Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maďarsko-rumunská rodina cirkusových artistov a artistiek sa na začiatku 80. rokov minulého storočia vo vidine lepšieho života presťahuje na Západ, aby unikla z Rumunska diktátora Ceausescua. Ak si chcú ďalej zarábať na živobytie vystupovaním, musia nacvičiť nové výnimočné číslo. Matka Sabina (Eszter Ónodi) vypracuje plán vystúpenia, v ktorom visí zavesená za vlastné vlasy v kupole a žongluje s horiacimi fakľami. Jej dcéra Aglaja (Piroska Móga) každý večer trpí v obavách, že jej matku postihne hrozná nehoda. Tento strach pretkáva celý jej život aj kvôli tomu, lebo vie, že jedného dňa bude musieť nastúpiť na matkino miesto. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Cirkus, přelud, dětské vize, mája, virtualita - jiný, dostředný svět, od kterého se během času izolujeme (nebo mu propadáme). Každopádně jsem si při sledování filmu Krisztiny Deákové uvědomil, jak je to dlouho, co jsem byl naposledy v cirkuse, a že bych měl vzít svých šest vnuků, a co nejdříve na nějaký vyrazit. Chodí vůbec ještě děcka do cirkusu? A pokud ano, nedostanou za to ředitelskou důtku jako my? Zkrátka nestačí mít jen ocelový vlas, je třeba mít také ocelové nervy! Flying girl zní lépe než flying man (superman)... Bylo by dobré, kdyby někdo začlenil do filmového kontextu knižní předlohu Aglaji Veteranyiové a údajný film Ludwiga Metzgera „Z propasti do propasti“, který jsem nikde nenašel. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Originálny námet - život v cirkuse, sprevádzaný artovou kamerou umocňujúcou pocit magična, sa mi za 30 min opozeral. Potom som už len čakal a v duchu si vravel, kiež by to malo mainstreamovejší dej. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nelehké dětství a dospívání dívky Aglaji a její cirkusácké rodiny nabízí sice místy lehce úsměvný, ale po většinu času dost dramatický příběh, jenž oživuje dětský pohled na věc. Nechybí silné scény, mě osobně dostávaly hlavně ty s vlasy, na které jen tak nezapomenu (to křupání slyším ještě teď). Závěrečné „odstřihnutí“ je výborným ukončením tohoto místy barevného, ale zároveň však i šedého filmu. Celkově slabší 4*. ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama