Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový virus zvaný "medúza" ohrožuje celý svět. Tělo promění v kámen, neexistuje proti tomu lék a úmrtnost infikovaných je 100%. Někteří doufají že se lék podaří najít v budoucnosti a proto je vybrána hrstka nakažených lidí, aby byla uložena do kryogenického spánku. Kasumi, dospívající dívka, je jednou ze sto šedesáti vybraných. Společně jsou dopraveni do starodávného hradu, v jehož nitru je laboratoř s kapslemi pro kryogenický spánek. Kasumi, ačkoliv je to téměř nemožné, doufá, že se jednou opět shledá se svým dvojčetem Shizuku, která je také infikovaná virem, ale není mezi vybranými. Po probuzení Kasumi ostatní zjistí, že centrum s kapslemi je jiné než si ho pamatují. Všechno je pokryto trny a brzy na ně zaútočí horda hladových nestvůr a monster! Po panickém útěku přežije pouze sedmičlenná skupinka. Jak dlouho spali? Odkud se berou ta monstra? A co se vlastně stalo na povrchu? Útěk z trny obrostlého hradu plného záhad může začít. (J-kob)

(více)

Diskuze

Medard

Medard (hodnocení, recenze)

Díky :)
No jednoduché to nebylo. Nakonec jsem si to taky nějak poskládal sám, ale když se do toho zamotá ještě příběh z mangy...totální brainfuck :)

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

SPOILER


Právě že Kasumi byla ta, která umřela, a Šizuka ta, která vytvořila ten svět. Protože chtěla svět pro svou sestru Kasumi, jejíž hlava se rotříštila o šutry. Vzhledem k silné emoci a nemoci vytvořila Šizuka novou Kasumi a uložila ji ke spánku. A myslela si, že nová Kasumi bude šťastná a tím pádem i ona bude šťastná a bla bla bla. Jenomže se to trochu vymklo z rukou. Začalo se zabíjet apod...

Blue.Shark

Blue.Shark (hodnocení, recenze)

Já bych to zkusil, ale nebude to v bodech :))
 
!!Spoilery!!:
Takže...Kasumi měla jít do Cold Sleep, ale nechtěla, aby umřela, nebo se probudila a zjistila, že její sestra je mrtvá. Tak svou sestru přemlouvala, aby skočily z útesu. Jenže té se to nelíbilo a tak se chvilku strkaly, až najednou její sestra spadla z útesu a zabila se. V tu chvíli Kasumi utrpěla trauma a to jí dalo sílu manipulovat se skutečností (nejspíš díky Meduse, jestli jsem to dobře pochopil), čehož chtěla využít bad-ass organizace a začala se v ní vrtat. Jenže pokus se jim vymknul z rukou, protože Kasumi hrozně chtěla, aby její sestra žila. Potom, co zabila všechny vědce a zaměstnance komplexu se tedy naklonovala, kopii hodila do cold sleepu a sama, ovládajíc trny, se přesunula do nejvyšší věže, kde se usídlila a spala. Záhy se všichni probudili z cold sleepu. Potom, co se její kopie probudila, nevěděla, že je kopie a šla hledat sestru, se kterou se domluvila předtím, než vstoupila do cold sleepu, že se jí okamžitě po probuzení bude snažit najít. S ostatními, co přežili první vyvražďovací scénu, tedy procházela hradem. Postupně se však na cestě (asi díky Meduse) plnily touhy každého (odhalení konspirace, klukova hra, vědcův průlomový objev), takže to bylo dost náročné. Kasumi nakonec (když se z hradu dostala pryč) odhalila, že je její sestra opravdu mrtvá, ale že by měla žít dál. Tradá, konec... Tak jsem film pochopil já, ale pořád mám pocit, že mi cosi uniklo :)) Takže za upřesnění se vůbec nebudu zlobit :)

Medard

Medard (hodnocení, recenze)

Tak po shlédnutí filmu bych uvítal někoho, kdo by mi mohl v bodech vysvětlit co se vlastně stalo a o co ve filmu šlo. Příběh začal být zhruba od půlky filmu tak překombinovaný, že jsem začal ztrácet nit. Pak přišlo několik zvratů, které se nikdo neobtěžoval vysvětlit dialogů, kterým jsem moc nerozuměl a na konci velké odhalení, které mě zanechalo úplně perplex. Tak si říkám zlatá Paprika. Jinak se mi film moc líbil po stránce výtvarné, jen je škoda že si animátoři často vypomohli 3D cel-shadovými modely, které jsou často jako pěst na oko a svými topornými pohyby na ruční animaci nemají. Nechat si film do zkouškového asi nebyl dobrý nápad, možná na něho kouknu po druhé až budu odpočatý ale stejně zabrousím na internet a vyhledám nějaký "plot explanation".

Reklama

Reklama