Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonsko, rok 2034. Lidem slouží kyborgové boomers, na první pohled nerozeznatelní od lidí, které vyrábí společnost Genom Corporation. Pro řešení kriminality spojené s boomery byla vytvořena speciální policejní jednotka (The Branch), kterou vede Basil "Buzz" Nikvest. V týmu je geniální hacker Myers, boomerem Rod Kimball, akční specialistka Michaelson a ženský agent v Genomu (Angel). Příběh je tvořen třemi epizodami. První je o ilegální droze, která přivádí boomery do "berserk" stavu, kdy začnou vraždit lidi. V druhé epizodě, odehrávající se rok po první, tým řeší případ zabijáka boomerských prostitutek. Třetí epizoda je situována do doby pět let po první a začíná zmizením Buzzova nadřízeného Takahashiho. (spawnxp)

(více)

Recenze (4)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Mohla bych být hodná, vzít v potaz občas docela hezkou grafiku, příjemnou zvukovou stopu a názornou ukázku, jak hrozné je, když kočka zvrací a 1,5* zaokrouhlit nahoru, leč Parasitické panenky mne po většinu času vším ostatním než výše uvedeným tak štvaly, že se milosti zkrátka nedočkají. Dialogy se dají označit nejlépe zkratkou WTF?!, děj se záměrnou (a silně připitomělou) zmateností snažil marně navodit zdání hloubky a složitosti a policistku Michaelson jsem měla od druhé části konstantně chuť upálit. Nadto mne až bolestně drala nejrůznější klišé (s tím saxofonem si už opravdu někdo musel dělat legraci) a navíc mi to celé přišlo jako špatná kopie Kókaku kidótai - zde ovšem nevím, zdali tento dojem není způsobem pouze faktem, že jsem jej viděla před pár týdny a rámcově podobné téma zkrátka ke srovnání svádí. Buď jak buď, až mne příště popadnou choutky na cyberpunk v anime balení, pevně doufám v lepší výběr. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Je to esence cyberpanku, velmi noir, v dobrým i ve zlým: atmosféra noci v megapoli, dokreslovaná nočním živým vysílaním rádia (moderátorka Chieko, do které se zamiluje její pomocník boomer Corbin), boomer prostitutka Eve, která připadne akční policajtce Michealson ženštějši než ona, megalomanský, na drogách závislý politik Sorime, který v působivé scéně šuká boomerku, filosofuje (?) přitom a v okamžiku orgasmu jí prostřelí hlavu, prázdný nonstop podniky, samozřejmě déšť a dokonce Buzz osaměle hrající v noci na saxofon (ano, až tak). Žádné klišé žánru nezůstalo opominuto, nic nezůstalo nevykradeno - Blade Runner, Strange Days, The Ghost in the Shell... Všechno vlastně člověk někde viděl, ale... celý dohromady to prostě působí a neurazí. Překvapivě velice kvalitní zábava. Bod dolu za ten saxík... ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

... první epizoda špatná, druhá se dobře snaží o epizodický příběh, třetí je vyvrcholení seriálu... který je ultrakrátký, takže taky na houby. Stejně jako Ghost in the Shell: Stand alone complex vyšlo 2003. Jediné co bych GotS vytknul je unylý svět a události v něm, vidění devadesátých let. Ale jinak je to úplně jiná liga. Zde používají diskety... to tak možná bylo kresleno v polovině devadesátých let a pak to vydali kvůli fanouškům nebo penězům. Divák nemá naprosto šanci přilnout k hlavním postavám vzhledem k délce seriálu, přesto jsou vytahováný privátní věci hrdinů a řešeny, bohužel absolutně bez odezvy diváka, který je nestačí vsáknout. Oproti kterémukoliv Bubblegumu je tohle bez skvělé muziky v pozadí a to dělalo taky dost 30% ()

Reklama

Reklama