Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, že se s poctivostí přece jen nejdál dojde... Hlavními hrdiny pohádky jsou dva dráteníci, dnes zaniklá profese, při níž muži putují krajem a vyspravují kameninové hrnce selkám a podobně. Starší z nich, Jura, se snaží nějakou zlatku přivydělat všelijak jinak než poctivou prací, zatímco mladší Martin je poctivec od kosti a pracant k pohledání. Setkáme se také s chudým Vojtou, který chytá ptáky, krásnou a bohatou Eliškou a loupežníky, ale hlavně pochopíme, že nejdál se v životě dojde s poctivostí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Předně to není pohádka, ale spíše podivné psychologické drama, kde se každý, ale skutečně každý chová jako idiot. Jura v podání Zahajského nemá žádný důvod vracet se k líným a zjevně imobilním loupežníkům, a kdyby zdrhl za kopečky domů ke svým kopečkům, k čemuž má milion příležitostí, nic by se mu nestalo. Líní loupežníci jsou v podstatě jen bezďáci, kterým se nechce makat a celé dny proleží na jednom místě. Malý kluk pomocí svého ptáka - tuším vrány, aby nedošlo k mýlce, taky krade, ale do zlodějů nadává Jurovi. A mladý dráteník se zamiluje na první pohled do nějaké dcery bohatých obchodníků a ona do něho. Ještě je tu vychovatelka, která zakazuje mladým polibky, ale loupežníkům snaživě radí, kde je ještě schované stříbro! Konec je totální maglajz - bohatá dceruška si samozřejmě bez svolení rodičů vezme chudého dráteníka, který překvapivě dostal všechny loupežníky (jeden proti čtyřem a ani jeden z nich se nebránil!) a toho malého kluka adoptují! WTF?! A vyznění? Asi když už kradete, dělejte to s dobrým úmyslem. Jinak jsou zde ještě zcela zbytečné scény s hostinským, kde také lidé podivně vycházejí a vcházejí do hostince, ale to už nemá smysl komentovat. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem velmi zklamán. I přes malou minutáž film od poloviny nudí, pořád se jen čeká, co se vyklube ze Zahajského, až nakonec zjistíme, že i když mu třeba hlavní hrdina věřil, přesto to byl podvraťák. Prachař ve své roli celkem obstál, ženy jsou jen do počtu a aby vyplnili kostýmy. Jinak jejich postavy jsou naprosto nevýrazné. Navíc humor nulový a výprava průměrná. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zahajský svého bezcharakterního zmetka hraje dobře, ale to je proklatě málo. Jinak se totiž vůbec nic nestane takže se nudíme. 50% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pohádka na průměrné úrovni, ani taková, ani maková. Jako velké plus je snad pan Donutil a pan Zahájský, ale celkově prostě nic moc. ** A PŮL ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdyby pohádka přispěla u dětí k otázce, co nebo kdo byl dráteník, taky dobře. Studiová pohádka by měla ty nejmenší učit, že s poctivostí se nejdál dojde. Škoda, že v našem světě a státu už to tak nějak přestalo platit dávno. Jde o jednoduchou pohádku, v níž Martin je naivní a důvěřivý a moc se mu to nevyplatí. Nakonec ale loupežníky přemůže a zaslouží si lásku krásné Elišky. No, jak už to v pohádkách chodí. Pravda, některé postavy se chovají nelogicky, ale při slušném obsazení se jim to dá i odpustit. Navíc sem tam zazní i slušná písnička... Nenáročná pohádka pro deštivé odpoledne. ()

Reklama

Reklama