Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o statečném děvčeti (M. Hrubešová), které vysvobodilo zámeckého syna Adama (M. Haman) ze zakletí, jímž byl potrestán za svou nadutost a pýchu. Stal se Větrným mládencem a jen odvaha, láska, vytrvalost a chytrost milované dívky jej mohla zbavit prokletí. Terka, neteř perníkářky (B. Holišová), to dokázala a Adam se s ní navzdory přání své matky (R. Merunková) nakonec oženil. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krásné na téhle pohádce je už to, že její scenáristka (jedna ze scenáristů) se jmenuje Medová, to k perníčkům sedí. Markéta Hrubešová byla půvabná venkovská perníkářka, přes jemnost a křehkost působila věrohodně jako holka z vesnice, dost statečná a fyzicky zdatná na to, aby zvládla náročnou cestu nahoru na horu, aby si promluvila s Pánem větru. Petr Štěpánek byl a je charismatický jedinec obdařený jedním z nejkrásnějších hlasů naší herecké scény, škoda, že mu chlapík, o jehož osvobození šlo, ani v jednom směru nesahá ani k podrážkám. Děj je prostinký a člověk ani nemusí být velký pohádkoznalec, aby věděl už na začátku, jak to dopadne, přesto myslím, že být mi tak pět šest let, budu u pohádky napnutá, protože noční cesta lesem je zkrátka dobrodružství. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Zámek je pro honoraci, ne pro holý zadky! Jestli tě tu ještě jednou uvidím, sbalíš si ranec a psi ti ukážou cestu!" Na pohádku docela drsný...:) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, příjemná a skromná pohádka, která si na nic nehraje a jde si přímo za svým. Mladá perníkářka si jednoho dnes vyslechne povzdech větrného mládence, že kdysi býval člověkem a protože se nechoval správně, byl začarován do větru. Vydá se tedy na Hromovou horu za pánem větru, aby u něj prosila za začarovaného mládence. Nebude to ovšem tak lehké přemluvit pána větru k dalšímu kouzlu. Obsazení hlavní hrdinky Markétou Hrubešovou sedí, nic zásadního ale nečekejte ani od ní, ani od dalšího obsazení. Průměrná pohádka, která se bude líbit. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato jednoduchá studiová pohádka mne svým ponurým příběhem příliš nezaujala. Pokud budu přemýšlet, co mi tam chybělo, tak to byl humor, který ke každé pohádce patří. Co se týče hereckých výkonů, tak nejlépe se s rolí popasoval Petr Štěpánek, ostatní herecké výkony byly v jeho stínu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Příšerná televizní pohádka s chudými kulisami typu umělé stromky v uměle vyrobeném lese na pár metrech čtverečních. Děj doslova žádný a mladičká Markéta Hrubešová to také nevytrhne. Do jejích předností, kterými je známá, ještě muselo protýct spousty vody v řece. [124. hodnocení, 7. komentář, 53%] ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečně překombinovaná a přeplácaná pohádka. Doprovází to občasné trapné veršování vypravěče. Není o co stát, je to ztráta času. Tedy pro mne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už to je k popukání, že právě v devadesátém roce, kdy začala éra sexsymbolu Markéty Hrubešové, hraje tato herečka v pohádce kladnou roli. Moc se to k ní tedy nehodí. Na druhé straně je to pohádka vcelku snesitelná, Vzhledem ke kraťoučké stopáži a vcelku dobrému obsazení se toho moc nepokazilo. Je to taková klasická pohádky o vysvobození, dobrotě a nekonečné lásce, která jediná může zrušit zakletí. ()

Reklama

Reklama