jejím bytě nachází mladého instalatérského učně Harpera. Společně se jim na poslední chvíli podaří zabarikádovat a zabrání tak krvelačným stvůrám, aby se k nim dostali. Obklopeni těmito žíznivými zombie, mají Michael a Harper plné ruce práce s vlastním přežitím. Zároveň se Michael nevzdává myšlenek na záchranu Gabi a chce jí za každou cenu najít. (Zeck)

(více)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

[REC] barák, zombíci a několik více či méně sympatických Němců. Rammbock (respektive Siege of the Dead) je ničím neurážející hororový průměr, zajímavý jednak tou lokací jednoho činžáku, jednak několika poměrně svěžími nápady boje s nemrtvými. Fajn jednohubka, jejíž nespornou výhodou je i velmi krátká stopáž. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná, amatérská televizní MEGASRAČKA! Amatérská kamera, amatérští nesympatičtí herci, stupidní dialogy a katastrofické masky. ZOMBIE s pěnou u huby a s červenou tlamou vypadali jako prasata s červenkou a epilepsií. Film měl 62 minut, ale mně se ten čas táhl jako hovno. Modlil jsem se, aby tahle hovadina skončila. Úplně zbytečný, SHIT film! ODPAD! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mi sedlo !! Skvělé, rychlé, svěží, krvavé, ala Rec Jednohubka, která už od 3 minuty nabírá skvělé Tempo a uteče jako voda díky pohádkové stopáži, trošku mě sral hlavní hrdina, který byl strašně otravný a nesympatický člověk! Celkové vyznění tedy fajn, bavil jsem se skvěle! 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film náleží do pomyslné kategorie současných debutů, v nichž začínající tvůrci vycházejí z tradičních žánrových půdorysů, které osobitým způsobem naplňují, čímž vytvářejí díla přesahující výchozí schematické škatulky. Zde se výchozím bodem stal žánr filmů o zombie apokalypsách (Noc oživlých mrtvol apod.). Tvůrci se ovšem místo vršení otrlostí soustředí na psychologickou stránku celé situace a také na přesazení žánrových prvků do německých reálií. Děj je takřka výhradně omezen na prostor dvorku a jej obklopujících činžáků. Zde se odehrává drama obyčejných lidí lapených uprostřed katastrofy. Vyprávění se soustředí především na drobné detaily, jimiž profiluje jednotlivé postavy. Scénář postavy staví do situací, kdy musí svým důvtipem bojovat proti nemyslící mase krvežíznivých zombií, což zavdává k řadě nápaditých a mnohdy i lehce úsměvných situací. 7/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prosťoučký zombie film. Spousta hluchých míst, nelogické rozhodování hlavních postav, n-e-m-o-ž-n-é dialogy (nech ty vidličky na pokoji), amatérské herecké výkony, nudná atmosféra, spousta potenciálu. Ten film byl extralevný, ale přesto se z toho dalo vyždímat mnohem víc. Ve filmu není téměř nic, co by ve správném zombie filmu být mělo, každopádně přišel s pár novinkami, které jsou zajímavé (blesky, sedativa). 40% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ryba v obrovskom zombie mori , ktorá má však len pármesačnú životnosť. Táto horrorová odnož je už totálne vysatá a dokazuje to aj akurátne množstvo tohtoročných snímkov (aj keď pár výnimok sa nájde ) . Už snáď len keď tá škandinávia zatrúbi na poplach , je šanca , že príde niečo " iné". Nemci to tentokrát uhrali celkom v pohode ( zombíci sú ok -sedí im aj to BPM... ). Motív lásky sa tiež už v zombie prostredí vyskytol. Páčil sa Mi ale výber hlavného hrdinu , ktorý to uhral skoro až autenticky a ten úvod ( áno tá montáž , resp.demontáž , možno odvzdušňovanie radiátora , následná snaha volať polizei , ktorá si už primerane zmenila vizáž... ) ma neuveriteľne rozosmial. Záver sa síce dal predpokladať , ale do celkového snímku zapadol, čiže na reklamáciu nemám dôvod . Do tej hodinky sa toho vmestilo tak - akurát , čiže " eine gute deutsche blutige stunde ". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kde je Gabi? Michael přijíždí do Berlína za svojí láskou, aby jí vrátil klíče, které nechtěl poslat poštou. Chtěl ji totiž vidět osobně. Jenže místo Gabi najde u ní doma instalatéra, který ho chce sežrat. Společně s jeho učněm se zabarikádují v bytě a snaží se zjistit, co se stalo. Virus se zatím nekontrolovatelně šíří městem, není co jíst a Gábi je přes telefon stále nedostupná. Nízkorozpočtové baladické drama v zombie kabátu sází na atmosféru a mezilidské vztahy, i když na jedno šťavnaté hryznutí do krku taky dojde. Zombie jsou napumpované adrenalinem, ale jedno slabé místo přeci jen mají - oči citlivé na ostré světlo. Postavy umírají jedna za druhou a vypadá to, že symbolicky zůstane jen mladý pár. Nový Adam a Eva? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo docela šílené a moc se mi to nelíbilo, roztřesená kamera, docela zmatek. Ale postupem času se to zlepšovalo, akce byla lepší, přibylo napětí a celkově se film vyvíjel poměrně zajímavě. Závěr byl docela fajn a originální nápad ,co se zombie tématiky týče, se tady taky najde. Šlo to určitě zpracovat lépe, navodit pořádný pocit izolovanosti a klaustrofobie by se na podobném relativně malém prostoru dal dobře vytvořit. Ale i tak jsem docela spokojený, film v určitém pohledu dost podobný REC má hororovému fandovi co nabídnout. 55% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo povedať, keď už bolo všetko povedané? Snáď len, že niektoré režisérske stratégie (použitie takmer výlučných nehercov, resp. začínajúcich hercov, obmedzenie na zvládnuteľný jasne ohraničený priestor, spĺňanie základných žánrových podmienok a pravidiel, zvolená stopáž a jej využitie) sú sympatické a dokladajú uvedomenie si svojich možností. Nič úchvatné, avšak snaha o malý funkčný príspevok v tak zdanlivo vyčerpanom žánrovom okruhu je cenná. Marvin Kren je realista, nemá premrštené ambície a spĺňa to, čo si zadáva ako úlohu. To sa mi na ňom páči. 65-70% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zaprvé se sluší říct, že tento horor má délku 1 hod a 1 min, což zde není uvedeno a je to docela důležitý fakt. Taková hodina je podle mě ideální čas na to vybudovat co nejvíc napínavý a krutý horor. Bohužel ale, jak už jsme u Němců zvyklý, nápad vždy zazdí hloupé zpracování. A nápad už to vlastně taky není nový. Až na herecké výkony nejsem moc spokojený, čekal jsem, že na mě Němci konečně vytasí ostré hororové náboje, ale dočkal jsem se jen ´´obyčejného praku s nábojem z tupé vidličky´´. 40% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Autoři správně odhadli, že natáčení velmi levného a průměrného, pro někoho možná až zbytečného filmu musí kompenzovat krátkou stopáží. Beranidlo nemělo chybu. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Natočit za malý peníz alespoň trochu solidní zombie film, který dokáže diváka zaujmout a přitom je to vaše režisérská prvotina? Ano, Marvin Kren to v rámci možností dokázal. Do tohoto filmu jsem šel s velkými obavami, protože jak už jsem zmínil několikrát – zombie žánr a stejně tak německou tvorbu zrovna moc v lásce nemám. O to víc jsem byl překvapený, že jsem se u toho dokázal i pobavit a to nejen díky samotnému příběhu, ale i krátké stopáži.    Samozřejmě že nejde o žádné veledílo a kostra zápletky taky moc originální není, ale dá se tu narazit na několik zajímavých pasáží potažmo i scén, při kterých by se našlo hned několik dobrých nápadů. Podobně jako u REC se i tady děj odehrává v jednom baráku + dvoře a všechno se semele tak rychle, že vás samotné tempo nebude rozhodně uspávat. Dramatických chvilek je tu k vidění taky dost, většina postav stejně nakonec umře a herecké výkony rovněž nebyli úplně marné. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zombie pandémia v ostatných rokoch nemilosrdne prepukla vo väčšine západoeurópskych metropol, takže po Londýne (28 Days/Weeks Later, Devil's Playground), Madride (REC) či Paríži (La Horde) nezostal ušetrený ani nemecký Berlín... Rammbock so svojou sotva hodinovou stopážou nemá nárok na nejaký dlhý prológ či obsiahlejšie predstavovanie postáv, takže prvý infikovaný občan zaútočí už v piatej minúte filmu a potom to už ide ako po masle... Podobne ako tomu býva v prípade väčšiny súčasných zombie hororov je aj Rammbock jasne nízkorozpočtovým počinom, takže od neho nemožno očakávať nejaké zázraky, v rámci obmedzených možností si však nemeckí filmári počínali vcelku rutinérsky. Masky nakazených sú tak akurát a nechýba ani napätie či nejaká tá ľakačka, jedine herecké osadenstvo mi akosi nesadlo - najmä hlavný hrdina je pekný suchár a fakt neviem, či jeho obsadenie bola z núdze cnosť alebo išlo o úmysel o čo najrealistickejšie vykreslenie situácie a konania tuctových ľudí, akých každodenne stretávame na každom rohu v takýchto extrémnych podmienkach. Naopak, škoda potetovaného svalovca zo susedného bytu, ktorého možný bojový potenciál zostal trestuhodne nevyužitý... Na to že ide o horor zo zvyčajne nemastnej-neslanej nemeckej produkcie, však vnímam Rammbock jednoznačne pozitívne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistická zombie záležitost odehrávající se na činžovním dvorku a přilehlých barácích. Germáni sice s ničím převartným nepřišli, ale díky rozumně zvloné stopáži má film tempo od začátku až do konce a pořád se něco děje. Navíc herci jsou docela sympatičtí a zombie trpí jistým problémem, čehož hlavní hrdinové celkem originálně využívají. Lehké příjemné překvapení. 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď prvé čo som si všimol a to tie nezaujímavé a aj nesympatické postavy.Nepoznám veľa zombie produkcie od Nemcov a asi po tomto ju ani vyhľadávať nebudem.Čo ma potešilo krátka stopáž tohoto filmu.V obytnom dome zabarikádovaných pár ľudí sem tam niekto s nich si dá rozcvičku a beh zo zombíkmi.Ani ten pohlaď zo strechy nebol zaujímavý,tých pár dymiacich domčekov má nenadchlo.Tá pointa z foťákom bola fakt (ne)úžasná a fakt trápna.Tvorcovia tohoto filmu chceli niečim novým zaujať ale mňa to nielenže nezaujalo ale na mňa to vplývalo úboho až trápne.Slabý odvar v zombie žánri. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to docela dobré, nenudil jsem se, závaznější výhrady bych k tomu neměl- jen je to takové zapomenutelné a nevýrazné. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Zápacha to až obrovským amaterstvom, ale spracovanie a prevedenie je na fakt slušnej úrovni. Chcieť, či nechcieť je to jedna z nekonečných variacii na REC, ktorá stopážou nemá šancu uraziť... ()

Reklama

Reklama