Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektiv Cassidy je nekompromisním obhájcem zákona. Jeho boj za spravedlnost se však mění v pomstu ve chvíli, kdy mu srbský mafián a jeho kumpáni vyvraždí rodinu... Když mu srbský gangster nechá zavraždit manželku a dceru, drsný polda z New Jersey Nick Cassidy (Dolph Lundgren) sleduje jeho stopu do Bangkoku. Na dohled hlavní základny mezinárodní mafie spojí síly s hbitým místním detektivem Tonym (Tony Jaa). Rozhodnou se překazit obchod s lidmi a zničit všechny, kdo se na něm podílí.

Polda z New Jersey Nick Cassidy (Dolph Lundgren) zjišťuje, že do města má dorazit zločinec Viktor Dragovič. Šéf srbské mafie tentokrát osobně dohlíží na pašování s lidmi. Během policejního zásahu dojde ke krvavé přestřelce a Nick v sebeobraně zastřelí Dragovičova syna. Mafián se chce pomstít, a tak nechá zavraždit Nickovu manželku a dceru. Nick přežije a na vlastní pěst pronásleduje Dragoviče do Bangkoku. V kambodžské metropoli narazí na hbitého policejního detektiva Tonyho (Tony Jaa), kterému překupníci s lidmi zrovna zabili parťáka. Po počátečním nedorozumění a neshodách Nick a Tony spojí síly. Rozhodnou se zaútočit na hlavní základnu nebezpečné mezinárodní mafie, potrestat smrt blízkých, překazit obchod s lidmi a zničit všechny, kdo se na něm podílí. (TV Prima)

(více)

Recenze (144)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren mě tímhle filmem silně překvapil. Stejně tak musím poděkovat i uživateli Testament, který mě na tenhle film prakticky navedl. Skin Trade je totiž klasický akční béčko, na který se dobře kouká a ještě k tomu není vůbec špatně natočeno. Prostředí, kde se film odehrává, je už jenom taková třešnička na dortu, která nemůže nic zkazit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám Áda v hlavní roli po úmorně dlouhých dvou dekádách konečně zase koženě zapózoval v něčem, co vizuálně nepřipomínalo bulharské amatérské porno s komparzem poskládaným z rumunských bezďáků. Produkce však sice dobře zaplatila za kvalitní kameru z půjčovny, solidní výpravu a účast škaredého Salvatora, gumového Toníka Měě a otylého Míši Jé Bílého, ovšem už jí asi nezbylo na alespoň trochu soudného scénáristu a zkušeného režiséra. Zřejmě proto ten unylý cirkus bohužel řídil nějaký podivný ťaman, jehož jméno se nedá vyslovit, aniž byste u toho nevyplivli hrtan, a předlohy se patrně z nouze chopil sám Adolf, jehož nápaditost je srovnatelná s neumětelskými a trapnými KaďÁKovými vykrádačkami, a dramatické schopnosti má asi tak stejně vysoce vyspělé jako hereckou mimiku. A tak jedinými opravdu zábavnými sekvencemi byly ty, kdy půlmetrový zabiják rákosníků Antonín Já něžně okopává západní dvoumetrové gorily, které kvůli enormní muskulatuře nejsou schopny tu otravnou masařku trefit. Do osmdesátkových počinů švédského otyloně to má stejně daleko jako Zdeněk k pohlavnímu styku, avšak dělá-li vám u toho na gauči společnost pár vychlazených lahváčů, dá se to vcelku bez větší újmy pronudit až k závěrečným titulkům. Pokud ovšem nejste patologicky sebestředný, škaredý panic a mamánek s tvarohovým obličejem, který to, počítám, jako obvykle ani neviděl, a jen zase zatoužil udělat hustopřísná internetová ramena, ukrutně rozhihňat pár mongoloidních dvanáctek a posbírat assbukové lajky pravidelných odběratelů Blesku. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

