Reklama

Reklama

Dáma z lože č. 13

  • USA The Mysterious Lady (více)

Obsahy(1)

Jednoho večera rakouský plukovník Karl von Raden potkává v opeře krásnou Tanju. Na první pohled se do sebe zamilují a několik následujících dní se pak vídají. Von Raden však brzy musí odjet do Berlína, kam má přivézt tajné plány. Ještě před odjezdem zjišťuje, že Tanja je ve skutečnosti ruskou špionkou. Tanja mu vše přichází vysvětlit do vlaku. Po chladném odmítnutí se však nakonec rozhodne plány ukrást, což vede k tomu, že Karl je obviněn a odsouzen za zradu. O všem se dozvídá Karlův vlivný strýc a rozhodne se situaci vyřešit. (Elinor)

(více)

Recenze (5)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Greta Garbo jako krásná ruská špionka, která svede naivního rakouského vojáka. Když ji zavrhne, ukradne mu tajné plány a on je odsouzen za velezradu. Dostane však šanci svou chybu odčinit a vydává se do Polska najít Taniu, aby z ní vypáčil, kdo je jejím informátorem v rakouské armádě. Viděla jsem verzi, kde vyla vystřižena scéna jejich seznámení, což je trestuhodné. Přesto díky kvalitám, tempu a hereckým výkonům, si troufám tvrdit, že až uvidím film znovu celý, budu hodnotit plným počtem hvězd, protože je to velmi zábavné a originální dílko. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama s milostnou zápletkou. První polovina je veskrze volnější, romantická, lehce dramatická. Druhá je pak plná napětí a intrik. Moc příjemně koukatelný film s krásnou Garbo, hutnou atmosférou a výbornou hudbou. 90%. ()

Reklama

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Tam kde satan stráca silu, deleguje ženu. Krásnu, milú." Povedal v Epigramoch J. I. Bajza a ono je to snáď jedna z najväčších právd. Tu máme jeden pekný príklad. The Mysterious Lady som si vybral ako prvý Grétkin film na pozretie z jej filmografie a myslím, že som urobil dobre. Film starý ako môj dedo (doslova), ale s atmosférou a napätím, ktoré mu môžu závidieť aj dnešní kolegovia. Greta tak krásna, že by mi nerobilo problém pozerať sa na ňu hodinu a pol ako sleduje operu. Príbeh a jeho spracovanie veľmi prekvapivé - vzhľadom na rok som čakal oveľa menej. Skvelé zábery na koleso auta, vlak, spôsob záberov "jeden cez druhý", ktorý je geniálne použitý na predstavu von Radena, čo by chcel urobiť s Grétkou a čo sa naozaj deje. S veľmi dobrou hudbou, príbehom, atmosférou a chladne dokonalou Garbo ide o film, ktorý sa nestratí ani po štyroch generáciách. 90% Najlepší moment: Grétka rozmýšľa v pracovni, čo má urobiť a končí sediac v kresle v "príjemnej" spoločnosti. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Přepracovaný příběh o ruské Mata Hari, která špehuje Rakousko-Uhersko. Začátek love story jak blázen (Garbo sfoukávajcí sirku!), ke konci je to ohromně napínavé. A potěšila lehce nekrofilní chvilka romantiky! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama