Reklama

Reklama

Usnula jsem

(studentský film)
  • angličtina A Tear Is Needed
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stará mexická legenda varuje, že když usnete na náhrobním kameni, můžete se propadnout do říše mrtvých. To ovšem malá Miroslava neví a nechtěně na pohřbu své tety na jednom z hrobů usne... Právě o tomhle dobrodružství vypráví režisérka Kristina Dufková v animovaném filmu Usnula jsem. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - THE FRESH SELECTION - THE PROMISING FIVE - Fresh Selection - Pět filmových nadějí (Usnula jsem / A TEAR IS NEEDED / Usnula jsem) - Nejlepší z Fresh Selection - se skvělým dabinkem českých top herců... - 10. 7. 2010 - kino Thermal - Kinosál B - Karlovy Vary - 60% ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pěkné výtvarné zpracování, dobrý dabing, několik pěkných fórů, ale jako celek to nemá dotaženou atmosféru, což mi u filmu, který evokuje Mrtvou nevěstu poněkud vadí. ()

danek22 

všechny recenze uživatele

Ono je to dojemné, jediné mínus vidím v hlavní postavě, která mě nepřirostla k srdci. Nepřišla mě opravdová, to mnohem více mě přišli opravdové postavy z ,, podsvětí ,, . Ale v rámci studentské tvorby absolutní vrchol. ()

Paesant 

všechny recenze uživatele

Mnohem více než z mexických legend čerpá tento kraťas dost prvoplánově z tvorby Burtona či Gaimanových knih. Postavy jsou jako vystřižené z říše Mrtvé nevěsty, jen jim chybí hlubší charaktery a zajímavější osobní příběh (postava, kterou zabil blesk..vypráví příběh o tom, jak šla na kopec...a zabil ji blesk - kam se poděla veškerá invence?). Samozřejmě v 18 minutách těžko povyprávíte dlouhosáhlé zkazky o každé z nich, ale když už jim autorka věnuje zvláštní čas, trochu vynalézavosti by neuškodilo. Dabing mi i přes veškeré sympatie k jeho tvůrcům bohužel nesedl a styl animace mě dokázal zaujmout jen v několika málo momentech (kočka a její stín). Přesto oceňuji snahu pustit se do funerální tématiky prostřednictvím pohádky, kéž by takových bylo více. ()

dolceli 

všechny recenze uživatele

Na Usnula jsem jsem se dívala se čtyřletou holčičkou, kterou jsem hlídala a ta na mě najednou vyhrkla : ,,A takhle to tam vypadá, když někdo umře? Mně by to totiž asi vůbec nevadilo, mně se tam líbí..." ()

Reklama

Reklama