No ty píčo! A protože toto zvolání ani zdaleka nedemonstruje intenzitu mého zděšení, přidám ještě pár zmatečných jinotajů a trochu vzteklého blábolení, aby to bylo co nejvíce autentické - vuáááá, grrrr, kurva kurva, dzzzzzz, mrdat! Mrdat mámu, mrdat tátu, mrdat psa! Ffffffffff. Kvak kvak. Takže... Jeden by snad řekl, že když se nám tu sešla etablovaná sorta těch nejvýznamnějších absolventů katedry filmové vědy s neocenitelnou vytříbeností filmového vkusu a všeobecným rozhledem natolik širokým, že by se dal vyvažovat žitem, tak že jejich biblicky významné komentáře budou zásadním, erudovaným a vůdčím růžencem pro nás nedostudovanou debilní lůzu jen se dvěma vysokými školami. A vono hovno, pyčo vole! Jak si teď mám, kurva, vážit pana Mojmíra, toho kultivovaného smrkače omítky a jedlé sody, nebo snad mistra Wáci, který sice nerozlišuje s/z, mě/mně, nebo dobrý/špatný, páč základku přerušil hned první den někdy mezi přezouváním bačkůrek, když ho šestiletí spolužáci v šatně umlátili chlebem s paštikou v sáčku, ale jinak nedoceněného národního polyhistora a vášnivého milovníka špatných béčkových sraček? A což teprve, až to sem se svým egomaniakálním proslovem přijde zaplavit věhlasný Čuk, též náčelník Malé Péro přezdívaný, kterej tolik vzrušení naposledy zažil loni na dovolené v Tescu, když si směl sáhnout na odstředivý odšťavňovač? No jsem nebývale konsternován tímto selháním a myslím, že to tady brzy zabalím! Když to tady můžou kurvit i samotní arbitři dobrého vkusu a veřejní činitelé správných rozhodnutí, pak už opravdu nevím, co bych tady pohledával zrovna já, obyčejný kluk prostého dělnického lidu se zbytkem rýžového nákypu za umaštěným nehtem. Jinak je to strašně super béčko, samozřejmě, jsou tam bitky a tak, takže jsem si u toho vzrušením poslintal levou bradavku, prostě borečkovi unesou cérendu, že jo, až do jihozápadního Thajska, což je země, o které toho víte tak málo, že jste si ani neuvědomili, že je ve skutečnosti jihovýchodní, a von pak jde a všecko to tam vyšolichá, uáááá, prostě sekec mazec, fakt hustý, bro! A ještě bych rád citoval tu smažku pode mnou - Lundgren je OBROVSKEJ !!! - tak tak, souhlas, takovýho čuráka jsem fakt jaktěživ neviděl! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLÍTE, ŽE ZASTAVÍTE OBCHOD S BÍLÝM MASEM JEN PROTO, ŽE TU BUDETE POBÍHAT JAKO ZASRANÝ SKAUTÍCI? ZÁLEŽÍ VÁM NA TĚCH HOLKÁCH? SHNIJOU, AŤ UŽ JSOU KDEKOLI…“ /// Čekat nějaký nóvum bych nedoporučoval. Je to úměrně drsný námětu a nezkurvěj nic ani tím, když nechaj Tonyho Jaa dělat to, co umí nejlíp. Navíc von tady není hlavní geroj, takže než někoho rozbije, kolikrát to trvá víc, než je dramaticky zdrávo. Lundgren a jeho hra na Punishera je plná akce, která vyloženě nenudí, ale potřebovala by prokrvit. Jak už to v rámci „B“éčka bejvá, je to trochu blbý, ale dá se to překousat. Stejně na hraně je i tempo, který naštěstí nikdy neupadne do naprostýho zoufalství. Od filmu s Lundgrenem bych čekal větší trapárnu. Tahle mafiánsko policajtsky mstitelská sebehonička se (při troše dobrý vůle) dá 3* vohodnotit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se obchodovat s bílým masem (ne vole, fakt nevím, jestli vadí, že je žlutý…). 2.) Nějaký obchodníci mi unesli dceru. Věřím, že i po půl roce bude v pořádku. 3.) Thx za titule „langi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní akční béčko s hvězdným hereckým obsazením a obstojným vizuálem. Příběh na daný žánr je poměrně obstojný, akorát mně osobně nesedlo, že všechny tři hvězdy jsou policisté, raději bych volil klasickou formu ( Dobrák, Villain, Polda), abych měl jasně přehled v tom komu fandit, komu přát smrt. Co se týká akce je velmi slušná, ikdyž se jí převážně dočkáme až ve druhé polovině. Fighty jsou jen tři, z níchž výrazně potěší především dva a to Tony vs Lundgren a Tony vs White a ano to je definitivně splněný fanouškovský sen a využitý potenciál na plné koule. Správně tvrdé, solidní technika, špičková kamera bez střihu, údery zapadají a bolí i diváka, preciznost a vysoká kadence úderů dělá tenhle duel velmi okouzlujícím byť žádný známější styl se zde nevyskytuje jede se klasicky po staru ( Lokty, kolena, pěsti, kopy) jediný Tony zde řádí se svými salty a vychytávky a to je radost sledovat. Z akce se můžete těšit ještě na slušnou naháněčku, která potěší i fanoušky parkouru a dvě krvavé přestřelky. Tempo šlape slušně i bez akce. Pětihvězdu si šetřím na SPL 2, kde uvidíme souboje známých Hongkongských hvězd. 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejdříve musím jasně zdůraznit jednu skutečnost. Film je silně "oldschoolově zpracovanej", tím myslím ve stylu 80.tek akčních pecek, kdy Dolph hrál Punishera, Zůčtování v malém Tokiu (velmi podobná zápletka a slza do oka, že si Dolph zahrál v životě jak se synem Bruce Leeho, který zemřel, tak o roky později s teď už kurevsky nadějným Tonym ...) a hlavně Rudý Škorpion, což je jeden z nej akčních filmů vůbec ... Takže, scénář na dva listy. Tony a policejní sbor spolu s taky bohužel velmi upozaděným Jai Whitem, který se na herectví fakt vysral, nahání po ulicích Bankoku Dolphyho. Ten je neskutečně nasranej, protože mu vyvraždili šmejdi rodinu, žene se městem jak titán a všechny mlátí na hromadu. Jedinej Tony mu dá občas na frak, ale Dolph dycky nějak zdrhne. Souboje Lundgren vs Tony super. Lundgren je OBROVSKEJ !!! Je to dokonce furt větší hrana než mistr Západních mistrů martial arts a bodybuldingu Jai White a ten je napumpovanej z posilky k prasknutí. Ale Dolph je obr a háže s Tonym skrz zdi a lokty a kolena od Tonyho mu moc neříkaj ... Jednoduchej děj, kdy se pak oba spojí proti mafii s bílým masem a je jasný co nastane ... Oba dva herci si film maximálně užívaj!!! Tonyho by člověk nepoznal. Šarm, sebejistota, nasranost v očích, zuřivost při soubojích, fajn vohoz, prostě frajer. O Dolphovi netřeba se rozepisovat, jeho ego zaplácne část filmu, je to furt borec prostě a nějak moc se nesere s nikým a ničím. Filmu bych nedal plnej počet, protože je příliš jednoduchý nebýt jednoho zásadního zlomu a scény a to je souboj snů Tony Jaa vs Michael Jai White. Což je v podstatě aktuálně souboj největších mistrů/herců boje Východ versus Západ!!! A to co tam předváděj je prostě kouzelný. Žádný parádičky, ale drsnej, technickej souboj, kdy White je neskutečně dobrej, ty jeho šílený kopačky dlouhejma nohama fakt bolí, ... no ale Tony je Tony... Za tuto scénu zvedám hodnocení o laťku výš, nádhera. Jinak se zde ani moc nemluví a je to jedna velká jízda tornádo od začátku do konce. Spokojenost největší. Jo a REDAKU!! Už to kurva zabal, vymázni odsud a zabouchni za sebou, až ti spadne chmíří z ohanbí ... a zavolej si nějaké 15ti leté slečně, ať ti udělá po telefonu terapii, protože na víc ty jak známo ještě dlouho mít nebudeš .... :-D :-D ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Alpinskohimalajské vrásnění potkalo Zabijácké dítě z džungle a všechno to pokálel černoch slyšící na přízvisko Džej Bílý. Hele, není to průser velikosti Grand Kaňonu, ale ani žádná hvězda zářící a už vůbec ne libová či superakční. Souboje nejsou vyloženě špatné, ale jaksi oťukávací, necítím skoro žádné fyzično, jen výjimečně se na mě usměje paní Choreografie. Příběh stojí za pověstnou zlámanou grešli, Lundgren je prostě starej, Jai White zpomalenej a Jaa tupej. Ostrost jeho muay boranskych komb se ztupila o hollywoodské mantinely. Nestojí to ani o větu navíc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Krvavý prachy nesmrděj, ale poškozený zboží je nanic." Mně teda thajský holky nic moc neříkají a to ani zdravý ani poškozený. Ale na slušný akční béčko slyším. Vzhledem k obsazení Krvavej Bangkok vypadal, že tady by se mohla mlátit extraliga, ale nakonec to taková sláva nebyla. A když se k tomu přidal příběh originální jak kapr na vánoce, tak jsem se alespoň bavil tím, jak Tony dokáže ze země skopnout týpka z vagónu nebo tím, jak se Nickovi léčí střelná zranění v rámci sekund. Prostě typický béčko, k jehož "napětí" přispívá to, že i retardovanýmu divákovi je naprosto jasný, co se stane za pár minut. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od okamžiku, kdy Dolph odmítne počkat na ranní vizitu, se revenge historka o zavírání prodejny s bílým masem jakž takž rozjede, nicméně bitka v obilné sýpce je jejím předčasným vrcholem, střih je absolutně tragický (obzvláště matouce působí mezi scénami) a Tony Jaa, rozbíjející loktíčkem držky o několik hlav větších vazounů, by měl mezi fighty tu svou raději držet a nehrát si na Oliviera. Zúčtování v malé Kambodži se nekonalo, takže jméno režiséra není jediná věc, co si ohledně Skin Trade brzy nebudu pamatovat.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný film s Dolphom Lundgrenom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi, ktorý sa dostane na stopu vplyvného srbského mafiána, obchodníka s bielym mäsom a podarí sa mu ho dostať, ale pri akcii zomrie mafiánov syn. Kvôli tomu dá na detektíva vyslať zabijakov, z čoho sa mu síce podarí so zraneniami vyviaznuť, ale jeho rodina to neprežije a navyše sa mafiánovi podarí dostať do zahraničia, ukryje sa v Thajsku. A tak detektív urobí všetko preto, aby sa pomstil, lenže problémy mu robia nielen mafiánovi zabijaci, ale aj strana zákona na čele so schopným miestnym policajtom. So spracovaním som nadmieru spokojný, v posledných rokoch som si už síce zvykol, že podobné filmy väčšinou nie sú, čo bývali, ale toto je našťastie ten lepší prípad. Prakticky po celý čas som mal až na nejaké detaily pocit, akoby som sledoval žánrovku natočenú pred štvrťstoročím, takže dejovo sa tu nič nové nenájde, ale aj tak si to v rámci svojej kategórie drží až prekvapivo kvalitné prevedenie. Pôsobí to aj dostatočne pestro a tak okrem tradičného prvku pomsty, tentokrát dokonca v niekoľkonásobnej verzii nejaký čas nechýba ani štýl útekových filmov a dokonca aj snaha upozorniť na obchod s bielym mäsom a funguje to. Takže je to dostatočne dobre zvládnuté aj mimo akcie, vďaka čomu sa tu dá vytvoriť vzťah k postavám, nie je tu žiadna scéna, ktorá by pôsobila nudne alebo zbytočne, po celý čas si to drží výborné tempo a tak tu som skutočne veľmi spokojný. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Nájde sa tu viacero súbojov, ktoré síce vzhľadom na obsadenie svoj potenciál nevyužili úplne ideálne, predsa len by niektorí dokázali predviesť aj podstatne viac a navyše mohli byť aj trochu kontaktnejšie, takto nepôsobia až tak surovo, ale aj tak majú kvalitnú choreografiu, kde sa dá užiť viacero dobrých chvatov a sú aj dobre a prehľadne natočené. Nesklame ani nápaditá naháňačka a viacero explózií, no a čo sa týka prestreliek, poteší dostatok zabitých, nesklamú ani vizuálne a minimálne na Lundgrena so samopalom je radosť pozerať, ale predsa len mohli byť trochu nápaditejšie, toto mi prišlo až moc pasívne, ale aj tak sú slušné. Najviac sa mi páči súboj Tony Jaa vs Michael Jai White alebo naháňačka v strede filmu, no všetka akcia ma bavila. Herecké obsadenie je výborné, Dolph Lundgren je v najlepšej forme za dlhé roky, nemá to problém ťahať v akcii aj mimo nej, už dávno ma takto nebavil, Tony Jaa sa síce v porovnaní so svojimi filmami až tak moc nepredvedie, ale to som aj čakal, aspoň je tu ten správny sympaťák a predsa len dostane aj nejaký ten priestor v akcii. Nesklame ani Michael Jai White, Ron Perlman ako hlavný záporák a poteší aj Peter Weller alebo Cary-Hiroyuki Tagawa v menších úlohách. A veľkým plusom je aj sympatická Celina Jade, ako priateľka thajského policajta. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, síce sa občas nájde nejaký lacnejší záber, ale aj tak mi to vizuálne sadlo, má to obstojnú výpravu, atraktívne lokácie a kvalitne zvládnuté akciu, takže v rámci žánru si nemôžem moc sťažovať. A na moje prekvapenie na mňa dobre pôsobila aj hudba. Takže celkovo som veľmi spokojný, Skin trade je rozhodne jeden z najlepších akčných videofilmov a Dolph Lundgren natočil svoj najlepší film za dvadsať rokov, pričom sa dokonca priblížil aj k svojim najlepším klasikám. Už dávno som si nejaký akčný film takto neužil. 77% () (méně) (více)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všechno už jsme viděli dvěstěkrát někde jinde. Scénář snad i třistakrát. Ale když před sebou stojí Jaa vs Lundgren a Jaa vs Jai White, tak máté pocit, že bude na co koukat i kdyby byl střih sebeblbější a rozpočet sebemenší. A opravdu na co koukat je. Naprosto uspokojivý průměr a v rámci akčního žánru podařená věc, která může ještě zdatně reinkarnovat jinak upadající kariéru Dolpha Lundgrena. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obrovitý Dolph Lundgren stále nevyhodil agenta? Přitom jsme na tohohle starého vlka s obličejem jako nahrubo otesaným balvanem mohli vzpomínat v úplně jiném světle. Tentokrát je mu hlavním soupeřem Ron Perlman a jeho tragičtí čtyři synové, kteří s různými „úspěchy a přístupy“ obchodují s bílým masem. A Dolph jim krapet zkříží cesty, což odnese jeho hezká manželka a ještě hezčí dcera. Zbytek, který jsme viděli asi třiaosmdesátkrát někde jinde, diváka těžko překvapí. A ještě k tomu musíme nějak vecpat Tonyho Jaa, který se vedle starých páprdů musí držet trochu zpátky. Akce není zlá, ale střihač zřejmě v životě viděl možná tak čtyři akční filmy. Na druhou stranu podobná béčka občas stojí za zhlédnutí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čisté osmdesátky se všemi klady i zápory. Pravda, triky se malinko zlepšily a Dolfík trošku zgerontovatěl, což se obé projevuje kupříkladu tím, že běh díky animátorům předstírá téměř snesitelně (a když se mu to nedaří, zloduši na něj uctivě počkají). Chcete-li vidět, jak Drago honí Dragoviče, směle vpřed. Akce tam je až po mandle nebo pět palců za děložní čípek. Edit - děložní čípek bych nechal, ten mám rád, ale mažu tímto Drago-Dragovičovinu. Alchac ji použil první a oprávněně mi nazval čuromedem, co mu leze do zelí. Protože od něj něco potřebuji, tak jste to vůbec nečetli, jo? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní návrat bloňdatýho Švéda z velkýma prackama. Dolph je pořád v neskutečný fazoně, jenom nám už dlouho ani zdaleka nepředváděl všechno co je v jeho možnostech. Tohle je jak návrat do dob jeho největší slávy. Ten film fakt jako kdyby vypadnul z první poloviny 90 let. Dolphino tu není tentokrát žádnej upozaděnej šašek, ale borec na kterým to všechno stojí a krade si nekompromisně celej film pro sebe. Tony Jaa se nesnaží zakrývat, že herectví opravdu není jeho obor, zato předvede slušnou porci gymnastiky a jejich vzájemnej souboj z Dolphem je pro mě vrcholem filmu. Kamera a střih šlapou precizně v soubojích je každý úder vidět, je to rychlý a dynamický, ale přitom lze pořád povětšinu souboje vidět oba aktéry v záběru. Bitka mezi Tonym a MJW taky dobrá, ale mě se prostě víc líbí ta Dolphova. Jsem holt neobjektivní no. Tomuhle by opravdu slušela nálepka kinofilm. Takhle precizní béčko už tu dlouho nebylo. Sice je pravda, že příběh opět vrší jedno klišé za druhým, na originalitu zapomeňte, ale když je všechno proloženo naprosto vymazlenou akcí, tak se dá ledacos odpustit. Jsem vrcholně spokojen. Pro mě zatím akční nářez roku.100% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku nerozumím zdejším chvalozpěvům. Jasně, je to lepší než 90% nových Seagalovek, ale ani tento fakt ze Skin Trade lepší film nedělá. Tony Jaa má svých 5 minut slávy za sebou a dobrý herec z něj nikdy nebude. Naproti tomu z Lundgrena dobrý herec nikdy nebyl ani na těch 5 minut :) Do Bangkoku se s touhle sestavou už nikdy nepodívám. 30% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pomsta v mene Doplha. S toho všetko kde meter deveťdesiat vysoký bloďák hral sa Skin Trade radí medzi to najlepšie. Fighty jeden na jedného, prestrelky, známe xsichty (Lundgren, Jaa, Perlman, White), proste je tu všetko čo chcete od akčného filmu a v rámci B kategórie je to skoro skvost. Mrzí ma záver, ktorý mi prišiel dosť odbyty, medzi tou akciou sa stratila aj ta fajn atmosféra čo mala prvá polka. 70% - 3* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako akční béčko v pohodě schůdné. Akce není nijak předimenzovaná, hodně se fightuje jeden na jednoho, což ještě ustojím, ovšem ošuntělá dementní zápletka mi nedovolí o čtyřce ani přemýšlet. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Obchod s bílým masem je věčné a vděčné téma.Teda myslím pro filmaře.Normálně bych tomu dal 3 hvězdy ,ale v rámci Lundgrenovi filmografie dávám za 4.Rozhodně je to jeden z jeho lepších filmů.Hodně k tomu přispívá Tony Jaa.Za scénářem nehledejte nic světobornýho,ale to už tak bývá u akčních filmů.Fandům Dolpha Lundgrena a fandům akčních filmů můžu doporučit,ale za sebe říkám,že jsem čekal víc. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|94%|Tak jsem se konečně dočkal. Rozhodně jsem očekával, že to bude dobré, ale že to bude až tak dobré a že dám plný počet hvězd, to jsem netušil. Už si nevzpomínám, že bych dal nějakému současnému béčku 5 hvězdic. Možná tak druhý Ninja s Adkinsnem. Po nějaké době tu máme Dolpha Lundgrena v kladné roli (pokud nepočítám Expendables) a k tomu ho tu vidíme v sakra dobré formě. Příběh je prostý, jednoduchý – ale o to vůbec nejde. Důležité je, že plně funguje a nemá žádnou chybičku. Ke konci tu máme jedno menší překvapení (já ho neuhodl). Co se týče akce. Máme tu především plno skvělých a naprosto bezchybných soubojů – na béčkové poměry jsou výborně natočeny. Dolph Lundgren tu má skvělý souboj s Tony Jaa. Takže to byla skutečně radost to sledovat. Lundgren má dobrou roli. Po tragické události, kdy mu zemřou jeho nejbližší, se jeho postava zdrsní a bude nekompromisně postupovat, aby se pomstil. Scéna kdy vstoupí do místnosti a vystřílí protivníky, to jsem zůstal koukat. Tony Jaa má hodně soubojů, mají slušnou choreografii, pěkné kousky předvádí, takže není co dodávat. Herecky na tom je tak akorát, takže nejsem jeden z těch, co na něj nadávají ohledně jeho herectví. Lundgren mě pochopitelně po herecké stránce bavil víc. Ostatní herci jsou též v pohodě. Celkem známé tváře. Michael Jai White se zde předvede především skvělým soubojem proti Tonymu Jaa. Byl to delší souboj než Jaa vs Lundgren. Takže opět velký důvd k jásání. Nějaké ty přestřelky tu také máme a i nějaký výbuch – opět jsem byl potěšen, jak to bylo dobře natočeno. Někteří uživatelé si stěžují, že to mohlo mít větší rozpočet. Já to ale nechápu. Natočené to na béčkové poměry bylo víc než zdařile. Hlavní záporák Ron Perlman. Takže, jeho až tak moc nemusím. Ale zde mi sedl. Zahrál to dobře, jsem rád, že se moc nepředvedl. Ve filmech kde ho znám, tak tam ze sebe dělá spíš debila, ale je to můj názor. Peter Weller tu má dobrou roli, podle toho jí i standartně hraje, ale nemá tu moc prostoru, takže bych se bez něho i obešel. No, co k tomu dál psát ? Film má mnoho kladů. Třeba i hudba je vydařená. Má základní hudební motiv, který se několikrát opakuje. Příjemné prostředí to má, rychlý spád atd. Scéna kdy Lundgren vidí zkrvavenou manželku a jak dostává na prdel, skoro umírá, to bylo natočeno dost reálně. Nebo další skvělý moment, kdy si Dolph strhává v obvazy a zdrhá z nemocnice. Mohl bych pokračovat do nekonečna. A co mi vlastně chybělo ? Dá se říci, že snad nic. Jen to mohlo být tak o půl hodky delší. Ještě by se z toho něco málo dalo vytřískat. Ale to je detail. NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Kéž by ještě podobný film Dolph natočil. ()

Reklama

Reklama